F ΠΑΝΔΗΜΙΑ - CARRIERS - FilmBoy ΠΑΝΔΗΜΙΑ - CARRIERS - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΑΝΔΗΜΙΑ - CARRIERS

    **********   6/10
    Καταλαβαίνω το κίνδυνο να χαρακτηριστεί το KostasBlog ...τρόμο-κομεντί blog, αλλά σας διαβεβαιώνω πως ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος κωμωδίες και θρίλερ.

    Όχι ότι με χαλάει αλλά καλό θα είναι να έρθει κι ο Νοέμβρης, περίοδο που σκάνε μύτη τα Οσκαρικα, ν’αλλαξει λίγο παραστάσεις το μάτι μας.

    Το Carriers δε θα το βλέπαμε ποτέ.
    Η ταινία τελείωσε πριν 3 χρόνια και δεν βρήκε το δρόμο στις αίθουσες, άγνωστο γιατί. 

    Η Paramount Vantage (ναι, αυτή που κλείνει) το θυμήθηκε μόλις τώρα μπας και εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του πρωταγωνιστή Chris Pine μετά την μεγάλη επιτυχία του στο Star Trek ως Captain Kirk.

    (Έχω πληροφορίες εκ των έσω ότι η εταιρεία διανομής χρωστάει κάτι μισθούς στη καθαρίστρια και είπε να τα βγάλει από εδώ, πριν βάλει λουκέτο...)

    Και πάλι όμως η διανομή της εξαντλήθηκε σε 10 μόνο πόλεις της Αμερικής, χωρίς μάλιστα τις μεγάλες αγορές, Ν.Υ. και Λ.Α.!

    Αντίθετα από αυτό που δείχνει το ποστερ και από αυτό που πιστεύεις, η ταινία δεν είναι άλλο ένα ζομπυ-φιλμ.

    Ο τρόμος δεν έρχεται από τους μολυσμένους αλλά από αυτούς που προσπαθούν να μην μολυνθούν. 

    Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προφητικό δράμα αντί για προφητικό θρίλερ.
    Και αυτό είναι που το κάνει λίγο διαφορετικό.

    Αποφεύγοντας να εξηγήσει τα πως και τα γιατί του ιού που έχει σχεδόν αφανίσει τη χώρα, η ταινία ξεκινά με 4 νεαρούς που οδηγούν σε μια έρημο στις νοτιοδυτικές πολιτείες.

    Ο Μπραιαν (Chris Pine), που είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις όσο σκληρές κι αν είναι, ο Ντανυ (Lou Taylor Pucci που τελευταία τον βλέπω παντού, από το The Answer Man μέχρι το The Informers) ο μικρός του αδερφός, η Μπομπυ (Piper Perado ...τώρα θυμήθηκα, είναι η κοπελίτσα του Coyote Ugly) που είναι η γκόμενα του και η Κειτ (Emily VanCamp) που ΔΕΝ είναι η γκόμενα του μικρού αδερφού όπως βιάζεται να μας πει η ίδια.

    Η εμπιστοσύνη είναι πιο δύσκολη να βρεθεί ακόμα και από τον μη μολυσμένο αέρα, η μάσκα που φοράνε όλοι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

    Οι δύσκολες αποφάσεις που παίρνουν στη συνέχεια και το πώς αντιμετωπίζει ο άνθρωπος ακραίες καταστάσεις είναι αυτά με τα οποία θέλουν να μας τρομάξουν οι Ισπανοί πρωτάρηδες Alex και David Pastor (σενάριο και σκηνοθεσία).

    Μη νομίσετε όμως ότι δεν υπάρχουν στιγμές που σου βγαίνει η ψυχή από το φόβο, θρίλερ είναι. 

    Η διάρκεια της ταινίας είναι μόλις 84 λεπτά, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι υπήρχε κάποιο βάθος στους χαρακτήρες και τη πλοκή, αλλά κόπηκε στο μοντάζ. 

    (Οι πληροφορίες που λένε ότι η εταιρεία διανομής χρεώσταγε από τότε πολλές υπερωρίες στον μονταζιερη...χρειάζονται επαλήθευση.)

    Σε 10 μόνο πόλεις στην Αμερική προβλήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και αμέσως στα ράφια των dvd.
      
    Στην Ελλάδα η συνήθης ύποπτη Hollywood Entertainment έχει τη διανομή και σύντομα θα μάθω αν και πότε θα την προβάλει. 
    *** Αμεσως εμαθα και μαλιστα πιο συντομα απ'οτι νομιζατε. Στις ελληνικες αιθουσες απο 15 Οκτωβριου.


    Δείτε το trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΑΝΔΗΜΙΑ - CARRIERS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top