F Review: Κορώνα Γράμματα - Lay The Favorite - FilmBoy Review: Κορώνα Γράμματα - Lay The Favorite - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Κορώνα Γράμματα - Lay The Favorite



    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο τελευταία στις ταινίες να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο γνωστοί ηθοποιοί ως κράχτες για τους θεατές, ειδικά όταν η θεματολογία της ταινίας από μόνη της δεν είναι ικανή να τραβήξει κόσμο στις αίθουσες.

    Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο Lay the Favourite, όπου εμφανίζονται οι Bruce Willis, Catherine Zeta Jones, Vince Vaughn, Rebecca Hall και αρκετές άλλες γνωστές φιγούρες. 

    Συν τοις άλλοις, έχουμε πίσω από την κάμερα τον σπουδαίο δημιουργό Stephen Frears (των High Fidelity, The Queen και πιο πρόσφατα το Tamara Drewe), o οποίος είναι ικανός για σπουδαία πράγματα, αλλά και για πολύ μέτρια.



    Προσωπικά, βρήκα την ταινία πιο ενδιαφέρουσα από όσο περίμενα, σχετικά με το θέμα της.

    Διαβάστε την υπόθεση και θα δείτε πως δεν πρόκειται για ταινία που γυρίστηκε για να συγκλονίσει κόσμο.

    Η Βeth (Rebecca Hall, Iron Man 3) φτάνει στο Λας Βέγκας με όνειρο να γίνει σερβιτόρα, απελευθερωμένη από την πόλη της, το Ταλαχάσε της Florida, όπου δούλευε ως στριπτιζέζ. 


    Ο πρώτος που θα της απλώσει χέρι βοήθειας είναι ο Dink (Bruce Willis, A Good Day to Die Hard), επαγγελματίας τζογαδόρος που ειδικεύεται στα πάντα, από αγώνες μέχρι καλλιστεία. 

    Ο Dink θα ανακαλύψει τα ...περίεργα ταλέντα της Beth και θα την βάλει για τα καλά στον χώρο του παράνομου τζόγου. 

    H αλήθεια είναι ότι βάση του κάστ και του σκηνοθέτη περιμένεις πολλά, αλλά βάση της πλοκής περιμένεις λίγα. 

    Το Lay the Favourite κινείται κάπου στη μέση, αφού περνάς καλά μεν, δεν θα ενθουσιαστείς δε.

    Η ταινία ξεκινάει απροσδόκητα καλά και το πρώτο μισάωρο είναι διασκεδαστικό και γεμάτο χαβαλέ, αλλά η παρεμβολή μερικών συνηθισμένων κλισέ και συμβατικών σκηνών τρενάρει αυτον τον ενθουσιασμό και χαλάει λίγο τον ρυθμό της ταινίας. 

    Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να εκπληρώνει με ευστοχία τον ρόλο του.

    Στο υπόλοιπο κάστ έχουμε την υπερβολικά κρύα Catherine Zeta Jones (Side Effects), η οποία στις τελευταίες της ταινίες έχει υιοθετήσει μια υπερβολική μανιέρα και καταντάει εκνευριστική από ένα σημείο και μετά, ενώ ένας από τους καλύτερους σύγχρονους κωμικούς, ο Vince Vaughn (The Watch) αξιοποιείται ελάχιστα εως και καθόλου.


    Το Lay the Favorite όσο είναι κωμωδία και έχει έναν καλό ρυθμό λειτουργεί καλά και βλέπεται αρκετά ευχαριστα, όταν όμως προσπαθεί να γίνει σοβαροφανής και υποκύπτει στα συνηθισμένα κλισέ και τις προβλέψιμες καταστάσεις, γίνεται ανιαρή και ανούσια.

    Όσο καλός σκηνοθέτης και αν είναι ο Stephen Frears (κάτι που δεν τίθεται ούτε στο ελάχιστο υπο αμφισβήτηση), εδώ φαίνεται αρκετά διφορούμενος με το θέμα του και ανήμπορος να καταλήξει αν θέλει να κάνει καθαρόαιμη κωμωδία ή μια πιο σοβαρή ταινία, σαν κι αυτές που μας έχει συνηθίσει.

    Όχι βέβαια ότι θα κακοπεράσετε αν αποφασίσετε να τη δείτε, αλλά το κάτι παραπάνω σίγουρα της λείπει.

    Το Lay the Favorite έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance τον Γενάρη του 2012, και προβλήθηκε σε λίγες αμερικάνικες αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου 2012.

    Οι Weinstein ποτέ δεν τη πίστεψαν, γι'αυτό και πέρασε πολύ στα ψιλά, από πλευράς προώθησης.

     
    Lay the Favourite trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Κορώνα Γράμματα - Lay The Favorite Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top