F Review: Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special - FilmBoy Review: Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special




    Ένα χαρισματικό αγόρι με επικίνδυνα μυστικά απάγεται από το ράντσο μίας θρησκευτικής αίρεσης και ένα ανθρωποκυνηγητό από τις κρατικές αρχές εξαπολύεται.

    Ο μικρός Άλτον (Jaeden Lieberher, St. Vincent) είναι ένα παιδί που κρύβει επικίνδυνες δυνάμεις και …μυστικά υψίστης εθνικής σημασίας.  

    Ο Ρόι (Michael Shannon, Batman v Superman: Dawn of Justice ) και ο Λούκας (Joel Edgerton, Jane Got A Gun) τον απομακρύνουν από το ράντσο, όπου θεωρείτο κάτι σαν προφήτης, ώστε να  τον επιστρέψουν…. εκεί όπου ανήκει.

    Ο βραβευμένος Jeff Nichols (Mud, Take Shelter) επιστρέφει με ένα δυναμικό, ιδιαίτερα καλογυρισμένο κράμα δράματος/θρίλερ φαντασίας/περιπέτειας. 
    Ξεκινάει λιτά και ελλειπτικά, επιβάλει την απαιτούμενη ατμόσφαιρα και τραβάει μαζί του τον θεατή μέχρι λίγο μετά τη μέση της ταινίας. 

    Αποσπά έντονες και πλούσιες ερμηνείες από τους ηθοποιούς του, με τον Shannon να ξεχωρίζει άλλη μία φορά και να μας δίνει ειδικά ένα-δύο γκρο πλάνα απίστευτης ενέργειας και εσωτερικής δύναμης. 
    Ενώ και ο μικρός Lieberher δείχνει δείγματα εν δυνάμει ώριμου ηθοποιού.


    Οι διάλογοι και η δομή των σκηνών έχουν στηθεί με μαεστρία, αλλά σίγουρα η όλη ιδέα του σεναρίου (ακόμη και για τα επίπεδα του είδους του φανταστικού) πιθανόν να ξενίσει ορισμένη μερίδα κοινού. 

    Το σημαντικότερο μειονέκτημα, όμως, της ταινίας αποτελεί η ατυχώς «μεγαλοπρεπής» κορύφωση της τελευταίας πράξης, η οποία έρχεται σε ρήξη με το υπόλοιπο ύφος και το εικαστικό της κομμάτι τελικά ούτε εντυπωσιάζει, αλλά ούτε και πρωτοτυπεί.

    * Η μουσική του David Wingo «ντύνει» δημιουργικά τη σύλληψη του Nichols.

    Στους κινηματογράφους από 21 Απριλίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top