F Οι 3 φήμες για το Transformers: The Last Knight ...και ποια θέλουμε να πιστέψουμε! - FilmBoy Οι 3 φήμες για το Transformers: The Last Knight ...και ποια θέλουμε να πιστέψουμε! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 3 φήμες για το Transformers: The Last Knight ...και ποια θέλουμε να πιστέψουμε!


    Είχαμε πάνω από ένα χρόνο να ασχοληθούμε με τρελές θεωρίες, ούτε καν για το The Flash που τόσο μας καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα («these timelines are so confusing!»). 

    Ωστόσο η συγκεκριμένη θεωρία έσκασε στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, εν αναμονή του Transformers: The Last Knight -που μπορεί να κρατάμε μικρό καλάθι, μιας και πάλι σκηνοθετεί ο Michael Bay, αλλά σίγουρα είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο, αφού το focus γίνεται στον Optimus Prime που επιστρέφει από το διάστημα, κάτω από τον έλεγχο της Quintessa και με σκοπό να ισοπεδώσει τους πάντες και τα πάντα.

    Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι το rumor αυτό δεν προέρχεται από μένα και δεν ξέρω και αν συμφωνώ απόλυτα, καθώς βασίζεται σε λεπτομέρειες που μπορεί να μη σημαίνουν και τίποτα. 
    Ωστόσο είναι σημαντικό νέο για τους Transformers fans και ευσεβής πόθος για τον υποφαινόμενο, καθόσον δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να δούμε κάτι τέτοιο στις ταινίες. 

    Και μιλάω φυσικά για την ένωση των Transformers. 
    Πρώτη και τελευταία φορά που είδαμε αυτή την ιδιότητα ήταν το Transformers: Revenge of the Fallen, όπου ο Doctor χρησιμοποίησε κομμάτια ενός Decepticon για να αναβιώσει τον Megatron, οι Constructicons ενώθηκαν στον Devastator (ή σε αυτή την πιθηκόμορφη προσβολή στο όνομα του Devastator) και ο Jolt και ο Ratchet ένωσαν τα κομμάτια του νεκρού Jetfire στο σώμα του Optimus, δίνοντας του έξτρα πανοπλία και afterburners και blasters. 
    Από τότε όμως δεν ξαναείδαμε άλλη ένωση.

    Υπάρχει όμως πιθανότητα να δούμε κάτι ανάλογο στο The Last Knight
    Κάποιοι αετομάτηδες fans παρατήρησαν σε ένα promo poster με τον Optimus ότι κάποια σημεία του ήταν κίτρινα, χρώμα που δε συνηθίζεται να υπάρχουν στον Big bot, αντίθετα είναι trademark του Bumblebee. 

    Τώρα όλοι ξέρουμε ότι οι δυο τους θα παίξουν άγριο ξύλο μέσα στην ταινία, σε σημείο που να ανησυχούμε για την τελική τύχη του ενός. 
    Και τώρα αρχίζουν οι εικασίες και οι εκδοχές που ακούγονται από τους fans και αναπαράγονται και από πολλά sites. 

    Προσοχή γιατί, αν έστω και το παραμικρό ενδέχεται να ισχύει από τα ακόλουθα, έχουμε SPOILERS
    Από τη μία, ακούγεται ότι θα νικήσει ο Optimus, θα σκοτώσει τον Bumblebee, αλλά από την απόγνωση του για το χαμό του στρατιώτη του θα βγει από τον έλεγχο της Quintessa και να επισκευάσει τον εαυτό του με κομμάτια του Bee -γι αυτό και δεν βλέπουμε μια συνέχεια στα κίτρινα μέρη, αλλά υπάρχουν εδώ κι εκεί. 

    Δεύτερον, θα νικήσει ο Bumblebee και θα είναι αυτός που θα ‘φορέσει’ τα κομμάτια του Optimus σαν πανοπλία και ουσιαστικά θα γίνει αυτός ο νέος Prime. 
    Γι αυτό και, ιδίως στα πόδια, φαίνεται η πανοπλία του Optimus να είναι από πάνω από το κίτρινο κομμάτι, ενώ πολλοί διατείνονται ότι το κάτω μέρος της κοιλιάς και το καβάλο είναι του Bee, πίσω από τα μπλε πανελάκια της πανοπλίας. 

    Και τρίτον, ο Optimus συνέρχεται από την ας πούμε ‘πλύση εγκεφάλου’ και ενώνεται με τον Bee, με τους δύο τους σε εκούσια συνεισφορά της μεταμόρφωσης.

    Πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω και αν κάτι από τα παραπάνω ευσταθεί. 
    Είναι γνωστή η μυστικοπάθεια του Bay σε ό,τι αφορά τα spoilers πριν την κυκλοφορία της ταινίας, αλλά το 2009, ξέραμε ήδη ή από φήμες ή από τα παιχνίδια της Hasbro ότι ο Prime και ο Jetfire θα ενώνονταν. 

