F Cedar Rapids - FilmBoy Cedar Rapids - FilmBoy
  • Latest News

    Cedar Rapids

    Λογικά, δε θα αργήσουμε να δούμε τον Ed Helms στη κορυφή του αμερικάνικου comedy status και να οδηγεί με το όνομα του και μόνο ταινίες στο top του box office.

    Ο βετεράνος πια κωμικών σειρών όπως το The Office και The Daily Show αλλά και ακρογωνιαίος λίθος σε ταινίες όπως το The Hangover (και το sequel του) είναι ο χαρακτηριστικός αξιαγάπητος αδέξιος τύπος που όλοι θέλουμε να βλέπουμε.

    Εντάξει, το Cedar Rapids δεν είναι η ταινία με την οποία θα κάνει το μεγάλο μπαμ αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Υποδύεται τον Tim, έναν ασφαλιστικό πράκτορα σε μια μικρή πόλη του Wisconsin, ο οποίος θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα συνέδριο στη πόλη της Iowa με το όνομα Cedar Rapids.

    Το κεντρικό αστείο της ταινίας είναι ότι για τον Tim – έναν τύπο από την επαρχία που φοράει πουλόβερ και δεν έχει ποτέ ανέβει σε αεροπλάνο (για την Αμερική αυτό είναι πρόβλημα) – το Cedar Rapids είναι η Μεγάλη Πόλη!

    Στο συνέδριο θα συναντήσει ...




    ...τον Ronald (Isiah Whitloc Jr. από το Twelve), έναν πρόσχαρο και άκακο συνάδελφο και τον Dean (John C.Reilly σε έναν ακόμη απολαυστικό ρόλο) ένα πασίγνωστο στο χώρο των ασφαλιστών ταραχοποιό στοιχείο.

    Το αφεντικό του Tim (Stephen Root) τον είχε προειδοποιήσει να μην μπλέξει με δαύτον.

    Είναι και η Joan (Anne Heche), μια έμπειρη υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας και εκ των διοργανωτών του συνεδρίου, που θα βοηθήσει τον Tim να βγει από το καβούκι του. 


    Μεγάλο κομμάτι της ταινίας επικεντρώνει στις προσπάθειες του Tim να κερδίσει το ετήσιο βραβείο για λογαριασμό της εταιρείας του αλλά αυτό χρειάζεται πολλές προσπάθειες καθώς για κάποιο λόγο, ο Πρόεδρος (Kurtwood Smith) θα δώσει το βραβείο στον πιο έντιμο και θρήσκο ασφαλιστή.

    Σκηνοθετεί ο εκκεντρικός Miguel Arteta του The Good Girl (ίσως ο καλύτερος ρόλος της Jennifer Aniston) και του προπέρσινου Youth in Revolt, ένας δημιουργός που ειδικεύεται στις indie κωμωδίες.

    Το Cedar Rapids προβλήθηκε στο φετινό Sundance και έχει πολύ καλές κριτικές συνολικά, γι’αυτό και ενώ ξεκίνησε σε 15 μόλις αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου, παίζεται ακόμη σε 136.

    Για Ελλάδα, μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί κάτι.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cedar Rapids Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top