F TV Series Review: The Flash (Season 1) - FilmBoy TV Series Review: The Flash (Season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: The Flash (Season 1)


     
    Πέρσι καλοκαίρι είχαμε δει το πρώτο επεισόδιο του Flash που είχε διαρρεύσει από το CW και αναφέραμε ότι είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά και κάποια στοιχεία που έπρεπε να αλλάξει για να δούμε μια σωστή comic σειρά, που να φτάνει τα επίπεδα της πολύ καλής 2ης season του Arrow και να είναι η αρχή για το τηλεοπτικό σύμπαν της DC.

    Το κανάλι είδε την νέα σειρά να χτυπάει νούμερα ρεκόρ και να είναι το καλύτερο χαρτί του. 
    Η συνταγή ίδια με το Arrow: μια ομάδα που έχει χημεία, ένας σοβαροφανής και ένα κωμικό πρόσωπο και ένα μυστήριο που σε κρατάει σε αγωνία.

    Βοήθησαν φυσικά και τα crossover event και η εμφάνιση διάσημων χαρακτήρων, όπως ο Reverse Flash, o Captain Boumerang και ο Firestorm. 

    To cast επιτυχημένο αφού ο Cisco/Carlos Valdes κλέβει από την αρχή την παράσταση και γίνεται αμέσως fan favorite, ενώ και η επιλογή των Wentworth Miller και Dominic Purcell είναι ένα τεράστιο κλείσιμο ματιού στο Prison Brake αλλά τους βγήκε τεράστια επιτυχία με τον Wentworth Miller/Captain Cold να γίνεται ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Flash, μετά φυσικά από τον Reverse Flash που είναι ο κύριος ανταγωνιστής.

    Η σκέψη που είχα από την πρώτη στιγμή ήταν κατά το πόσο μια σειρά που βασίζεται πάρα πολύ στο CGI θα τα καταφέρει με το μειωμένο budget της τηλεόρασης. 

    Το Flash αν και γενικώς κατάφερε να μην απογοητεύσει σε αυτόν τον τομέα, στο σημείο όπου έπρεπε να κάνει το κάτι παραπάνω δεν έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα. 
    Ο full CGI γορίλας Grodd ήταν μια χαρά μέχρι την σκηνή της μάχης, ενώ και οι μάχες ανάμεσα στους δύο speedsters ήταν εξόφθαλμα κακές.


    Παρ όλα αυτά τα τεχνικά η σειρά κατάφερε να δημιουργήσει κοινό και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που βοήθησαν να έχει κάθε επεισόδιο ενδιαφέρον. 

    Τόσο οι ενδιαφέροντες αντίπαλοι, τα πολλά origin stories καλών κακών ηρώων της DC η παρουσία του Arrow/Stephen Amell και της Smoke, αλλά και η χαρούμενη και αφελής κατάσταση έδωσε ένα πιο χαλαρό τόνο στο αλα Batman, καταθλιπτικό κόσμο του Arrow
    Ήταν μια δόση φρεσκάδας και ζωντάνιας που η τηλεοπτική DC το χρειάζονταν.

    Με το τέλος του κύκλου, τα πράγματα πήραν μια τροπή που δεν την περίμενα. 

    Το φινάλε μας άφησε με πολλά ερωτήματα και οι δημιουργοί μας παρουσίασαν τα πρώτα στοιχεία του multiverse. 
    Αυτό σημαίνει πολλές διαστάσεις με διαφορετικούς Flash και μπερδεμένα timelines…

    H σειρά κατά την άποψη μου δεν πρέπει να το επεκτείνει τόσο το πράγμα.
    Μεγάλο λάθος που θα δημιουργήσει προβλήματα, αφού ακόμα και φέτος, το σφιχτό πρόγραμμα που θα έκανε τις σειρές Arrow και Flash να έχουν συνοχή με τις εμφανίσεις από εδώ και από εκεί των χαρακτήρων, έσπασε και μπερδεύτηκε όταν αναβλήθηκε ένα επεισόδιο και χάλασε τη σειρά. 

    Τι θα γίνει τώρα που έρχεται τρίτη σειρά (Legends of Tomorrow) και το multiverse. 

    Παρ’ όλα αυτά οι δημιουργοί φαίνεται ότι έχουν θάρρος και αυτό τους ανταμείβει.
    Του χρόνου θα δούμε αν είναι ικανοί για μεγαλεία ή θα μπερδέψουν πολύ τα μπούτια τους

    Τάσος Σαμπάρ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: The Flash (Season 1) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top