F Χάρηκα που σε Γνώρισα - Seeking a Friend for the End of the World - FilmBoy Χάρηκα που σε Γνώρισα - Seeking a Friend for the End of the World - FilmBoy
  • Latest News

    Χάρηκα που σε Γνώρισα - Seeking a Friend for the End of the World

    Ακριβώς όπως το πραγματικό αντικείμενο του Melancholia του Lars von Trier δεν ήταν ένα end-of-world sci-fi υπερθέαμα αλλά η κατάθλιψη που συνθλίβει τη ψυχή μας, έτσι και το πραγματικό θέμα του Seeking a Friend For the End of the World είναι η περιορισμένη φύση του χρόνου και πόσο ανόητα την αγνοούμε.

    Γιατί και σε αυτή την εκκεντρική rom-com, το τέλος του κόσμου βρίσκεται κοντά.
    Πολύ κοντά.

    Σε λίγες βδομάδες ένας γιγαντιαίος αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη αφανίζοντας την ανθρωπότητα.

    Ουσιαστικά, η πρωτάρα Lorene Scafaria έχει αναδημιουργήσει το καταθλιπτικό φιλμ του τρελού Δανού ως μια ιδιόμορφη road movie στο πνεύμα του About Schmidt.

    Το ότι θα ταίριαζα κάποτε αυτά τα δύο άσχετα φιλμ σε μία πρόταση, ούτε που το φανταζόμουν ποτέ αλλά αυτή είναι η μαγεία της έβδομης τέχνης, της δημιουργικής τόλμης και ασφαλώς, της αχαλίνωτης φαντασίας. 

    Με έναν αστεροειδή να κατευθύνεται κατ 'ευθείαν επάνω στη Γη, ο πλανήτης έχει μόλις τρεις εβδομάδες ζωής, αφήνοντας τον πληθυσμό σε μια κατάσταση πανικού να προσπαθεί να ζήσει ό,τι δε πρόλαβε να ζήσει όλο αυτό τον καιρό, πριν αρχίσει η παγκόσμια καταστροφή.




    Παρατημένος να πεθάνει μόνος από την σύζυγό του (που τον απατούσε συν της άλλης), ο Dodge (Steve Carell, Crazy Stupid Love), επιστρέφει στη ρουτίνα του για να συνειδητοποιήσει ότι η αποσύνθεση του πολιτισμού μας είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξει.

    Όταν γίνεται φίλος με τη γειτόνισσά του Penny (Keira Knightley, A Dangerous Method), καλωσορίζει το ελεύθερο πνεύμα της στη ζωή του και η ελπίδα γεννάται μέσα του ξανά.

    Η Penny θα βρει ένα παλιό γράμμα στην αλληλογραφία του από την πρώτη του κοπέλα, η οποία ψάχνει να επανασύνδεση. 


    Η Penny και ο Dodge φεύγουν μαζί από μια εξεγερμένη πόλη όπου επικρατεί χάος και ανομία, σε ένα οδικό ταξίδι από το Delaware στο New Jersey, αποχαιρετώντας ξένους και παλιούς φίλους στο δρόμο.

    Εν μέσω διασφάλισης μεταφορικών μέσων, αποφυγής εξωτερικών προβλημάτων και υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκυλιού ονόματι Sorry, η Penny και ο Dodge θα βρεθούν ερωτευμένοι και δεμένοι με απροσδόκητους τρόπους, ενώ το τέλος πλησιάζει.

    Παίζουν ακόμη ο Rob Corddry (Cedar Rapids), Martin Sheen (The Amazing Spider-Man), Melanie Lynskey (Win Win), Patton Oswalt (Young Adult) και άλλοι.

    Μια κωμωδία με μια σκοτεινή αίσθηση χιούμορ, που έχει ενδιαφέρον και για έναν άλλο λόγο.

    Η ταινία δείχνει να ασχολείται πολύ με τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους που επιλέγουμε να περάσουμε τις τελευταίες στιγμές της ζωής μας, ξέροντας ότι δεν υπάρχει αύριο, όχι μόνο για μας – αυτό θα’ταν τραγικό και θα το αντιμετωπίζαμε εντελώς διαφορετικά, σωστά; - αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

    Το Seeking a Friend for the End of the World προβλήθηκε στην Αμερική στις 22 Ιούνη, ενώ στις ελληνικές αίθουσες θα το δούμε από 9 Αυγούστου.



    Seeking a Friend for the End of the World trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Χάρηκα που σε Γνώρισα - Seeking a Friend for the End of the World Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top