    Βέβαια δεν ξέραμε ότι ο big bot θα ενωνόταν με ένα πτώμα! 
    Προσωπικά, ως μέγας fan της ιδέας του powerlink -ειδικά στον Optimus– θα ήθελα να δω την τρίτη εκδοχή να γίνεται. 
    Δεν μπορώ να δεχτώ ως powerlink το να φοράς πάνω σου ένα πτώμα, όσο cool κι αν φαινόταν το τελικό προϊόν. 

    Η ιερή έννοια του powerlink είναι τα δύο ή περισσότερα ρομπότ να ενώνονται από κοινού και να αποκτούν εξωπραγματικά επίπεδα δύναμης. 
    Αν ήταν στο χέρι μου, όμως, δε θα πήγαινα στον Bumblebee ως combiner partner του Prime, αλλά σε κάτι πιο τρανταχτό όπως έναν από τους δράκους, πχ το Dragonstorm ή το Steelbane.

    Όσο όμως κι αν θέλω να δω την ένωση, δε μπορώ να θεωρήσω τη φήμη αυτή τόσο βάσιμη. 
    Απορρέει από μικρές λεπτομέρειες, που όπως προείπα, μπορεί και να μη σημαίνουν τίποτα. 
    Μπορεί αυτή η εικόνα του Prime να είναι απλώς discoloration. 

    Εξάλλου είναι promotion για τα παιχνίδια, που απευθύνονται σε παιδιά ή έστω σε άτομα που πάντα θα έχουν τον Optimus ως ηρωική φιγούρα, οπότε πρέπει η απεικόνιση του να είναι πιο φωτεινή, σε αντίθεση με το ρόλο που θα έχει στην ταινία που είναι ας πούμε ‘κακός’.

    Κάποιοι στέκονται και στους αγκώνες του Prime, που είναι όπως στην αρχή του Age of Extinction, πριν λάβει το ‘knight upgrade’ του και το θεωρούν αποτέλεσμα της ένωσης. 
    Είναι λάθος φυσικά, γιατί μπορεί απλώς να είναι έτσι ο σχεδιασμός των promo renders του Prime. 

    Αν θυμάστε, και στα renders του Age of Extinction, ο Prime είχε αυτούς τους αγκώνες, ακόμη κι αν κρατούσε το σπαθί και την ασπίδα, που υποτίθεται ότι έλαβε το upgrade μαζί με τα όπλα. 
    Βέβαια τότε ήταν να λάβει εκείνο το infamous ‘Silver Knight upgrade’ όπου εκτός από την πανοπλία στα χέρια, όλο το σώμα του θα γινόταν ασημένιο -κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ, αλλά υπάρχει το concept art να επιβεβαιώσει την αρχική ιδέα.

    Ακόμη και το σφυρί που κραδαίνει ο Bumblebee λέγεται ότι μπορεί να συνεισφέρει στην ιδέα της ένωσης, καθώς πολλοί εικάζουν ή εύχονται να είναι το Forge of Solus Prime, το θρυλικό σφυρί από το lore των Transformers, ικανό να σφυρηλατεί όπλα και να δίνει ενέργεια σε Autobots ή Decepticons. 

    Θυμηθείτε τη σφυρηλάτηση του σπασμένου Star Saber και την upgrade μορφή του Optimus Prime με το jetpack στη σειρά Transformers: Prime, τα οποία ήταν το αποτέλεσμα της χρήσης του Forge. 
    Ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα το έχουν τραβήξει μέχρι εκεί στην ταινία, καθώς είθισται στο σενάριο να παίρνουν μια καλή ιδέα από τα animations και να χέζουν επάνω της.

    Anyway, μέχρι να έχουμε πιο χειροπιαστές ενδείξεις για την παραπάνω θεωρία, καλό είναι να μην περιμένουμε κάτι από την ταινία. Θα ήθελα με τα χίλια να δω powerlink επιτέλους, αλλά φοβάμαι ότι ήταν και θα παραμείνει ως προσωπική μου ευχή και τίποτα άλλο. 
    Ελπίζω βέβαια το σενάριο και ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι θα πλέξουν την ανθρώπινη ιστορία με αυτή των Transformers να μας δώσει ενδιαφέρουσα πλοκή και γαμάτες μάχες!

    Το Transformers: The Last Knight θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 21 Ιουνίου (δύο μέρες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία) και στις 22 Ιουνίου στις ελληνικές. 
    Μακάρι να μην κλαίμε πάλι τα λεφτά μας!

    Περισσότερα στο Heroes For A Day.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 3 φήμες για το Transformers: The Last Knight ...και ποια θέλουμε να πιστέψουμε! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top