F Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου - Tamara Drewe - FilmBoy Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου - Tamara Drewe - FilmBoy
  • Latest News

    Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου - Tamara Drewe

    Για πάνω από 40 χρόνια, ο Βρετανός σκηνοθέτης Stephen Frears κάνει μεγάλες και σημαντικές ταινίες διαφόρων ειδών, από το Dangerous Liaisons μέχρι το High Fidelity και το υποψήφιο για Όσκαρ πρόσφατο The Queen.

    Με το Tamara Drewe αποφασίζει να χαλαρώσει λιγάκι από τη σοβαρότητα με ένα ελαφρύ χιουμοριστικό φρεσκάρισμα στο χιλιο-διασκευασμένο βιβλίο του Tomas Hardy με τίτλο Far From the Madding Crowd.

    Πρωταγωνίστρια είναι η Gemma Arterton που μας έδειξε ότι είναι όμορφη με τα Prince of Persia: The Sands of Time και Clash of the Titans και ότι δε διστάζει να μας δείξει κι άλλα σημεία από το σώμα της με το καλό The Disappearance of Alice Creed.

    Εδώ όμως παίρνει και κινηματογραφική αξία αφού έχει τον πρώτο ομώνυμο ρόλο, μια γυναίκα(-ρα) που επιστρέφει από το Λονδίνο στο μικρό χωριό της πολύ πιο όμορφη από όταν έφυγε, αναστατώνοντας τους ντόπιους που τη θυμούνται ως το ασχημοκοριτσο που πλέον έχει γίνει κούκλα(-ρα).

    Η Tamara Drewe επέστρεψε για να επισκευάσει το σπίτι της μητέρας της, η οποία έχει πεθάνει, με σκοπό να το πουλήσει αλλά γρήγορα θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής όλων των αντρών του χωριού...




    ... συμπεριλαμβανομένου του Andy (Luke Evans από το Robin Hood) που την είχε απόρριψη όταν αυτή ήταν τσιμπημένη μαζί του στο σχολείο και του Nicholas (Roger Allam), διάσημου συγγραφέα που αρνήθηκε να τη προωθήσει όταν ήταν μικρότερη. 

    Είναι απίστευτο πως ένα κομμένο τζιν και μια καινούργια μύτη (...και κάνα δυο νούμερα παραπάνω στο σουτιέν φαντάζομαι)  μπορούν να αλλάξουν τη γνώμη ενός άνδρα!

    Το Tamara Drewe είναι εντελώς αφηρημένα βασισμένο στο βιβλίο του Thomas Hardy και μάλιστα, ο χαρακτήρας του συγγραφέα φέρεται να γράφει ένα βιβλίο για τον Hardy και έχει κι ένα πορτρέτο του στο γραφείο.

    Ακόμη, τα γυρίσματα έγιναν στη Βρετανική επαρχία του Dorset, μέρος που ο Hardy συνήθιζε να χρησιμοποιεί στα βιβλία του.

    Η ταινία έτυχε καλών κριτικών γενικά και ειδικά στην Αγγλία πήγε και αρκετά καλά εισπρακτικά.

    Στην Αμερική η Sony Pictures Classic το έβγαλε στις 4 Οκτωβρίου σε λίγες αίθουσες, ενώ η δική μας Seven Films θα μας το δείξει στις 23 Δεκεμβρίου 2010.


    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου - Tamara Drewe Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top