F Review: Ηit and Run - FilmBoy Review: Ηit and Run - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ηit and Run



    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    O σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Dax Shepard (άχρηστη πληροφορία της ημέρας: είναι ζευγάρι με την συμπρωταγωνίστρια του Kristen Bell), γνωστός κωμικός στην Αμερική, μπαίνει δεύτερη φορά πίσω από τις κάμερες μαζί με τον David Palmer (μαζί έκαναν το άγνωστο και απρόβλητο στην χώρα μας Brother's Justice) για να μας δώσει μια βαρετή κωμικοπεριπέτεια (τουλάχιστον έτσι θα ήθελε να είναι).

    Ο Charlie Bronson (Dax Shepard, When in Rome), ένας συμπαθητικός τύπος με αμφιλεγόμενο παρελθόν, θέτει σε κίνδυνο τα πάντα όταν παρεκκλίνει από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που συμμετέχει για να πάει την αρραβωνιαστικιά του (Kristen Bell, Big Miracle) στο Λος Άντζελες και να μη χάσει την ευκαιρία της ζωής της.



    Το ταξίδι τους περιπλέκεται, όταν το FBI εξαπολύει κυνηγητό ... και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, όταν η πρώην συμμορία του Charlie, μια ομάδα από γκάνγκστερ (με επικεφαλής τον Bradley Cooper, Silver Linings Playbook) τους ανακαλύπτει και αποφασίζει να τους εξοντώσει.

    Παίζουν ακόμη ο Tom Arnold, η Kristin Chenoweth (You Again), David Koechner (Piranha 3DD) και άλλοι.

    Το στόρι είναι απλό, αλλά στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν (με εντελώς λανθασμένο τρόπο) το σκηνοθετικό δίδυμο μπλέκει τα μπούτια του. 

    Έτσι μοιραία καταλήγει σε μια ακόμα ταινιούλα της σειράς, από αυτές που βγαίνουν με το τσουβάλι κάθε χρόνο, ωστόσο αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της, όσο το γεγονός είναι ότι αργεί πολύ να πάρει μπρός.

    Μπορεί να γενικά να είναι μια προχειροστημένη περιπέτεια, όμως θα μπορούσε να έχει έστω τα τυπικά για να γίνει μια fun ταινία. 

    Αντ' αυτού ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Dax Shepard τα μπλέκει όλα μαζί με αποτέλεσμα, να δημιουργείται ένας αχταρμάς, που δεν δικαιολογεί την όλη ταινία. 

    Σεναριακά υπάρχουν πολλές τρυπες και ερμηνευτικά τα πράγματα δεν πάνε καλά, κυρίως με την παρουσία της εκνευριστικής Kristen Bell


    Πραγματικά, η κοπέλα είναι αφάνταστα ενοχλητική και σε συνδυασμό με την κακή ερμηνεία του Dax Shepard (όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, δεν είναι και κανένας φοβερός ηθοποιός) αποτελούν ηχορύπανση για τον θεατή και ένα από τα χειρότερα πρωταγωνιστικά δίδυμα που είδαμε φέτος. 

    Ο δε Bradley Cooper μάλλον θα θέλει να την ξεχάσει, όχι μόνο για το άθλιο μαλλί του αλλά και για την κάκιστη ερμηνεία του, εκεί που είχε πάρει τα πάνω του τον τελευταίο καιρό με το Οσκαρικό Silver Lining Playbook,  ενώ θα τον δούμε και στο πολυαναμενόμενο The Place Beyond the Pines

    Το Hit and Run έχει μερικές (ελάχιστες) καλές στιγμές, αλλά έχει και μεγάλο πρόβλημα στον ρυθμό της με αποτέλεσμα να καταντάει βαρετή σε κάποια σημεία της. 

    Η δράση θα μπορούσε να είναι περισσότερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια, μιας και η πολύ μέτρια πλοκή της δεν δικαιολογεί την απουσία της. 

    Γενικά, πολύ κακό για το τίποτα.
    Μια αντιγραφή αρκετών ταινιών του είδους - κυρίως θα ήθελε να είναι ταινία του Tarantino (ντρέπομαι και μόνο που το ανέφερα), αλλά σχεδόν τίποτα δεν πάει καλά σ' αυτή την ανοστη ταινία. 

    Αν κάποιος την παραλείψει δεν θα αίσθανθεί κινηματογραφικά φτωχότερος, ούτε θα χάσει τίποτα, την ώρα που βγαίνουν σωρηδών εκατοντάδες καλύτερες (παρόμοιου είδους) κάθε χρόνο.

    Το Hit and Run προβλήθηκε σε ευρεία διανομή στις ΗΠΑ στις 24 Αυγούστου 2012.
       
    * Η ταινία γυρίστηκε με ελάχιστο budget, και συμμετείχαν φίλοι του Shepard σχεδόν αφιλοκερδώς.

    Μάλιστα, τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται (ναι, και το off-road) ανήκουν στη προσωπική συλλογή του Shepard, και φυσικά τα οδήγησε ο ίδιος.

     
    Hit and Run trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ηit and Run Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top