F 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 'Η Τελευταία Παραλία' του Θάνου Αναστόπουλου - FilmBoy 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 'Η Τελευταία Παραλία' του Θάνου Αναστόπουλου - FilmBoy
  • Latest News

    19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 'Η Τελευταία Παραλία' του Θάνου Αναστόπουλου


    To 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12 Μαρτίου) είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στην παραγωγή ντοκιμαντέρ και το FilmBoy επιχειρεί να σας παρουσιάσει μερικά από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν.
    Σήμερα, το ντοκιμαντέρ 'Η Τελευταία Παραλία' των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν.


    Η Τελευταία Παραλία γυρισμένη σε διάρκεια δύο χρόνων αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν το 2016 για το επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει ήδη προβληθεί στις αίθουσες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. 
    Είναι η τέταρτη ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, σε συν-σκηνοθεσία του Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν και συνιστά ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ για μια παραλία της Τεργέστης, μοναδική στην Ευρώπη και τους εξίσου ξεχωριστούς «κατοίκους» της. 

    Η Τελευταία Παραλία (L’Ultima Spiaggia) συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στα διεθνή φεστιβάλ με δύο νέες σημαντικές στάσεις. 
    Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα προβληθεί στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη στις 17.30, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του  αφιερώματος στο έργο του Θάνου Αναστόπουλου στο Bergamo Film Meeting που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 19 Μαρτίου. 

    Το Bergamo Film Meeting εστιάζει στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο και με τον τίτλο «Europe Now! Contemporary European Cinema» παρουσιάζει το σύνολο του έργου τριών ξεχωριστών Ευρωπαίων σκηνοθετών, του Ισλανδού Νταγκούρ Κάρι (η τελευταία ταινία του οποίου Καρδιά Βουνό διανεμήθηκε πρόσφατα με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart), της Γαλλίδας Ντομινίκ Καμπρέρα και του Θάνου Αναστόπουλου

    Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα δώσει ένα masterclass στις 17 Μαρτίου, ενώ εικόνες από την ταινία του Διόρθωση αποτελούν μέρος της αφίσας της διοργάνωσης. 
    Όπως αναφέρεται και στον κατάλογο του Φεστιβάλ, «ο Θάνος Αναστόπουλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες σήμερα, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό παρατηρητή της ελληνικής κοινωνίας που αλλάζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ κατάφερε με το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Η Τελευταία Παραλία σε συν-σκηνοθεσία με τον Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν να βρεθεί στο επίσημο πρόγραμμα του τελευταίου Φεστιβάλ των Καννών». 

    Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στο Bergamo Film Meeting θα προβληθούν οι ταινίες Όλο το Βάρος του Κόσμου (Φεστιβάλ Ρότερνταμ, 2004), Διόρθωση (Φεστιβάλ Βερολίνου, 2008), Η Κόρη (Φεστιβάλ Βερολίνου, 2013), Η Τελευταία Παραλία (Φεστιβάλ Καννών, 2016).

    Προβολές:
    Παρασκευή 10/3/2017  17:30μμ  Αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 'Η Τελευταία Παραλία' του Θάνου Αναστόπουλου Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top