F Κριτική: Εκδίκηση με Στυλ - Going in Style - FilmBoy Κριτική: Εκδίκηση με Στυλ - Going in Style - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Εκδίκηση με Στυλ - Going in Style




    Ένας ηλικιωμένος άντρας (Michael Caine, Now You See Me 2) ο οποίος θα βρεθεί μπροστά σε μια ληστεία τράπεζας, θα αντλήσει έμπνευση από αυτό το σκηνικό και σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα αποφασίσει να κάνει και αυτός τη δική του ληστεία. 
    Και για συνεργούς, θα καλέσει σε βοήθεια τους δύο συνομηλίκους κολλητούς του φίλους [Morgan Freeman (Ben Hur), Alan Arkin (Love the Coopers)].

    Οι δημιουργοί της ταινίας (σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Zach Braff, πιο γνωστός για το Garden State) συνεχίζουν τη μίνι μόδα του Hollywood που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια κυρίως με το Expendables, και βασίζεται στην ιδέα ενός γερασμένου reunion. 

    Εδώ κάνοντας ένα remake της ομώνυμης ταινίας του 1979, προσαρμόζουν το σενάριο σε πιο σύγχρονα κοινωνικά θέματα ξεκινώντας με ένα σχόλιο προς την εκμετάλλευση των τραπεζών και τα προγράμματα συνταξιοδότησης, το οποίο τελικά αποτελεί απλά αφορμή για να μπει μπροστά ένα τρελό σχέδιο, καθώς στη συνέχεια η ταινία δεν εμμένει στην επιλογή της κριτικής. 



    Από εκεί και πέρα η συνταγή είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. 
    Τρεις γνωστοί και ηλικιωμένοι ηθοποιοί οι οποίοι ερμηνεύουν εκ πείρας, μπλέκονται σε ακραίες για την ηλικία τους καταστάσεις κάνοντας παράλληλα μπόλικα παππουδίστικα αστεία. 

    Υπάρχουν οι αστείες στιγμές, δεν λείπουν οι ωραίες ατάκες, η ταινία δεν κουράζει στην εξέλιξή της, παρόλα αυτά δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει. 
    Δεν πλησιάζει τη χαβαλεδίστικη διάθεση του Last Vegas που ίσως να επιθυμούσε, αλλά ούτε διαθέτει ένα πιο ενδιαφέρον σενάριο όπως αυτό του Stand Up Guys, σε μια σύγκριση με ταινίες των τελευταίων χρόνων με παρόμοια concept.

    Τελικά αυτό που έχουμε είναι μια ανάλαφρη και εύπεπτη κωμωδία, για να περάσει ευχάριστα η ώρα, χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ή καλλιτεχνικότητας.

    Στους κινηματογράφους από 22 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Εκδίκηση με Στυλ - Going in Style Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top