F Ποιοι επιστρέφουν, τί να περιμένουμε και τί σημαίνει ο μυστήριος τίτλος του Star Wars Episode VIII ! - FilmBoy Ποιοι επιστρέφουν, τί να περιμένουμε και τί σημαίνει ο μυστήριος τίτλος του Star Wars Episode VIII ! - FilmBoy
  • Latest News

    Ποιοι επιστρέφουν, τί να περιμένουμε και τί σημαίνει ο μυστήριος τίτλος του Star Wars Episode VIII !


    Αναμονή τέλος εδώ και λίγο διάστημα, για την επίσημη ονομασία του επόμενου κεφαλαίου, στην sequel τριλογία του ορίτζιναλ «Star Wars» !

    Το Επεισόδιο 8 θα τιτλοφορείται «The Last Jedi» όπως ανακοινώθηκε στις 23 Ιανουαρίου από το StarWars.com, η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από το πρώτο επίσημο πόστερ με το logo της ταινίας ενώ εμείς έχουμε κάθε λόγο να ξεκινήσουμε από τώρα τις παρατηρήσεις και μαντεψιές.

    Καταρχάς, ο τίτλος επανέρχεται στη μη χρησιμοποίηση κάποιου ρήματος αλά «The Empire Strikes Back» ή «The Force Awakens» και παραπέμπει στους υπόλοιπους τίτλους του saga ενώ ταυτόχρονα δίνει περισσότερο την αίσθηση του φινάλε τριλογίας παρά ενός μεσαίου κεφαλαίου. 
    Επίσης έχουμε την αναφορά σε κάποιον ή κάποιους χωρίς να καταλαβαίνουμε αν αφορά έναν Jedi ή πολλούς Jedi και τα κόκκινα γράμματα αφήνουν υπονοούμενο πως το «Last» αφορά σε κάποιον χαρακτήρα που θα πεθάνει, παρά σε κάποιον που θα αναδυθεί και θα παραμείνει.
    Φυσικά οι πρώτες σκέψεις πάνε στον απομονωμένο Luke Skywalker και τη συνάντηση του με την Rey (παίζει να είναι και κόρη του), η οποία του παρέδωσε το φωτόσπαθο του στο φινάλε του «The Force Awakens», το οποίο είναι και το σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσει αμέσως και το «The Last Jedi».

    Προσωπικά, στοιχηματίζω πως ο τίτλος πράγματι αναφέρεται στον Luke αλλά ευελπιστώ πως δεν θα είναι αυτός ο χαρακτήρας που θα πεθάνει. 
    Η έμφαση στο «last Jedi» θα έχει να κάνει με το πόσο σημαντικό κομμάτι της πλοκής θα κατέχει ο χαρακτήρας του και θα ήταν κρίμα άλλωστε να μην είναι έτσι. 

    Παρακολουθήσαμε ήδη τον θάνατο του Han Solo στην προηγούμενη ταινία, απεβίωσε και η Carrie Fisher οπότε ...πάπαλα και η Leia από το 9ο Επεισόδιο (έχουν δηλώσει πως δεν θα την αναπαραστήσουν ψηφιακά) και ξέρουμε πως οι παλιοί χαρακτήρες παραδίδουν σιγά σιγά τη σκυτάλη στους νεότερους. 
    Ας ελπίζουμε λοιπόν να μην γαμηθεί ο Δίας εντελώς και ξεπαστρέψουν οτιδήποτε θύμιζε τα παλιά, πριν καν ολοκληρωθεί η νέα τριλογία. 

    Στην περίπτωση πάντως που ο Luke ζήσει (φημολογείται πως ο Mark Hamill θα συνεχίσει), τότε το «Last Jedi» μάλλον θα έχει και ένα άλλο διπλό νόημα: από τη μία θα πρόκειται για τον τελευταίο Jedi όπως τους είχαμε γνωρίσει από την παλιά φουρνιά και μυθολογία και από την άλλη ο παραπάνω τίτλος ίσως και να σηματοδοτήσει το πραγματικό νέο ξεκίνημα στο Star Wars saga, με μία νέα φουρνιά που με τη βοήθεια-εκπαίδευση του Luke θα χρησιμοποιήσει με διαφορετικό τρόπο τη Δύναμη και η ίδια η Δύναμη θα λειτουργεί διαφορετικά πάνω τους. 
    Έτσι θα μπορέσουν να καλύψουν και κάποιες τρύπες στην ξαφνική εξέλιξη μερικών εκ των πρωταγωνιστών του «Force Awakens».



    Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των συντελεστών και κρίνοντας από την τελευταία δουλειά του σκηνοθέτη, το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε ένα σκοτεινότερο μεσαίο κεφάλαιο, βαδίζοντας και πάλι στα χνάρια της αρχικής τριλογίας. 
    Άρα θα υπάρξει αδιαμφισβήτητα κάποια τραγική εξέλιξη που θα τελειώσει την ταινία χωρίς happy end, με το «Episode IX» (2019) του Colin TrevorrowJurassic World», «Safety Not Guaranteed») να συνεχίζει λογικά σε πιο φωτεινούς τόνους. 


    Όπως συνέβη λοιπόν και με την αρχική τριλογία, αναμένεται να δούμε ένα πιο σκοτεινό κεφάλαιο που θα προχωρήσει την ιστορία των χαρακτήρων και θα μας απαντήσει κάποια ερωτήματα. 
    Μακάρι να μην είναι απλά ένα καλό μεν αλλά οφθαλμοφανέστατο rip-off των παλιών ταινιών, να μάθουμε κάποια παραπάνω πράγματα για την καταγωγή της Rey και την ταυτότητα του Supreme Leader Snoke και να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους Finn, Poe Dameron και Luke-Leia. 

    Eιδικά με την τελευταία, η συναισθηματική φόρτιση θα είναι ακόμη πιο έντονη λόγω και του θανάτου της Carrie Fisher, οποία είχε προλάβει τουλάχιστον να ολοκληρώσει τη γυρίσματα των σκηνών της.

    Τη σκηνοθεσία και το σενάριο του «Star Wars-Episode VIII: The Last Jedi» ανέλαβε ο Rian Johnson (Looper, The Brothers Bloom) ο οποίος διαδέχτηκε τον J. J. Abrams και η παραγωγή είναι των Kathleen Kennedy και Ram Bergman (Looper, Don Jon) με τους J.J. Abrams, Jason McGatlin και Tom Karnowski ως εκτελεστικούς παραγωγούς. 

    Από το καστ, επιστρέφουν οι Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Adam Driver (Kylo Ren), Domhnall Gleeson (General Hux), Gwendoline Christie (Captain Phasma), Peter Mayhew (Chewbacca), Andy Serkis (Supreme Leader Snoke), Anthony Daniels (C-3PO), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Mark Hamill (Luke Skywalker) και Carrie Fisher (Στρατηγός Leia Organa) ενώ οι οσκαρικοί Benicio Del Toro, Laura Dern και η νεοφερμένη στο χώρο Kelly Marie Tran έχουν προστεθεί σε ρόλους καινούριων αλλά μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστων χαρακτήρων.

    Η πρεμιέρα αναμένεται στις 15 Δεκέμβριου του 2017 και μέχρι τότε ... είθε η Δύναμη να είναι μαζί μας για το τι θα δούμε!
    Να ξεκινάνε οι μαντεψιές παρακαλώ!

    Διαβάστε περισσότερα στο Heroes for a Day.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ποιοι επιστρέφουν, τί να περιμένουμε και τί σημαίνει ο μυστήριος τίτλος του Star Wars Episode VIII ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top