F Κριτική: Πρόσεχε τί Εύχεσαι - Wish Upon - FilmBoy Κριτική: Πρόσεχε τί Εύχεσαι - Wish Upon - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Πρόσεχε τί Εύχεσαι - Wish Upon



    Ένα νεαρό κορίτσι (Joey King, Going in Style)  δέχεται από τον πατέρα του (Ryan Phillippe, The Lincoln Lawyer) ένα μυστηριώδες ξύλινο κουτί σαν δώρο, το οποίο σύμφωνα με έναν κινεζικό μύθο μπορεί να ικανοποιήσει 7 ευχές. 

    Έτσι όταν ανακαλύπτει τη λειτουργία του, εκμεταλλεύεται αυτές τις ευχές ώστε να βελτιώσει τη ζωή της σε όλους τους τομείς. 
    Όμως κάθε ευχή έχει και ένα αιματηρό αντίτιμο το οποίο θα αρχίσει να φανερώνεται στον κοντινό της κύκλο.

    Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για θρίλερ, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας ή στο είδος της ταινίας. 
    Ο σκηνοθέτης John R. Leonetti με μια τηλεοπτική προσέγγιση και ένα φωτογενές νεανικό καστ, χτίζει το θέμα του γύρω από τις ανασφάλειες της εφηβικής ηλικίας χρησιμοποιώντας μια πρωταγωνίστρια που προβληματίζεται για τις φιλίες, δυσκολεύεται με τις σχέσεις, και απογοητεύεται από τον πατέρα της, με όλα αυτά να ξεκινάνε από το bullying που δέχεται στο σχολείο από τους περισσότερους συμμαθητές της.

    Πλέον η νεαρή κοπέλα έχει την ευκαιρία να αλλάξει την τύχη της και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής της με τις ευχές που έχει στη διάθεσή της. 
    Όμως όπως μας λέει ο τίτλος του τραγουδιού στο τέλος, αλλά και ο ελληνικός τίτλος της ταινίας, πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε. 


    Ακόμα και αν τελικά τα πράγματα έρθουν όπως τα ονειρευόμαστε, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν στη συνέχεια, και πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε αρχικά.

    Βέβαια αυτού του είδους ο διδακτισμός απευθύνεται καθαρά σε ένα εφηβικό κοινό, όπως και όλη η ταινία. 
    Το ενήλικο κοινό γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον του, και με τον όποιο διδακτικό χαρακτήρα, αλλά και με το όλο στήσιμο της ταινίας καθώς από τη στιγμή που αντιληφθούμε πώς λειτουργεί η διαδικασία, το μόνο που μένει αναπάντητο είναι ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είμαστε αρκετά σίγουροι για την πορεία.

    Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ θρίλερ για νεανικό κοινό, χωρίς αίμα, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στην εξέλιξή του, και χωρίς να δημιουργεί πραγματική αγωνία ή φόβο. 
    Προσωπικά πιο πολύ τρόμαξα όταν κάποιος άνοιξε ξαφνικά την πόρτα της αίθουσας παρά με την ταινία.

    Στους κινηματογράφους από 27 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Πρόσεχε τί Εύχεσαι - Wish Upon Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top