F Review: ΙnAPPropriate comedy - FilmBoy Review: ΙnAPPropriate comedy - FilmBoy
  • Latest News

    Review: ΙnAPPropriate comedy


     
    Tα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έξαρση στις παρωδίες ταινιών (παντός είδους), με αποτέλεσμα να βλέπουμε τέτοιες ταινίες, πιο συχνά και από το άνοιγμα μαγαζιού Frozen Yogurt στην Ελλάδα (δεν άντεξα, έπρεπε να πετάξω την σποντίτσα μου).

    Οι παρωδίες και γενικότερα οι χοντροκωμωδίες, τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν την Λερναία Ύδρα και εκεί που λές να ησυχάσεις από την μια, τσούπ πετάγεται η άλλη.

    Φέτος είχαμε τα τρισάθλια Scary Movie 5 και Movie 43 (θα έβαζα και το Grown Ups 2, αλλά μιλάμε για spoof movies περισσότερο), να μας υπενθυμίσουν ότι το σινεμά κακογουστιάς δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την παρουσία του. 

    Σ' αυτήν την κωμωδία κάποιου Vince Offer, ένας υπολογιστής τάμπλετ γεμάτος από τις πιο (και καλά) προσβλητικές εφαρμογές του κόσμου σπάει τα σύνορα της πολιτικής ορθότητας, αναμιγνύοντας μια πολιτιστική αναρχία.

    Σπάει και τα νεύρα μας θα προσέθετα, με την έννοια ότι δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή που να γελάς (κάτι πήγε να κάνει το σκετσάκι με τους Εβραίους και την "συγγνώμη από τον Χριστό" αλλά για μόλις ένα με δυο λεπτά αποτέλεσε μια καλή παρένθεση) και συν τοις άλλοις το χιούμορ αποδεικνύεται προσβλητικό όχι για τις ομάδες που υποτίθεται σατιρίζει, αλλά για την νοημοσύνη του θεατή. 

    Για να ξεκαθαρίσω, δεν λέω ότι είμαι fan μόνο έξυπνων κωμωδιών (υποκειμενικό άλλωστε για τον καθένα), απλά περιμένεις ακόμα και το κάφρικο χιουμορ να είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να σε κάνει να γελάσεις και όχι να καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που πάτησες το play. 

    Η αλήθεια είναι ότι εδώ δεν έχουμε και πολλά αστεία που έχουν να κάνουν με τις λειτουργίες ανθρώπινων οργάνων, αλλά από την άλλη δεν έχουμε γενικά αστεία.


    Υπάρχουν μερικές σκηνές γυρισμένες σε στυλ Jackass, αλλά είναι τόσο κακογυρισμένες που κάνουν το ίδιο το Jackass να μοιάζει με ταινία που είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών

    Γενικά, έχουμε μια συρραφή από ξέμπαρκα σκετσάκια, τα οποία πέρα από το ότι δεν βγάζουν καθόλου μα καθόλου γέλιο, δεν έχουν καμία συνοχή ούτε σαν συνολο ταινίας, ούτε εφ' όσον τα δείς μεμονωμένα. 

    Είναι σαν να βλέπεις βιντεάκια στο YouTube με εντελώς 'ότι να 'ναι' περιεχόμενο.
    Αλλά είναι ακριβώς αυτό: μπορείς να δείς και παρόμοια βιντεάκια στο YouTube και όχι σαν ταινία όπου έχεις πολύ πιο υψηλές απαιτήσεις. 

    Από cast δεν έχουμε και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς, αλλά οι quest παρουσίες του πήρα-ένα-Όσκαρ-και-η-καριέρα-μου-είναι-σε-κάθετη-πτώση Adrien Brody (Back to 1942) σε ρόλο gay αστυνομικού που παίζει σε trailer παρωδίας του Dirty Harry, του συνήθη ύποπτου σε κακόγουστες ταινίες Rob Schneider (Grown Ups) και της Lindsay Lohan (Machete) μας δείχνουν από την αρχή τι πρόκειται να ακολουθήσει.

    Το InAPPropriate Comedy πρόκειται για μια ταινία-βασανιστήριο για όποιον καταφέρει να την ολοκληρώσει και κάνει ακόμα και πρόσφατα ανοσιουργήματα όπως το Scary Movie 5 να φαντάζουν σαν τον Πολίτη Κέιν μπροστά σε αυτό το έκτρωμα. 

    Πρεμιέρα έκανε στις αμερικάνικες αίθουσες στις 22 Μαρτίου 2013.

    Νίκος Δρίβας.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: ΙnAPPropriate comedy Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top