F Tv Series review: Breaking Bad (season 1-4) - FilmBoy Tv Series review: Breaking Bad (season 1-4) - FilmBoy
  • Latest News

    Tv Series review: Breaking Bad (season 1-4)



    Γράφει ο Τάσος Σαμπάρ.

    Όσο βλέπω τα review  μου εδώ στον FilmBoy, βλέπω ότι ακόμα δεν έχω βαθμολογήσει καμία με 6 και κάτω. 
    Σκέφτομαι «είμαι τόσο εύκολος και χαρίζω βαθμολογίες;». 

    Έπειτα όμως καταλαβαίνω ότι έχω μια τάση να βλέπω θετικά σε όλες τις σειρές, αν και εδώ πέρα προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και όχι τόσο ενθουσιώδης όσο στον αλλοδαπό.

    Επίσης είναι λογικό στην αρχή να θέλω να μιλήσω για σειρές που μου έκαναν εντύπωση και τα review για τα μέτρια και τα κακά έπονται. 

    Τα καλά είναι λίγα έτσι και αλλιώς, ενώ τα μέτρια και άσχημα αφθονούν.

    Για αυτό λοιπόν, σήμερα θα παρουσιάσω ακόμα μια εκπληκτική σειρά, την οποία πολλοί θα την έχετε πετύχει έστω και μία φορά στο Mega.


    Το Breaking Bad μας μεταφέρει στον New Mexico και συγκεκριμένα στο Αλμπουκέρκι, όπου ένας καθηγητής χημείας στο τοπικό Λύκειο μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και πιθανόν 3-5 χρόνια ακόμα ζωής.

    Ο Walter White (Bryan Cranston, Argo), όνομα κάποτε στην κρυσταλλική χημεία, πλέον πρέπει να κάνει δύο δουλειές και να προσπαθεί με το ζόρι να ζήσει την οικογένεια του, που αποτελείτε από την Skyler (Anna Gunn, Red State) και τον Walter jr (Rj Mitte), ο οποίος πάσχει από ένα είδος εγκεφαλικής πάθησης που δυσχεραίνει την κίνηση και την ομιλία.

    Ένα μωρό είναι καθ’ οδών όταν ο Walter μαθαίνει για τον καρκίνο, ένα νέο που θα τον σοκάρει απίστευτα, αφού στην παρούσα κατάσταση δεν είναι ικανός να φροντίσει την οικογένεια του, που θα αφήσει με χρέη και τεράστιες δυσκολίες.

    Κάποιες συγκυρίες θα τον φέρουν με τον κουνιάδο του, αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών, σε μία έφοδο σε ένα εργαστήρι Κρυσταλλικής Μεθαδόνης.


    Βλέποντας ο Walter τον πρωτόγονο τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου, μια ιδέα αρχίζει να του γεννιέται.

    Είναι σίγουρα ικανός και ο πλέον κατάλληλος για να παρασκευάσει μία μεθαδόνη υψηλής καθαρότητας, που θα κάνει πάταγο στην πιάτσα, θα είναι το πιο ανταγωνιστικό προϊόν και θα φέρει τα χρήματα που χρειάζεται για την οικογένεια του.



    Ναι, ο Walter είναι ευφυής χημικός όμως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί το σύστημα, πως «σπρώχνεις» στην πιάτσα και πως δημιουργείς ένα δίκτυο διανομής.

    Χρειάζεται λοιπόν έναν συνεργάτη. 

    Θα τον βρει στο πρόσωπο ενός παλιού και αποτυχημένου μαθητή του, του Jesse (Aaron Paul, Smashed) που εργάζεται πλέον ως «μάγειρας» μεθαδόνης και βαποράκι.

    Οι δυο τους θα ξεκινήσουν σιγά σιγά, μαγειρεύοντας την καλύτερη μεθαδόνη που υπάρχει, με στόχο τα $700.000, το ποσό που σύμφωνα με τον Walter θα εξασφαλίσει στην οικογένεια του μία άνετη ζωή αφού πεθάνει.

