F Οι Εργένισσες - Bachelorette - FilmBoy Οι Εργένισσες - Bachelorette - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Εργένισσες - Bachelorette

    Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι ελαφρώς σχετικό αλλά μάλλον ασήμαντο, σχετικά με τη παρακάτω ταινία.

    Η άσεμνη γυναικεία κωμωδία γνωστή ως Bachelorette βασίζεται σε ένα θεατρικό του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι ως ιδέα προηγήθηκε του Bridesmaids κατά ένα ή δύο χρόνια, άρα προφανώς και δεν είναι ένα rip-off της αρκετά καλής περσινής επιτυχίας.

    Η εικασία μου είναι ότι η τεράστια (και επάξια) επιτυχία του Bridesmaids βοήθησε το έργο της Leslye Headland να μετατραπεί σε ταινία, έτσι λειτουργεί άλλωστε η βιομηχανία.

    Εξάλλου, νομίζω υπάρχει άφθονος χώρος για μερικές ακόμη κωμωδίες που επικεντρώνονται κυρίως στα κορίτσια/μεγαλοκοπέλες/γυναίκες.

     Αν είναι και αστείες, ακόμα καλύτερα.

    Όταν η Becky (Rebel Wilson, What To Expect When You’re Expecting) ανακοινώνει ότι πρόκειται να παντρευτεί τον όμορφο Dale (Hayes MacArthur, Life As We Know It), οι συμμαθήτριές της στο γυμνάσιο – η ακριβή γκόμενα Regan (Kirsten Dunst, Melancholia), η επιπόλαια ψηλομύτα Gena (Lizzy Caplan, 127 Hours) και η ελαφρόμυαλη Katie (Isla Fisher, Burke and Hare) – βρίσκονται σε σοκ...



    Στα πλαίσια του σχεδιασμού του γάμου, η Regan επιμελείται μια νύχτα με ένα old-fashioned party, αλλά βγαίνει έξω από την ‘ομάδα’ όταν η καταστροφική συμπεριφορά της χαλάει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

    Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Gena και η Katie σαχλαμαρίζουν και σκίζουν το νυφικό,  στέλνοντας το τρίο μέσα στη νύχτα για να βρουν να το επιδιορθώσουν.

    Με λίγη τύχη και μπόλικα καθαριστικά ξενοδοχείων και καταστημάτων, η συμμορία πνίγει το καημό της σε ναρκωτικά, ενώ μπερδεύεται και στο bachelor του Dale, μια κατάσταση που φέρνει τη Gena πίσω στον πρώην της Clyde (Adam Scott, Friends With Kids), ενώ ο ντροπαλός Joe (Kyle Bornheimer, You Again) προσπαθεί να κολλήσει στην σαφώς αποπροσανατολισμένη Katie, ελπίζοντας να καταφέρει να φέρει πίσω τη παλιά του αγάπη.

    Το Bachelorette είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Leslye Headland, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το δικό της θεατρικό.

    Είτε το πείτε ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναικείες κωμωδίες στο indie σινεμά, είτε το πείτε μια 90λεπτη σεξουαλική φάρσα, το θέμα είναι ότι το Bachelorette έχει μοιρασμένες κριτικές.

    Έκανε τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, στις αμερικάνικες αίθουσες βγήκε μόλις πριν λίγες μέρες (7 Σεπτεμβρίου) με καθόλου μεγάλη επιτυχία, ενώ στις ελληνικές αίθουσες θα το δούμε από σήμερα 13Σεπτεμβρίου.



    Bachelorette trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Εργένισσες - Bachelorette Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top