F Έφυγε από κοντά μας ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου του ΤΡΙΑΝΟΝ! - FilmBoy Έφυγε από κοντά μας ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου του ΤΡΙΑΝΟΝ! - FilmBoy
  • Latest News

    Έφυγε από κοντά μας ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου του ΤΡΙΑΝΟΝ!


    Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κινηματογραφική κοινότητα της χώρας έχασε έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου.

    Ο 52χρονος διανομέας και αιθουσάρχης του ΤΡΙΑΝΟΝ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το βράδυ της Δευτέρας στη Πατησίων.

    Με το Λεωνίδα δεν έτυχε να συναντηθώ δυστυχώς και δεν τον γνώριζα προσωπικά, αν και μιλήσαμε στο τηλέφωνο 3-4 φορές τον περασμένο Γενάρη για την πιθανότητα προβολής του Αδάμαστου.

    Ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου τα τελευταία είκοσι χρόνια υπηρέτησε
    το καλλιτεχνικό κινηματογραφικό του όραμα με την ίδρυση της arthouse εταιρίας διανομής 2-1-0 Films μαζί με τον Αντρέα Σωτηρακόπουλο του Μικρόκοσμου, και το Τριανόν, την αίθουσα-καμάρι του. 
     

    Κόντρα στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων χρόνων, ο 52χρονος αιθουσάρχης κατάφερε να κρατήσει, με υψηλό φυσικά κόστος, ζωντανό το σινεμά σε μια πάλαι ποτέ κραταιά αθηναϊκή κινηματογραφική πιάτσα που αργόσβηνε.

    Ο Λεωνίδας αφήνει πίσω μια γυναίκα και 3 παιδιά.
    Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του.

    Διαβάστε το εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Κουλαυτάκη εδώ και ένα αυτοβιογραφικό κείμενο του ίδιου του Λεωνίδα στο Αθηνόραμα πριν κάποια χρόνια.








    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγε από κοντά μας ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου του ΤΡΙΑΝΟΝ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top