    Τα πράγματα όμως δεν είναι όσο εύκολα φαίνονται. 

    Ο κόσμος των ναρκωτικών είναι σκληρός και τα συμφέροντα είναι τεράστια.

    Μπροστά στο κέρδος η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα, κάτι που ο Walter με τον Jesse θα το μάθουν νωρίς.

    Ο κίνδυνος και το προσωπικό κόστος θα δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα του δίδυμου και στο τέλος θα φανεί αν έχουν ότι χρειάζεται για να επικρατήσουν στον κόσμο των ναρκωτικών.

    Οι δυο τους δεν είναι όμως οι μόνοι που διακινούν. 

    Άλλοι μικροέμποροι, μεξικάνικα καρτέλ και βαρόνοι είναι εχθροί τους και έτοιμοι να τους εκμεταλλευτούν, να τους κλέψουν ή να τους σκοτώσουν.

    Όσο περνάνε τα επεισόδια βλέπεις την σταδιακή ανάπτυξη του Walter και την μετατροπή στον θρυλικό Heisenberg, το alter ego του Walter, το όνομα που όλοι αναφέρουν στην πιάτσα και που η αστυνομία κυνηγάει μανιωδώς.

    Η season ξεκίνησε σχετικά αργά και θα μπορούσε να έχει μια πιο γρήγορη εξέλιξη, όμως στην κορύφωση της καταλαβαίνουμε με τί έχουμε να κάνουμε και τί θα ακολουθήσει στις επόμενες σεζόν.



    , 3η και 4η τις ρούφηξα αμάσητες! 
    Αυτό που περίμενα ξεπεράστηκε από ένα μείγμα εκπληκτικού σεναρίου και τέλειων ερμηνειών.  
    Τα πράγματα σοβαρεύουν, καθώς όλα επεκτείνονται και πλέον ο στόχος είναι η μαζική παραγωγή και η κυριαρχία.

    Κάπου στην μέση, το αρχικό κίνητρο χάνεται και πλέον τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα. 

    Οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών παίρνουν βάθος, ενώ δεν μπορώ να μην επικροτήσω τον Bryan Cranston που δίνει την ερμηνεία της ζωής του δείχνοντας μας μέσα από το βλέμμα του και τις εκφράσεις του το πόσο έχει αλλάξει ο Walter που καταλήγει περισσότερο Heisenberg  παρά Walter White.

    Το ίδιο εκπληκτικός είναι και ο Aaron Paul που κύκλο με τον κύκλο γίνεται όλο και πιο ώριμος στην ερμηνεία του και αναπτύσσεται και ο ίδιος με τον άστατο αλλά φιλότιμο χαρακτήρα του Jesse.

    Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική και ευρηματική επιλέγοντας περίεργες γωνίες λήψης.


    Ο 5ος και τελευταίος κύκλος παίζεται αυτή τη στιγμή και ετοιμάζεται να μας δώσει το φινάλε της πορείας του Haizenberg και του Jesse. 
    Δύσκολο πράγμα, καθώς οι απαιτήσεις με το τέλος του 4ου κύκλου είναι πλέον στην κορυφή.

    Άποψη μου είναι ότι σε κάποιους χαρακτήρες δεν ταιριάζει κανένα Happy End και το μόνο τέλος που είναι ιδανικό είναι ο θάνατος. 

    Περιμένουμε να δούμε αν θα βγω σωστός.

    Είμαι εντάξει με τον θάνατο τουλάχιστον της Skyler. 

    Αρκεί να είναι αργός, βασανιστικός και αιματηρ … όπα ξεφύγαμε!!!

    Οι σειρές έχουν μια μεγάλη διαφορά από τις ταινίες. 
    Πιάνουν πολύ χρόνο. 
    Είναι μεγάλες, σου τρώνε ώρα από την γυναίκα, τον γκόμενο ή τα hobby σου.

    Δεν ξέρω αν μπορείς ή όχι να βρεις χρόνο αλλά για το Breaking Bad θα βρεις.
    Τέλος.  


        
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tv Series review: Breaking Bad (season 1-4) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top