F Review: A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III - FilmBoy Review: A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III - FilmBoy
  • Latest News

    Review: A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III


     
    O Charlie Sheen είναι σίγουρα μια από τις πιο ιδιόμορφες προσωπικότητες του Hollywood αφού δυο χρόνια πριν είχε κάνει αίσθηση με τα "μεθυσμένα" (ή ότι άλλο θέλετε βάλτε) βιντεάκια του YouTube και την αποχώρηση από το Two and a half men

    Προσωπικά τον θεωρώ καλό κωμικό και ιδανικό στο να παίζει τον γυναικά (άλλωστε είναι η πραγματική του ζωή), γι' αυτό άλλωστε και έκανε τεράστια επιτυχία με το Two and a Ηalf Μen, μέχρι να τον αντικαταστήσει ο "λίγος" Aston Kutcher.

    Bέβαια, από κει και ύστερα ακολούθησε πτωτική πορεία στη καριέρα του με την απογοητευτική σειρά Anger Management, το αδιάφορο πέρασμα του από το απαράδεκτο Scary Movie 5, και τώρα το σερί ολοκληρώνεται με το κάκιστο A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

    Δεκαετία του '70. 
    Ο πετυχημένος σχεδιαστής και γυναικάς Charles Swan ο 3ος (Charlie Sheen, Due Date) παρατιέται από την κοπέλα του κι αυτό οδηγεί τη ζωή του σε μια δίνη.

    Δεν μπορεί να ξεδιαλύνει αν τη θέλει πίσω ή αν ακόμα θέλει καν να τη ξαναδεί.
    Αρχίζει να υποφέρει από εφιάλτες κι έντονα όνειρα πάνω στις παλιές του σχέσεις, και πιάνει πάτο όταν προσπαθεί να αντιστρέψει την καθοδική πορεία, πασχίζοντας πια να φέρει τη ζωή του στα ίσια. 

    Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η αυτοβιογραφία της ζωής του Sheen (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), απλά στην θέση της κοπέλας που τον παρατάει, τοποθετήστε τους παραγωγούς του sitcom που πρωταγωνιστούσε. 

    Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ το σκεπτικό των παραγωγών, ηθοποιών και όλων όσων συμμετείχαν στην ταινία. 
    Τι νόημα είχε να γυριστεί αυτή η ταινία, εκτός από το να επαναφέρουν τον Charlie Sheen σε πρωταγωνιστικό ρόλο.


    Πρόκειται για έναν αχταρμα, μια ταινία χωρίς αρχή, μέση και τέλος που ζήτημα αν κατάλαβαν και οι ίδιοι οι συντελεστές τι είχαν κάνει. 

    H ταινία μοιάζει με ένα κακέκτυπο των ταινιών του Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), καθώς έχουμε ένα φιλμικό σύμπαν εντελώς εκτός ορίων πραγματικότητας σε αρκετά σημεία. 

    Τουλάχιστον όμως ο Gondry κάτι είχε να σου πεί μέσω των εικόνων και πλάνων του και η κάμερά του είχε μια γοητεία. 
    Εδώ πέρα έχουμε ασυνάρτητες εικόνες και σκηνές που δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα, και σε καμία περίπτωση δεν σου μένει και τίποτα από την όλη ιστορία.  

    O Roman Coppola (γιός του Francis Ford Coppola) δημιούργησε μια σειρά από ξεκάρφωτες σκηνές και τις έβαλε μαζί πιστεύοντας ότι θα βγάλει μια ταινία. 
    Δεν εξηγείται αλλιώς.

    Την μια ο Charlie χωρίζει, την άλλη είναι στο νοσοκομειο, από το πουθενά εμφανίζονται οι Jason Schwartzman (Moonrise Kingdom) και Bill Murray (Hyde Park on Hudson) σε εντελώς άστοχα σκετσάκια, και μετά ξανά μανά ο Charlie πάει να βρει την πρώην του, με διάφορες άσχετες σκηνές να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα.

    Ειδικά ο Schwartzman στον ρόλο του παλαβιάρη κωμικού και πολύ καλού φίλου του πρωταγωνιστή, είναι εκνευριστικά κακός στον ρόλο του, σε σημείο που σου τσιτώνει τα νεύρα, θυμίζοντας αποτυχημένο stand-up comedian.

    Οι παρουσίες των Patricia Arquette (Girl in Progress) στον ρόλο της αδελφής του Charlie, και του Bill Murray στον ρόλο του business manager, περνούν τελείως αδιάφορες και απαρατήρητες σε ρόλους που απλά δημιουργήθηκαν για να γεμίσει η ταινία και χωρίς να έχουν κάτι το ουσιαστικό στη πλοκή.


    Eιδικά αυτό, το να έχεις στις τάξεις σου τον Bill Murray και να μην τον αξιοποιείς ούτε στο ελάχιστο, είναι "έγκλημα". 

    Γενικά δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό στην ταινία. 
    Νόημα μηδέν, γέλιο μηδέν, ενδιαφέρον μηδέν. 
    Kι όλα αυτά σε μια ταινία που διαρκεί με το ζόρι 80 λεπτά και νομίζεις ότι κρατάει τουλάχιστον όσο μια ταινία Lord of the Rings

    Ο Charlie Sheen (που όπως είπαμε υποδύεται ουσιαστικά τον εαυτό του) έχει κάποιες ελάχιστες καλές ατάκες, αλλά μπροστά στο χάος της ταινίας μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό. 

    Νάρκισσος, σνομπ, φλύαρος όσο δεν πάει και απόλυτα αντιπαθής, ο ήρωας του A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III είναι το τελευταίο καμένο χαρτί μιας βαρετής ταινίας, η οποία αποτελεί δοκιμασία για τα νεύρα του θεατή. 

    Εν ολίγοις, η ταινία ταυτίζεται με την ζωή του πρωταγωνιστή. 
    Είναι pathetic, ανιαρή, φλύαρη και χωρίς κάτι το ενδιαφέρον. 
    Πάντως είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία, γιατί υπήρχαν οι προδιαγραφές για κάτι καλύτερο. 

    Προβλήθηκε σε μικρή διανομή στην Αμερική στις 8 Φεβρουαρίου 2013.

    Νίκος Δρίβας.

     
    A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III... από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top