F Φυσική Επιλογή - Natural Selection - FilmBoy Φυσική Επιλογή - Natural Selection - FilmBoy
  • Latest News

    Φυσική Επιλογή - Natural Selection

    Με μία εσκεμμένα υπερβολική οπτική διαφυγής από έναν χαρακτήρα αγκιστρωμένο σε οικογενειακούς και θρησκευτικούς περιορισμούς, το Natural Selection σάρωσε τα βραβεία στο περσινό SXSW του Austin, κερδίζοντας όχι μόνο την κριτική επιτροπή αλλά και το κοινό για την καλύτερη αφήγηση, δύο βραβεία ερμηνειών και επίσης πρωτιές για σενάριο, μοντάζ και μουσικής.

    Ένα υπέροχο σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Robbie Pickering.

    Από την άλλη, έχω μια απορία.
    Γιατί οι indie σκηνοθέτες λατρεύουν να κάνουν road movies;

    Και γιατί να πρέπει να βλέπουμε τόσο συχνά τοποθεσίες με motels και diners, σαν να βρισκόμαστε στη πρώιμη εποχή του Wim Wenders;

    Η Linda (Rachael Harris, πιο πρόσφατα στο Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules αλλά πιο γνωστή ως η στρίγγλα αρραβωνιαστικιά του Ed Helms στο Hangover) ζει μια ευσεβής αλλά αποχαυνωμένη ζωή στο Houston, παντρεμένη με τον Abe (John Diehl), ο οποίος αρνείται να κάνει σεξ μαζί της γιατί είναι στείρα, καθιστώντας την σεξουαλική συνεύρεση τους μη-παραγωγική και, ως εκ τούτου αμαρτία...


    Όταν ο Abe πλήττεται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στην τράπεζα σπέρματος, όπου είναι τακτικός δότης – ακόμα κι ένας ευσεβής άνθρωπος χρειάζεται μια διέξοδο, προφανώς – η άτεκνη Linda παθαίνει εμμονή με την εύρεση οποιουδήποτε από τους απογόνους του συζύγου της, έτσι ψάχνει τα αρχεία της τράπεζας και βρίσκει το όνομα και τη διεύθυνση του Raymond (Matt O'Leary, In Time).

    Ο γιος αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου σαν τον βιολογικό πατέρα του.


    Ο βρωμιάρης και ασεβής Raymond, μόλις έχει δραπετεύσει από μια φυλακή της Florida και ζει κυνηγημένος μια εντελώς underground ζωή.

    Όταν η Linda εμφανίζεται στην πόρτα του με τη Βίβλο στο χέρι, βρίσκει τους θεοσεβούμενους τρόπους της ενοχλητικούς, αλλά από τη στιγμή που πρέπει να φύγει γρήγορα από την πόλη, δέχεται να μπει στο αυτοκίνητό της για να πάει να επισκεπτεί τον Abe στο νεκροκρέβατό του.

    Το Natural Selection είναι μια πρωτότυπη ανεξάρτητη δραματική κωμωδία, που από το trailer δείχνει πολύ ενδιαφέρουσσα και λυπάμαι που έχασα την ευκαιρία να τη δω στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας.

    Παρά τις καλές κριτικές συνολικά, θα ήταν απίθανο να βρει μαζικό ακροατήριο στις αίθουσες λόγω της έλλειψης αστεριών και της indie υφής της, και λογικά θα έκανε μεγαλύτερες τηλεθεάσεις στο VoD.

    Με όλα αυτά τα βραβεία όμως, το Natural Selection βάζει για τα καλά στο κινηματογραφικό χάρτη τον Pickering.

    Προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 16 Μαρτίου.


    Natural Selection trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φυσική Επιλογή - Natural Selection Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top