F Κριτική: Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του - Spider-Man: Homecoming - FilmBoy Κριτική: Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του - Spider-Man: Homecoming - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του - Spider-Man: Homecoming



    Ο κόσμος της Marvel υποδέχτηκε στην τελευταία ταινία του Captain America τον Spiderman, και τώρα ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει τη δική του ιστορία. 
    Όχι σαν ένα reboot, αλλά σαν συνέχεια της «Μαρβελικής» μυθολογίας.

    Η ταινία ξεκινάει κάνοντας μια σύνδεση με το πρώτο Avengers, καθώς και με το Civil War, για να φτάσει στη σημερινή ημέρα όπου ο Peter Parker προσπαθεί να συνδυάσει τη μαθητική ζωή με αυτή του superhero, αναμένοντας κάποια νέα αποστολή από τον Tony Stark.

    Από κει και πέρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε λίγο καλύτερα τον ήρωα, με τον Tom Holland (The Lost City of Z) να αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή στον πρώτο ρόλο. 
    Με μπόλικη φρεσκάδα και χιούμορ μας παρουσιάζει τις καθημερινές του ασχολίες, ενδοσχολικές και εξωσχολικές, μένοντας με την «ασυνήθιστα ελκυστική», δια στόματος Iron Man, θεία του (Marisa Tomei, The Big Short), και έχοντας σαν μέντορα τον Tony Stark, με τον Robert Downey Jr. (Captain America: Civil Warνα εμφανίζεται σε κάποιες λίγες σκηνές δίνοντας τη δική του χιουμοριστική νότα στην ταινία.

    Στο απέναντι στρατόπεδο θα βρει έναν φτερωτό κακό ο οποίος εκμεταλλεύεται την εξωγήινη τεχνολογία για την κατασκευή όπλων. 
    Εδώ συναντάμε τον Michael Keaton (The Founder) ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα ταιριαστός στο ρόλο, δημιουργώντας έναν από τους καλύτερους κακούς της Marvel τα τελευταία χρόνια.


    Στα αρνητικά θα μπορούσαμε να πούμε αυτό το οποίο είναι και το ατού της ταινίας, αλλά μερικές φορές λειτουργεί ως μπούμερανγκ. 
    Ο φλύαρος ρόλος ενός εφήβου σούπερ ήρωα ακολουθείται πολλές φορές και από ένα ανάλογο χιούμορ, το οποίο σε μερικά σημεία μπορεί να φανεί κουραστικό και ανώριμο. 

    Σε γενικές γραμμές όμως, ο σκηνοθέτης Jon Watts ισορροπεί την όλη κατάσταση μεταξύ δράσης και χιούμορ, παιδικότητας και ενηλικίωσης, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα διασκεδαστική ταινία όχι μόνο για τους φίλους της Marvel, αλλά και για όσους ζητάνε μια ευχάριστη περιπέτεια.

    * Υπάρχουν δύο after credits σκηνές με τη δεύτερη να εμφανίζεται στο τέλος των credits και να μοιάζει με ένα «τρολάρισμα» της Marvel προς τους θεατές. 
    Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να φύγετε γελώντας, είτε να νιώσετε ότι χάσατε άδικα 10 λεπτά. 
    Η επιλογή δική σας.

    Στους κινηματογράφους από 6 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του - Spider-Man: Homecoming Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top