F Ο Duncan Jones αποχωρεί από τη βιογραφία του Ian Fleming - η MGM ανακτά δικαιώματα χαρακτήρων - FilmBoy Ο Duncan Jones αποχωρεί από τη βιογραφία του Ian Fleming - η MGM ανακτά δικαιώματα χαρακτήρων - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Duncan Jones αποχωρεί από τη βιογραφία του Ian Fleming - η MGM ανακτά δικαιώματα χαρακτήρων


    Είδατε πρόσφατα το trailer για τη μίνι σειρά Fleming με τον Dominic Cooper,  αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν το μόνο σχέδιο μεταφοράς της ζωής του ανθρώπου που γέννησε τον 007.

    Το 2012 είχε ανακοινωθεί πως ο Duncan Jones (Moon, The Source Code) θα έκανε ένα διάλειμμα από τα sci-fi και θα σκηνοθετούσε μια βιογραφική ταινία για τον Ian Fleming για λογαριασμό των K5 Films, PalmStar Media Capital και Liberty Films με τον προσωρινό τίτλο "Fleming" και η οποία θα βασιζόταν στη βιογραφία του 1996,"Ian Fleming: The Man Behind James Bond".

    Φυσικά, μπήκε ενδιάμεσα η μεταφορά του υπερδημοφιλούς MMORPG Warcraft, με τον Jones να θέλει να παραμείνει ως σκηνοθέτης της βιογραφίας του Fleming αλλά με την παραγωγή να είναι αναγκασμένη να περιμένει άλλα δύο χρόνια μέχρι ο σκηνοθέτης να είναι διαθέσιμος.

    Έτσι τα σχέδια δεν ευδοκίμησαν μιας και οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να περιμένουν και η παραγωγή βρίσκεται ήδη προς αναζήτηση νέου σκηνοθέτη, προκειμένου η ταινία να ξεκινήσει να γυρίζεται μέσα στο 2014.

    Σε άλλα νέα σχετικά με τον James Bond, η χρόνια νομική διαμάχη ανάμεσα στον Kevin McClory και την MGM για τα δικαιώματα ορισμένων χαρακτήρων έλαβε τέλος και μετά από ...50 χρόνια, η MGM ανακτά ξανά τα δικαιώματα χαρακτήρων όπως ο classic villain Ernst Stavro Blofeld αλλά και η οργάνωση της SPECTRE.

    Ο Kevin McClory ήταν συγγραφέας της ιστορίας του Thunderball μαζί με τους Ian Fleming και Jack Whittingham, με τον ίδιο να έχει ισχυριστεί πως ήταν ο δημιουργός των εμβληματικών για τη σειρά χαρακτήρων του Blofeld και της οργάνωσης SPECTRE και η πλευρά του διατηρούσε ακόμη τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες και την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου μετά από μια μακρά νομική μάχη που τραβούσε από τα 60's (ο λόγος που γυρίστηκε το remake του Thunderball με τίτλο Never Say Never Again από άλλη εταιρεία παραγωγής).

    Τώρα που τα δικαιώματα γύρισαν πίσω, αυτό σημαίνει πως στην επόμενη ή επόμενες ταινίες του reboot-αρισμένου πλέον 007 είναι πολύ πιθανό πλέον να δούμε μια νέα εκδοχή του Blofeld ή την ανάδειξη της νέας SPECTRE, υπονοούμενα για την οποία υπήρχαν ήδη στο Quantum of Solace και τις συνδέσεις της οργάνωσης "Quantum".

    Με το φινάλε του Skyfall να προμηνύει ένα ταιριαστό μοντέρνο πισωγύρισμα στα παλιά, αναμένουμε νεότερα σχετικά με την επαναφορά των παραπάνω χαρακτήρων.


    Kostas Tsokos.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Duncan Jones αποχωρεί από τη βιογραφία του Ian Fleming - η MGM ανακτά δικαιώματα χαρακτήρων Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top