F Best Asian Films: All About My Wife (2012) - FilmBoy Best Asian Films: All About My Wife (2012) - FilmBoy
 • Latest News

  Best Asian Films: All About My Wife (2012)
  Είπαμε να αλλάξουμε και λίγο κλίμα αυτή τη φορά, μιας και η συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων της στήλης αναφερόταν σε βίαιες ταινίες, οπότε αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε και με μια ρομαντική κομεντί. 
  Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

  Αρχικά να αναφέρουμε πως πρόκειται για remake ενός αργεντίνικου φιλμ του 2008, με τίτλο "A boyriend for my wife". 

  Το σενάριο έχει ως εξής: Ο Doo Hyun και η Jung In γνωρίζονται στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια ενός σεισμού και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. 
  Επτά χρόνια μετά, οι δυο τους είναι παντρεμένοι αλλά οι όμορφες στιγμές έχουν μείνει στο παρελθόν. 

  Αυτή έχει γίνει μια υστερική νευρόσπαστη που βασανίζει τον άντρα της και όλους όσους βρίσκονται στο διάβα της, κυρίως με την συνεχή της γκρίνια. 
  Αυτός όμως είναι τόσο φοβισμένος από τις πιθανές συνέπειες που δεν τολμάει να ζητήσει διαζύγιο ούτε καν να της μιλήσει για το πρόβλημα.

  Μέσω της δουλειάς του, παρουσιάζεται μια ευκαιρία να ησυχάσει, όταν πείθει τον διευθυντή του να του αναθέσει ένα έργο σε άλλη πόλη. 
  Η χαρά του για την μετακόμιση όμως δεν κρατάει πολύ, μιας και η Jung In μετακομίζει με δική της πρωτοβουλία και στο καινούριο σπίτι. 

  Όντας σε πλήρη απόγνωση, αποφασίζει να πληρώσει τον Καζανόβα γείτονα του, εν ονόματι Sung Ki, για να την σαγηνεύσει και με αυτόν τον τρόπο, να του δώσει αφορμή για διαζύγιο.


  Σκηνοθέτης της ταινίας ο Kyu Dong Min, ο οποίος σκηνοθετεί μια συνηθισμένη ιστορία, εμβαθύνει όμως αρκετά τόσο στους χαρακτήρες όσο και στον θεσμό του γάμου γενικότερα. 

  Μου άρεσε το γεγονός της διχοτόμησης του φιλμ, με το πρώτο μισό να παρουσιάζει την οπτική του Doo Hyun και την Jung In ως ανυπόφορη, και το δεύτερο από την δική της πλευρά, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της να εκλογικεύεται και να δικαιολογείται.

  Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χιούμορ, χωρίς να ξεφεύγει, (στα πλαίσια βέβαια του ασιατικού κινηματογράφου, που έχει μια τάση για υπερβολή στην κωμωδία) εστιάζοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο στο κοινωνικό κομμάτι του φιλμ. 
  Μόνη μου ένσταση η μεγάλη διάρκεια της ταινίας (121 λεπτά) που είναι κάπως αχρείαστη και ίσως να κουράσει κάποιους.

  Εξαιρετική δουλειά και των τριών πρωταγωνιστών: Του Sun-kyun Lee ως απελπισμένου συζύγου, που οι αντιδράσεις του ώρες ώρες θυμίζουν καρτούν, της Su Jeong Lim (I'm a Cyborg But That's Ok) ως Jung In, φαινομενικά αναίτιας υστερικής, που καταφέρνει όμως να γίνει συμπαθής στο τέλος και του Seong Ryong Ryu (Masquerade) ως υποκριτή γυναικά Sung Ki, που όμως την παθαίνει κάποια στιγμή.

  Η ταινία είναι αρκετά ψυχαγωγική και ευχάριστη και θεωρώ πως είναι από αυτές που θα ευχαριστηθούν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι συνηθισμένοι στον ασιατικό κινηματογράφο.

  Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.


  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Best Asian Films: All About My Wife (2012) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
  Scroll to Top