F 5 λόγοι που το Jessica Jones είναι η πιο αναμενόμενη σειρά της σεζόν! - FilmBoy 5 λόγοι που το Jessica Jones είναι η πιο αναμενόμενη σειρά της σεζόν! - FilmBoy
  • Latest News

    5 λόγοι που το Jessica Jones είναι η πιο αναμενόμενη σειρά της σεζόν!


    Δεκαπέντε μέρες πριν την πρεμιέρα, ένας ανυπόμονος συντάκτης γράφει τους πέντε λόγους που πιστεύει ότι το Jessica Jones είναι η σειρά για το φθινόπωρο του '15 που περιμένει πιο πολύ από όλες.

    Με την ανακοίνωση ότι το Netflix θα κάνει τις δικές του Marvel σειρές, δημιουργώντας ένα mini universe, με βασικά χαρακτηριστικά τους street level heroes και την neo noir/gritty αισθητική, ήμουν σκεπτικός.

    Δεν μου πήρε πάνω από δύο επεισόδια Daredevil για να γίνω ο μεγαλύτερος fanboy της σειράς.

    Ήξερα όμως ότι τα δύσκολα τώρα έρχονται. 
    Ο Daredevil είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες της Marvel, ακόμα και μέτριο να ήταν το αποτέλεσμα, πολλοί θα συντονίζονταν στους δέκτες τους για να δουν την σειρά. 
    Με την Jessica Jones όμως; 
    Βασικά ποια είναι αυτή;

    Ορίστε λοιπόν πέντε λόγοι να ανυπομονείς και εσύ μαζί μου για την Jessica της διπλανής πόρτας.


    1. Το καθαρά ενήλικο comic



    Το 2001, ο Brian Michael Bendis, πήρε εντολή από την Marvel να φτιάξει ένα νέο comic για την σειρά ΜΑΧ που θα απευθυνόταν σε ενηλίκους, χωρίς καμία λογοκρισία ακόμα και γυμνό. 

    Παρότι στην αρχή ο Bendis ήταν να χρησιμοποιήσει την Spider Woman, κατέληξε σε ένα νέο χαρακτήρα. 
    Η Jessica Jones είναι πρώην σουπερήρωας που σταμάτησε την ενεργό δράση μετά την εκμετάλλευση των δυνάμεων της από τον Kilgrave/Purple Man.

    Στο κόμικ, ο ψυχικά καταρρακωμένος χαρακτήρας της Jones προσπαθεί να ξεφύγει από το τρομακτικό παρελθόν της, όντας ιδιωτική ντετέκτιβ στο Hell's Kitchen. 

    To comic αλλά και η σειρά ξεκινάει ακριβώς αυτήν την περίοδο. 
    Η Jones ζει μια ζωή κατεστραμμένη αλλά ο Purple Man δεν έχει τελειώσει μαζί της.



    2. Jessica Jones/ Krysten Ritter



    Ας δώσουμε 2 λεπτά στο μυαλό μας να σκεφτεί: έχουμε δει ποτέ μια δυναμική γυναίκα σε οποιαδήποτε comic σειρά ή ταινία και δη πρωταγωνίστρια; 
    Η Jessica Jones είναι ο χαρακτήρας που χρειάζεται ο κάθε σκεπτόμενος κομικάς για να νιώσει ότι δεν βλέπει πάλι το ίδιο νερόβραστο πρότυπο.

    Στα teaser trailer μας το έδειξαν αυτό ολοκάθαρα. 
    H Jones να είναι ο απόλυτος μάγκας μέσα στο μπαρ. 
    Well done Netflix, επιτέλους Marvel...

    Από την άλλη, η Krysten Ritter μου φαντάζει ιδανική για τον ρόλο. 
    Δεν είναι το ατσαλάκωτο κοριτσάκι όπως η Melissa Benoist (Supergirl) ούτε και το πρότυπο γυναικάρας Scarlet Johansson(Black Widow). 

    H Ritter μόνο από την μικρή ερμηνεία της ως η junky γκόμενα του Jesse Pinkman στο Breaking Bad, εμένα με πείθει.

