F Φιλενάδες - Bridesmaids - FilmBoy Φιλενάδες - Bridesmaids - FilmBoy
  • Latest News

    Φιλενάδες - Bridesmaids

    Ίσως να βρήκαμε τη γυναικεία ταινία που θα αρέσει στους άντρες και δε θα αρέσει ιδιαίτερα στις γυναίκες!

    To Bridesmaids του Paul Feig είναι η έκπληξη της χρονιάς στις κωμωδίες μέχρι τώρα, με απίστευτα καλές κριτικές συνολικά, άνοιγμα τριημέρου με $26 εκατομμύρια και μέχρι τώρα εισπράξεις πάνω από $110!

    Το Bridesmaids είναι μια κωμωδία παραγωγής Judd Apatow και, όπως έχω ξαναπεί, σε τέτοιες κωμωδίες ξέρεις περίπου τί θα δεις.
    Ένα σύνολο δευτεροκλασάτων ηθοποιών, ωμό χιούμορ για πέη και κλ...ιές και μπόλικο κωμικό αυτοσχεδιασμό.

    Έτσι κι εδώ, στην αρχή βλέπουμε πολλές ανοησίες και ανέκδοτα με 'κακά' μέχρι που το φιλμ παίρνει μια σοβαρή στροφή όταν οι δύο πρωταγωνίστριες αποφασίζουν ότι δε θέλουν να είναι φίλες πια και να σπάσουν τη ταινία σε κάτι λιγότερο ρομαντικό.

    Η Kristen Wiig – την είδαμε πρόσφατα στο Paul – η οποία έγραψε και το σενάριο, πρωταγωνιστεί ...




    ...ως Annie, μια πρώην καταστηματάρχης που πλέον δουλεύει σε κοσμηματοπωλείο και σκυλιάζει κάθε φορά που εξυπηρετεί ευτυχισμένα ζευγαράκια που ψάχνουν βέρες.

    Συγκατοικεί με δύο απερίσκεπτα και ανώριμα αδέλφια (Matt Lucas, Alice in Wonderland και Rebel Wilson) και είναι σεξο-φίλη με έναν πλούσιο (Jon Hamm, Sucker Punch).

    Είναι δυστυχισμένη στη δουλειά της, δυστυχισμένη στο σπίτι και μόλις μαθαίνει ότι η κολλητή της (Maya Rudolph, Grown Ups) ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί και, το χειρότερο, τη βάζει κουμπάρα μαζί με μια άλλη φίλη, την Helen (Rose Byrne, X-Men: First Class).

    H Annie, η Helen και οι άλλες φίλες πηγαίνουν να οργανώσουν τη δεξίωση του γάμου, τα ρούχα, το bachelor παρτι και το νυφικό με καταστροφικές συνέπειες. 


    Στο μεταξύ η Annie ερωτεύεται έναν ντόπιο μπάτσο (Chris O'Dowd, Gulliver's Travels) και προσπαθεί να καθησυχάσει τη μητέρα της (Jill Clayburgh στη τελευταία της ταινία πριν το θάνατο της το Νοέμβριο σε ηλικία 66 ετών).

    Αν όλοι αυτοί σας φαίνονται πολλοί σα χαρακτήρες, την ίδια άποψη έχω κι εγώ.

    Η ταινία όμως διαρκεί γεμάτες 2 ώρες, έτσι ίσως υπάρχει χρόνος για να αναπτυχθούν οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς.

    Πολλοί βιάστηκαν να αποκαλέσουν το Bridesmaids ως το 'γυναικείο Hangover' αλλά φαίνεται πως είχαν δίκιο, αν πιστέψουμε τις κριτικές, το buzz και τις εισπράξεις, που είναι συγκρίσιμες με το mega-hit του περσινού καλοκαιριού.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 13 Μαίου ενώ στην Ελλάδα τη διανομή έχει η UIP και αναμένεται ημερομηνία θα το προβάλει στις 7 Ιουλίου.



    Bridesmaids trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φιλενάδες - Bridesmaids Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top