F Πρώτες εντυπώσεις από το Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D. - FilmBoy Πρώτες εντυπώσεις από το Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D. - FilmBoy
 • Latest News

  Πρώτες εντυπώσεις από το Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D.


  Όπως καταλαβαίνετε, οι σειρές έχουν τεράστιο όγκο, καταναλώνουν πολύ χρόνο, και θέλουν την αμέριστη προσοχή σου για να τις καταλάβεις. 

  Επειδή όμως θέλουμε να έχουμε και μια πρώτη άποψη πριν το review, σκέφτηκα την δημιουργία της στήλης 'First Look'.

  Αφού παρακολουθήσω 4-5 ή 6 επεισόδια, θα γράφω ένα άρθρο με τις πρώτες εντυπώσεις, τι μου άρεσε και τι όχι, αν θα το συνεχίσω ή θα πάει η σειρά για drop.

  H πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι το πολυαναμενόμενο νέο πόνημα του geek king Whedon, Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D.

  O Whedon ξέρει να φτιάχνει σειρές που αφήνουν το στίγμα τους και επίσης ξέρει να φτιάχνει γυναικείους χαρακτήρες. 


  Η ιδέα είναι καλή, το ενωμένο σύμπαν προσφέρει άπειρες δυνατότητες και η αδημονία του κοινού και των πολλών φανατικών προσφέρουν σίγουρα νούμερα ... στην αρχή.

  Απο εκεί και πέρα πρέπει να δώσεις στο κοινό κάτι ποιοτικό για να μείνει. 

  Τα νούμερα του SHIELD όλο και πέφτουν ενω ο παραλληλισμος με το Firefly είναι προφανής στον καθένα που έχει παρακολουθήσει την πιο διάσημη κομμένη σειρά όλων των εποχών.

  Το Firefly είναι ένα space western στο οποίο παρακολουθούσαμε ένα πλήρωμα με διαφορετικούς χαρακτήρες να μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες αλλά που ποτέ δεν μπορέσαμε να δούμε το τέλος της γιατί η σειρά κόπηκε. 


  Μέσα όμως σε 16 επεισόδια κατάφερε να δημιουργήσει κίνημα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες να περιμένετε review.

  Στο SHIELD έχουμε μια ομάδα απο πράκτορες της οργάνωσης που προσπαθούν να προστατεύσουν τον κόσμο απο το υπερφυσικό, όντας οι ίδιοι χωρίς τις υπερδυνάμεις των υπολοίπων χαρακτήρων της Marvel (Thor, Captain America, Hulk).

  Ζούνε όλοι μαζί σε ένα σκάφος (όπως στο firefly), στο υπάρχον πλήρωμα προστιθεται μια καινούρια γυναικεία παρουσία (όπως στο firefly), είναι αντιμέτωποι με έναν εχθρικό μυστηριώδη οργανισμό  (όπως στο firefly), αλλά τίποτα δεν πάει καλά όπως στο Firefly  To πιλοτικό επεισόδιο ήταν καλούτσικο αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά απο εκεί και πέρα πηγαίνουμε από αποστολή σε αποστολή, συνήθεια κολλημένη απο σειρές τύπου CSI που δεν τα γουστάρω καθόλου.

  Οι χαρακτήρες χρειάζονται lifting, με ενδιαφέροντες να παραμένουν ο Coulson (Clark Gregg, The Avengers) με το story του που μας ακολουθεί απο τους Avengers, και η πράκτορας Melinda May.

  Οι υπόλοιποι είναι πολλοί ρηχοί, και μάλλον για πρώτη φορά ο Whedon δεν καταφέρνει να αφήσει το στίγμα του με τον καθιερωμένο γυναικείο χαρακτήρα που κάθε του σειρά έχει.

  Σε αυτή τη σειρά έχουμε την Skye. 

  Μία hacker που πιάνεται απο την SHIELD και που ο Coulson πιστεύει οτι θα γίνει μια πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα του.

  Η Skye έχει μπερδεμένα κίνητρα, δεν ξέρουμε που θα καταλήξει ή με ποιανού το μέρος θα πάει, ενω είναι σχετικά γοητευτική μεσα στην αφέλεια της και τς ικανότητες της στους υπολογιστές. 


  Αλλά μέχρι εκεί. 
  Νομίζω οτι είναι το πιο αδύναμο κομμάτι σε αυτή τη σειρά και δυστυχώς είναι πρωταγωνίστρια. 

  Νομίζω οτι η χαμηλή ποιότητα οφείλεται και στο γεγονός οτι την σειρά δεν την δουλεύει πλήρως ο Whedon αλλά οι συνεργάτες του. 


  Στα υπόλοιπα επεισόδια της season περιμένω να καταλάβουμε ποιος είναι ο βασικός villain, να δούμε ένα σοβαρό cameo και να ετοιμαστεί και μια εμφάνιση της ομάδας σε κάποια απο τις ταινίες που έπονται (μικρές οι ελπίδες για το τελευταίο).

  Στα καλά να τονίσω οτι το humor δεν είναι κακό, οτι ένα origin που είδαμε είχε ενδιαφέρον, ενώ επίσης γέλασα πολύ και με την εμφάνιση του Nick Fury/Samuel L. Jackson.

  Θα του δώσω πάνω απο μία ευκαιρίες μόνο και μόνο γιατί εμπιστεύομαι τον Whedon.

  Εσάς ποιες είναι οι εντυπώσεις σας απο το πρώτο δείγμα του Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D.;


  Τάσος Σαμπάρ.  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πρώτες εντυπώσεις από το Marvel's Agent of S.H.I.E.L.D. Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top