F Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων - The Lincoln Lawyer - FilmBoy Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων - The Lincoln Lawyer - FilmBoy
  • Latest News

    Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων - The Lincoln Lawyer

    Όλοι όσοι εμπλέκονται στο The Lincoln Lawyer έχουν εμπειρία στις crime movies.

    Ο σεναριογράφος John Romano ξεκίνησε τη καριέρα του με τη τηλεοπτική σειρά Hills Street Blues και συνέχισε με τα Monk και L.A. Law, ενώ η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Brad Furman ήταν το The Take που επίσης κινούνταν στα παράνομα δρομάκια του L.A.

    Ακόμα, όλη η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα του εγκλήματος Michael Connelly ο οποίος αναβίωσε τη noir ατμόσφαιρα της πόλης στα βιβλία του, συστήνοντας μας τον ντετεκτιβ Harry Bosch και, εδώ το δικηγόρο Mickey Haller.

    Γι’αυτό και δε θα εκπλαγώ καθόλου αν δω μια πολύ καλή ιστορία με πολύ ψαγμένους χαρακτήρες, αντίθετα θα εκπλαγώ πολύ αν βγήκε επιτέλους ταινία με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey που να είναι πραγματικά καλή (φυσικά κι εξαιρείται το A Time To Kill πολλά χρόνια πριν).

    Πάνω κάτω έχει τον ίδιο ρόλο με τη ταινιάρα του 1996, έναν χαρισματικό δικηγόρο ποινικών υποθέσεων ο οποίος κάνει τις δουλειές του από το πίσω κάθισμα ...




    ...μιας Lincoln Continental sedan.

    Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπιζόμενος ασήμαντους μικροαπατεώνες, απροσδόκητα του έρχεται η υπόθεση της ζωης του.

    Η υπεράσπιση  ενός πλούσιου playboy του Μπέβερλι Χιλς (Ryan Phillippe) ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. 


    Ωστόσο, αυτό που φαινόταν αρχικά να είναι μια απλή υπόθεση που θα του απέφερε πολλά χρήματα, εξελίσσεται σε μια θανάσιμη αναμέτρηση μεταξύ των δυο και σε μια κρίση συνειδήσεως για τον Haller.

    Όπως συμβαίνει συνήθως σε ταινίες βασισμένες σε τέτοια βιβλία, υπάρχουν αξιόλογοι χαρακτήρες εκτός των δυο πρωταγωνιστών, που τους υποδύονται κάποιοι σπουδαίοι ρολίστες, όπως η Marisa Tomei (Cyrus), ο William H. Macy (Marmaduke), ο Josh Lucas (Life As We Know It) και ο John Leguizamo (Vanishing on 7th Street).

    Ένα ευχάριστο είναι η επιστροφή εδώ και ένα χρόνο στην ηθοποιία του Ryan Phillippe (MacGruber), ενός ηθοποιού που συμπαθώ αλλά που φαινόταν να κάνει ταινίες σπάνια μέχρι τώρα.

    Το The Lincoln Lawyer δεν έχει προβληθεί πουθενά, παρά μόνο σε ελάχιστα screenings στα οποία όμως οι κριτικές ήταν πολύ καλές.

    Θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 17 Μαρτίου και στην Αμερική στις 18.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων - The Lincoln Lawyer Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top