F Κριτική: Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη - The Only Living Boy in New York - FilmBoy Κριτική: Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη - The Only Living Boy in New York - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη - The Only Living Boy in New York




    Ο Thomas (Callum Turner, Assassin's Creed) είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει στη Νέα Υόρκη και ψάχνει να βρει το νόημα στη ζωή του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. 
    Όταν ένα βράδυ βλέπει τυχαία τον πατέρα του (Pierce Brosnan, I.T.) με μια άλλη γυναίκα (Kate Beckinsale, Love & Friendship), προσπαθεί να τη γνωρίσει για να χωρίσουν, ώστε να προστατεύσει τη μητέρα του από την κατάθλιψη που αντιμετωπίζει. 

    Η γνωριμία όμως αυτή θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά από αυτό που είχε αρχικά σκεφτεί. 
    Ή μήπως, όπως είχε σκεφτεί από την αρχή κατά βάθος, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τη γοητευτική γυναίκα;

    Ο Marc Webb, σκηνοθέτης του εξαιρετικού 500 Days of Summer, μετά τα δύο Amazing Spiderman επιστρέφει σε πιο ρομαντικά μονοπάτια, αλλά όχι με την ίδια κωμική διάθεση. 
    Με μια πιο δραματική προσέγγιση καταφέρνει να αποφύγει τον κίνδυνο της σαπουνόπερας που μπορεί να οδηγήσει το πικάντικο θέμα, και με καταβολές από Woody Allen δημιουργεί μια ταινία για τις σχέσεις, για ανθρώπους που αναζητούν την ταυτότητά τους, για τα όνειρα που κυνηγάμε ή για τους συμβιβασμούς που κάνουμε μπροστά στις πραγματικές μας επιθυμίες εξαιτίας της σκληρής πραγματικότητας. 

    Και για την τέχνη. 
    Την αξία της, τις δυσκολίες της, αλλά και την ανάγκη της.
    Το σενάριο του αρκετά παραγωγικού Allan Loeb δεν παρουσιάζει μεγάλες εκπλήξεις από τη στιγμή που γνωρίσουμε όλους τους χαρακτήρες, με μια εξέλιξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα βαθμό αναμενόμενη, ενώ σε κάποια σημεία δείχνει βιαστική, ιδίως γύρω από την ανάπτυξη της σχέσης του νεαρού με τη γυναίκα. 


    Αλλά το λεπτό χιούμορ, οι καλοδουλεμένοι διάλογοι και οι τελικές αποκαλύψεις για το παρελθόν των ηρώων, ανεβάζουν το επίπεδο ξεφεύγοντας από τις περισσότερες ρομαντικοδραματικές ταινίες.
    Σε αυτό βοηθάνε και οι πολύ καλές επιλογές των ηθοποιών. 

    Ο Jeff Bridges (Hell & High Water) είναι ιδανικός στο ρόλο του μυστηριώδη γείτονα, αλλά και στην αφήγηση με τη μοναδική φωνή του, η Kate Beckinsale με την αναλλοίωτη γοητεία της πείθει εύκολα στο ρόλο της μοιραίας γυναίκας, ο Pierce Brosnan και η Cynthia Nixon (A Quiet Passion) με την εμπειρία τους δίνουν εύστοχες ερμηνείες, και ο νεαρός Callum Turner, ο οποίος με μπόλικη φρεσκάδα και αθωότητα φέρνει εις πέρας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

    Όλοι αυτοί υπό τους ήχους του Bob Dylan, του Lou Reed, αλλά και του ομώνυμου με τον τίτλο της ταινίας τραγούδι των Simon and Garfunkel, μεταξύ άλλων.
    Μια όμορφη, καλοκαιρινή ταινία με ρομαντική διάθεση, που χάρη στους ηθοποιούς και το καλογραμμένο σενάριο καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από άλλες του είδους.

    Στους κινηματογράφους από 27 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη - The Only Living Boy in New York Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top