F 127 Ωρες - 127 Hours - FilmBoy 127 Ωρες - 127 Hours - FilmBoy
  • Latest News

    127 Ωρες - 127 Hours

    Αν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή αν γνωρίζεις την αληθινή ιστορία, τότε ξέρεις.

    Αλλά ακόμα κι αν δεν ήξερες τι απέγινε ο ερασιτέχνης ορειβάτης Aron Ralston - που το 2003 παγιδεύτηκε στα βουνά της Utah για 5 μέρες με ένα μπουκαλάκι νερό, μια κάμερα και χωρίς κινητό και που στην ιστορία του βασίζεται το νέο φιλμ του Danny Boyle με τίτλο 127 Hours -  αν ήσουν στη συνέντευξη τύπου των συντελεστών της ταινίας στο φεστιβάλ του Toronto θα τον έβλεπες ολοζώντανο με ...κομμένο χέρι!

    Μιλάμε για το πιο εξόφθαλμο spoiler ταινίας εδώ και χρόνια!

    Ας δείξουμε όμως λίγη πίστη στον Danny Boyle, τον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει ένα Bollywood φιλμ να σαρώσει τα ...δυτικής κουλτούρας Όσκαρ με το Slumdog Millionaire, τον δημιουργό του υποτιμημένου Sunshine, του cult 28 Days Later, του αλλόκοτου The Beach και του classic πια Trainspotting.

    Όσο για τον James Franco, όλοι λένε ότι η υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας που πήρε του άξιζε και με το παραπάνω και ότι είναι ιδανικός στο ρόλο του Aron Ralston, έστω κι αν αρχικά ο Boyle δεν τον ήθελε και στη θέση του προτιμούσε τον Cillian Murphy!

    Διαβάζοντας πάντως την ιστορία του ποδηλάτη/ορειβάτη/φυσιοδίφη Ralston παθαίνεις ...




    ...κάτι μιας και ο τύπος έκανε τρομερά πράγματα στον εαυτό του για να επιβιώσει τελικά με τις λιγότερες απώλειες.

    Μάλιστα, βιντεοσκόπησε ο ίδιος ένα video όσο ήταν παγιδευμένος στο φαράγγι το οποίο έδειξε μόνο σε κάποιους στενούς φίλους και την οικογένεια του για να το κλείσει σε θυρίδα μετά, για ασφάλεια(;). 


    Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα επέτρεψε στον James Franco και τον Danny Boyle να παρακολουθήσουν αυτό το video προκειμένου να μπορέσουν να απεικονίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα γεγονότα και την ατμόσφαιρα.

    Όπως έγινε και με το προηγούμενο φιλμ του Boyle το Slumdog Millionaire, στα ταμεία δε φαίνεται να προσελκύει και μεγάλο ενδιαφέρον (10 εκ. δολάρια σε 2 μήνες προβολής της) αλλά μόλις σκάσει κανένα Όσκαρ όλοι θα τρέξουνε να το απολαύσουν.

    Δε φαίνεται να έχει και πολύ σχέση με το άλλο ‘ειμαι-παγιδευμένος-σε-στενό-χωρο’ φετινό φιλμ, το Buried.

    Εκεί δεν ξέραμε το τέλος (φανταστείτε να ήταν αληθινή ιστορία και στη διαφημιστική προβολή της ταινίας να έσκαγε μύτη ο πραγματικός ήρωας ...με αναπνευστικά προβλήματα!), άσε που σίγουρα δεν έχουν την ίδια ένταση από το 1ο λεπτό.

    Θα το διαπιστώσουμε σύντομα, καθώς στην Ελλάδα έρχεται στις 3 Φεβρουαρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 127 Ωρες - 127 Hours Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top