F The Brass Teapot - FilmBoy The Brass Teapot - FilmBoy
  • Latest News

    The Brass Teapot

    Ακολουθώντας τη κατεύθυνση πολλών ιστοριών σχετικά με τους κινδύνους των ευχών που γίνονται πραγματικότητα και της αχαλίνωτης φύσης της απληστίας, το The Brass Teapot παίρνει μια σκοτεινή υπόθεση και την αντιμετωπίζει σαν αφορμή για μια χαριτωμένη κομεντί.

    Η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Ramaa Mosley έμαθε τη δουλειά μέσα από μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους.

    Ψάχνοντας την ιδέα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, βρήκε το διήγημα του Tim Macy, ‘The Brass Teapot’.

    Η αρχική της ιδέα ήταν να συνεργαστεί με τον Macy σε ένα καλλιτεχνικό graphic novel, αλλά προχωρώντας συνειδητοποίησε ότι η ιστορία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κινηματογραφική ταινία.

    Έτσι, αυτή και ο Macy κάθισαν και έγραψαν το σενάριο.

    Ένα ζευγάρι με πτυχίο κολεγίου, η Alice (Juno Temple, The Dark Knight Rises) και ο John (Michael Angarano, Haywire), αναζητούν το δρόμο τους στον κόσμο της εργασίας, αλλά απέχουν πολύ από την επιτυχία που τους είχαν υποσχεθεί στο σχολείο.

    Νοικιάζουν ένα σπίτι από τον συμμαθητή τους, Arnie (Billy Magnussen, The East), κάνουν παρέα με τους φίλους Louise (Alia Shawkat, Ruby Sparks) και Chuck (Bobby Moynihan, Grown Ups 2) και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

    Βρίσκοντας την ευκαιρία με μια ηλικιωμένη αντικέρ, η Alice κλέβει μια παράξενη τσαγέρα από το κατάστημα, αλλά γρήγορα ανακαλύπτει ότι το αντικείμενο έχει τη μαγική δύναμη να παράγει χρήματα.

    Το μόνο που χρειάζεται είναι η Alice και ο John να πονάνε με διάφορους τρόπους, και η τσαγέρα βγάζεδι μετρητά – κάτι που φυσικά οι δύο δέχονται ευχαρίστως και γίνονται πλούσιοι αμέσως.



    Ξοδεύουν σαν τρελοί χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα, για να εντυπωσιάσουν τους σνομπ γείτονες Payton (Alexis Bledel, The Consirator) και Ricky (Ben Rappaport, Hope Springs), μέχρι που καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένα όριο στην τσαγιέρα, ενώ κάποιος Dr. Ling (Steve Park, Morning Glory) φτάνει για να πάρει πίσω το μαγεμένο αντικείμενο για να προλάβει μελλοντικές καταστροφές.

    Στο φόβο να χάσουν τα εύκολα λεφτά και να χάσουν το δέσιμο που χρόνια είχαν μεταξύ τους, η Alice και ο John θα παλέψουν με την απληστία τους καθώς η τσαγέρα τους προτρέπει να κάνουν φρικτά πράγματα ο ένας στον άλλο.

    Το The Brass Teapot αγοράστηκε από την Magnolia Pictures και βγήκε σε VoD και σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 5 Απριλίου 2013.

    Οι κριτικές ήταν γενικά αρνητικές, αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον ήταν πως η αιτιολογία έρχονταν από αντίθετες κατευθύνσεις.

    Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ταινία ήταν πολύ σκοτεινή για κωμωδία, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ήταν πολύ light για μια ιστορία απληστίας και επιδεικτικής κατανάλωσης.




    The Brass Teapot trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Brass Teapot Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top