F Το Κορίτσι των Ονείρων μου - Ruby Sparks - FilmBoy Το Κορίτσι των Ονείρων μου - Ruby Sparks - FilmBoy
  • Latest News

    Το Κορίτσι των Ονείρων μου - Ruby Sparks

    Σχετικά αργά για τους ρυθμούς του Hollywood, οι σκηνοθέτες Jonathan Dayton και Valerie Faris επιστρέφουν ύστερα από έξι χρόνια, μετά το ντεμπούτο τους Little Miss Sunshine, το indie χιτ που σηματοδότησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα για αυτούς.

    Το Ruby Sparks είναι το πολυαναμενόμενο follow up τους, που αν και σίγουρα δεν είναι εξίσου επιτυχημένο, είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στη διαχείριση μιας συγκεκριμένης ψυχικής ασθένειας ως προσωπική εκμετάλλευση.

    Και εξηγούμαι.
    Πρόκειται για μια εξερεύνηση του ‘writer’s block’ και ενός μαγικού (κινηματογραφικού) ρεαλισμού, σε μια έξυπνη ρομαντική fantasy κομεντί.

    Έχοντας γράψει ένα best-seller στο τέλος της εφηβείας του, ο Calvin (Paul Dano, Looper) έχει περάσει την τελευταία δεκαετία, προσπαθώντας να συνεχίσει αυτή την επιτυχία, αλλά βρίσκει τον εαυτό του μπλοκαρισμένο και δεν μπορεί να γράψει τίποτα.

    Με τη βοήθεια ενός θεραπευτή (Elliot Gould, Contagion), προσπαθεί να απελευθερωθεί από τις νευρώσεις και τις εμμονές της ζωής του...




    Όταν αρχίζει να ονειρεύεται μια γυναίκα μυστήριο που ονομάζεται Ruby, ο Calvin επιτέλους σπάει τη καλλιτεχνική του …δυσκοιλιότητα, γράφοντας μια προσωπική ιστορία αγάπης, και αναζωπυρώνει έτσι τη δημιουργική ζωή του.

    Ωστόσο, όταν η Ruby (Zoe Kazan, Meek's Cutoff) εμφανίζεται στην πραγματική ζωή, ο Calvin δείχνει να μην εμπιστεύονται την φαντασία του και συνειδητοποιεί ότι η παθιασμένη γραφή του της έδωσε σάρκα και οστά.

    Ο Calvin είναι ενθουσιασμένος με την ανιδιοτελή αγάπη της Ruby, και είναι πεποισμένος ότι και οι άλλοι συγγενείς του – συμπεριλαμβανομένων των Chris Messina (Argo), Annette Bening (The Kids Are Allright) και Antonio Banderas (I'm So Excited)– είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με το κορίτσι των ονείρων του. 



    Μολονότι ζει μια ευτυχισμένη σχέση, ο Calvin καταλαβαίνει επίσης ότι μπορεί να ελέγξει τη Ruby με τη γραφή του, και δελεάζεται να μεταβάλει όπως θέλει τη σχέση τους για να ταιριάζει στις ανάγκες του, αφού η ερωμένη του αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσει μια δική της ζωή.

    Η Zoe Kazan (κοπέλα του Paul Dano και στη ζωή) που παίζει τη Ruby, έγραψε και το σενάριο του Ruby Sparks.

    Αυτό δε θα σας έκανε εντύπωση αν ξέρατε ότι η Zoe, εκτός από εγγονή του μεγάλου Elia Kazan, είναι κόρη της συγγραφέως του βιβλίου The Curious Case of Benjamin Button και επίσης κόρη του υποψήφιου για Oscar σεναριογράφου του Reversal of Fortune (Το Γύρισμα της Τύχης).

    Το Ruby Sparks έχει πολύ καλές κριτικές συνολικά, και προβλήθηκε στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου 2012, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε DVD από τις 22 Ιανουαρίου 2013 από την Odeon, με τίτλο Το Κορίτσι των

    Ονείρων μου.


      
    Ruby Sparks trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Κορίτσι των Ονείρων μου - Ruby Sparks Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top