F Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules - FilmBoy Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules - FilmBoy
  • Latest News

    Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules

    Αν ρωτάτε γιατί έχουμε ένα sequel το περσινού Diary of a Wimpy Kid οι απαντήσεις είναι εύκολες.

    Πότε άφησε το Hollywood αναξιοποίητο ένα απρόσμενο εισπρακτικό hit ($64 εκατομμύρια στην Αμερική) και το άφησε χωρίς συνέχειες, ειδικά όταν πρόκειται για παιδική σειρά 3 βιβλίων;

    Πολύ φυσιολογικά λοιπόν ηρθε το Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules, με νέο σκηνοθέτη, τον David Bowers του Astro Boy, με τους ίδιους σεναριογράφους και το ιδιο cast που επιστρέφει γιατί πιθανότατα δεν είχε κάτι άλλο να κάνει.

    Οι Diary of a Wimpy Kid ταινίες υποτίθεται ότι προσφέρουν γνώσεις για να ωριμάσουμε και να αντιμετωπίσουμε την εφηβεία, αλλά στη πραγματικότητα είναι αβλαβές και καρτουνίστικες παιδικές κωμωδίες που αστειεύονται φέρνοντας σε δύσκολη θέση παιδιά.

    Για να σας προλάβω – κι επειδή ακούστηκε κάπως βαρύ το προηγούμενο – αυτό δεν είναι καμιά αρνητική πολεμική κραυγή του FilmBoy στη ταινία, απλά ...




    ...είναι κάτι που εμένα προσωπικά δεν με κάνει να γελάω.

    Στο Diary of a Wimpy Kid του 2010 αφήσαμε τον άμοιρο ήρωα Greg (Zachary Gordon) να έχει επιζήσει από την 1η χρονιά του Γυμνασίου, τις χοντράδες του μεγαλύτερου αδερφού Roderick (Devon Bostick με ένα ρόλο στο Survival of the Dead) και τους σάπιους τρόπους του μικρότερου Manny.

    Οι γονείς τους (Rachel Harris και Steve Zahn) δεν είναι ευχαριστημένοι με τη συνεχή φαγωμάρα των παιδιών τους και η μαμά πιστεύει ότι η λύση είναι η δωροδοκία.

    Έτσι, ο Greg και ο Roderick θα παίρνουν μετρητά κάθε φορά που παίζουν όμορφα και περνούν χρόνο μαζί. 


    Φυσικά, ο μεγάλος αδερφός δε μασάει από δωροδοκίες και μετατρέπει το όλο εγχείρημα σε εφιάλτη για τον μικρό.

    Εν τω μεταξύ ο Greg συνεχίζει να έχει προβλήματα με τους συμμαθητές του συν το ότι καρδιοχτυπά για μια καινούργια κοπέλα στο σχολείο (Peyton List), η οποία όμως αγνοεί την ύπαρξη του.

    Σκατολογικά αστεία σε εκκλησίες, χοντρά παιδιά να πέφτουν πάνω στο πρόσωπο των συμμαθητών τους και ένα αστείο rock band του μεγάλου αδερφού υποτίθεται ότι θα μας κάνει να γελάσουμε.

    Ίσως να κάνω και λάθος και να είναι πραγματικά αστεία ταινία, θα δούμε.

    Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει και 3ο Diary.

    Τα βιβλία του Jeff Kinney εξαντλούνται στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Αμερικής, το 2ο φιλμ άνοιξε στις 25 Μαρτίου με $23 εκατομμύρια έναντι $22 του 1ου και ξεπέρασε μέχρι και τη πρεμιέρα του Sucker Punch, οπότε θεωρήστε το Diary of a Wimpy Kid 3 δεδομένο.

    Ακόμα κι αν οι κριτικές του είναι ακόμα χειρότερες από το 1ο.  


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top