F Review: Η Χαμένη Πόλη του Ζ - The Lost City of Z - FilmBoy Review: Η Χαμένη Πόλη του Ζ - The Lost City of Z - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Χαμένη Πόλη του Ζ - The Lost City of Z




    Η αληθινή ιστορία του Βρετανού εξερευνητή Percy Fawcett (Charlie Hunnam, Crimson Peak), ο οποίος στην αυγή του 20ου αιώνα παθαίνει εμμονή με την εύρεση της Χαμένης Πόλης του Ζ στον Αμαζόνιο. 

    Η ταινία παρακολουθεί τα ταξίδια του, στα περισσότερα από τα οποία τον συντροφεύει ο Robert Pattinson (Queen of the Desert), αγνώριστος και αναπάντεχα καλός στο ρόλο του μουσάτου Costin, καθώς και τη σχέση του με τη σύζυγό και τα παιδιά του. 
    Και η Sienna Miller (Live By Night) είναι πολύ καλή στο ρόλο της συζύγου Nina. 

    Είναι φανερό ότι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος James Gray, βασισμένος πάντα στο ομώνυμο με την ταινία βιβλίο του David Grann, κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να φτιάξει έναν ολοκληρωμένο γυναικείο χαρακτήρα της εποχής, με τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτό, και τα καταφέρνει.

    Όσον αφορά την ιστορία των εξερευνήσεων του Fawsett, αυτές κινούνται αργά, έχουν κάποιες σκηνές πραγματικά μαγικές (που δε θέλω να σας κάνω spoil) και φέρνουν σταθερά το θεατή στο να δει τα πράγματα από τα μάτια του πρωταγωνιστή. 
    Να δει δηλαδή οργάνωση και πολιτισμό, εκεί που πριν έβλεπε μόνο χάος και ζούγκλα. 



    Το συμπέρασμα του, ότι οι άνθρωποι της ζούγκλας δεν είναι άγριοι, αλλά ικανοί και υπεύθυνοι για πολιτισμό, ίσως και προγενέστερο εκείνων των λευκών, μπορεί να  είναι προφανές για εμάς, αλλά η ταινία μας πείθει ότι δεν ήταν για τους συγχρόνους του.

    Το σενάριο δεν είναι μιας περιπέτειας δράσης από τις συνηθισμένες, και γιατί πρόκειται για αληθινή ιστορία που θέλει να διατηρήσει την αληθοφάνειά της και γιατί θέλει να μιλήσει κυρίως για το εσωτερικό ταξίδι των ηρώων. 
    Παρόλα αυτά, η διεύθυνση φωτογραφίας είναι πολύ καλή. 
    Κάποιες από τις εικόνες είναι σαν να βγήκαν από πίνακες ζωγραφικής.

    Η αίσθηση ότι η ταινία είναι αργή καμιά φορά κουράζει, ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλον τρόπο να λειτουργήσει η πλοκή της.
    Ιδανική επιλογή για σκεπτόμενους θεατές. 
    Θα τους βάλει σε ακόμα περισσότερες σκέψεις μετά το πέρας της.

    Στους κινηματογράφους από 8 Ιουνίου.

    Μαρίνα Μέλη.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Χαμένη Πόλη του Ζ - The Lost City of Z Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top