    Από την άλλη το supporting cast της είναι επίσης φανταστικό. 
    Ο Mike Colter θα είναι ο Luke Cage, ο David Tennant θα είναι ο Purple Man, ενώ η Carrie-Ann Moss θα παίξει και αυτή σημαντικό ρόλο.



    3.Noir/Psycological thriller



    Ο Jeph Loeb, επικεφαλής του τμήματος τηλεόρασης της Marvel, είχε πει πριν μερικούς μήνες σε δημοσιογράφους:


    Όταν ανακοινώθηκε το Daredevil, είχα αναφέρει ότι είναι πρώτα αστυνομικό δράμα και έπειτα super hero σειρά. Η Jessica Jones λοιπόν είναι πρώτα ένα Ψυχολογικό θρίλερ...

    Είμαστε σκεπτικοί τότε, αλλά μάθαμε το μάθημα μας. 
    Το trailer δείχνει να έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ με πολύ δράση. 

    Ο Purple Man έχει τη δύναμη να ελέγχει το μυαλό σου (θα δούμε πως θα το μεταφέρουν αυτό στην οθόνη) και αυτό είναι ένα στοιχείο που δίνει πολλές δυνατότητες στους σεναριογράφους που μπορούν να φτιάξουν σκηνές μαζικού απαγχονισμού αλλά και την φανταστική σκηνή στο αστυνομικό τμήμα. 

    Και οι δύο σκηνές υπάρχουν στο full length τρέιλερ.





    4.Crossover



    Πέρυσι, τα crossover του Arrow/Flash έδωσαν τεράστιο boost στις δύο σειρές με επεισόδια που τράβηξαν κόσμο και έδειξαν σημαντικά στοιχεία για τον κάθε χαρακτήρα.

    Φέτος η Jessica Jones θα έχει τον Luke Cage σε αρκετά επεισόδια, για να παρουσιαστεί στον κόσμο μέχρι να πάρει την σειρά του το 2016 και ο Daredevil έχει ήδη παρουσιαστεί πέρσι οπότε αναμένετε να εμφανιστεί, μάλλον στα τελευταία επεισόδια για το φοβερό showdown!

    Ο Daredevil έχει ήδη εμφανιστεί στο tie-in comic της Jessica Jones που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.


    5.Netflix mini MCU



    To τηλεοπτικό τμήμα της Marvel με το κινηματογραφικό δεν τα πάνε καλά. 
    Οι ενδοεταιρικές σχέσεις τους κάνουν κακό στο προϊόν, αλλά τα αποτελέσματα θα φαίνονται πολύ περισσότερο στην τηλεόραση.

    Οι Agents of SHIELD θα ήταν η σειρά με τις συνδέσεις με το κινηματογραφικό σύμπαν, αλλά οι ταινίες Captain America και Age of Ultron την σνόμπαραν απίστευτα. 

    Η σειρά δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς λειτουργεί πλέον σαν προπομπός των Inhumans πράγμα που είναι δίκοπο μαχαίρι.

    Αν και δεν νοιάστηκαν και πολλοί που το cast δεν εμφανίστηκε σε κάποια από τις ταινίες ούτε θα πάρει μέρος μάλλον στο Civil War, πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν τον Daredevil απεγνωσμένα για τις ταινίες.

    Η επιτυχία του Netflix βασίζεται και στο γεγονός ότι η σύνδεση είναι ελάχιστη. 
    Το Netfix έφτιαξε το δικό του mini universe, πήρε τα δικαιώματα για τέσσερις σειρές/χαρακτήρες και μία ακόμα που θα είναι η super μάζωξη που περιμένουν όλοι.

    Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο Daredevil η καλύτερη comic σειρά στην τηλεόραση και ότι καλύτερο έχει δείξει η Marvel τα τελευταία χρόνια. 
    Και αυτό γιατί διαφέρει τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση.

    Η Jessica Jones έχει τα φόντα να το πάει όλο αυτό ένα βήμα παραπάνω.
    Πρεμιέρα, με όλα τα επεισόδια την ίδια μέρα, στο Netflix, στις 20 Νοεμβρίου!

    Τάσος Σαμπάρ.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 λόγοι που το Jessica Jones είναι η πιο αναμενόμενη σειρά της σεζόν! Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top