F 15 Rising Starlets του Hollywood: Evan Rachel Wood - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Evan Rachel Wood - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Evan Rachel Wood

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Η 25χρονη Evan Rachel Wood είναι μια από τις πιο sexy παρουσίες στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια. 

    Από μικρή ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός και για αυτό ξεκίνησε από αρκετά νωρίς, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών. 

    Στα πρώτα 5 χρόνια της καριέρας της, εμφανιζόταν αποκλειστικά σε TV-movies, αλλά το 1998 έγινε η μετάβαση στον κινηματογράφο. 

    Η πρώτη της εμφάνιση στο cinema έγινε με το Digging to China το 1998, που υποδύθηκε την μικρή όμορφη Harriet και αποδεικνύει ότι η μεγάλη οθόνη της πάει πολύ. 

    Η ταινία πραγματεύεται την δυνατή φιλία που αναπτύσσει ένα δεκάχρονο κορίτσι με έναν ενήλικα, ο οποίος έχει νοητική υστέρηση (Kevin Bacon)...

    Μια συγκινητική ιστορία που βασίζεται στα αγνά συναισθήματα και την αθωότητα των πρωταγωνιστών. 

    Αφοπλιστική η ατάκα του Bacon προς την Wood, όταν εκείνη του λέει ότι θα μείνουν για πάντα μαζί, εκείνος της απαντά δακρυσμένος: «Όχι δεν θα μείνουμε, γιατί εσύ θα μεγαλώσεις, ενώ εγώ όχι». 

    Την ίδια χρονιά έπαιξε την μικρή εν δυνάμει μαγισσούλα και κόρη της Sandra Bullock στο Practical Magic

    Συνεχίζει με τηλεοπτικές παραγωγές και επιστρέφει στον κινηματογράφο το 2001 με την γλυκιά προεφηβική κομεντί, Little Secrets

    Ήταν η κόρη του Al Pacino στο S1mOne και το 2003 έπαιξε στο The Missing του Ron Howard, δίπλα στους Cate Blanchett και Tommy Lee Jones, αλλά ο πιο σημαντικός ρόλος στην μέχρι τότε καριέρα της, ήρθε όταν η σκηνοθέτις Catherine Hardwicke (Twilight, Red Riding Hood), την επέλεξε για το πρωταγωνιστικό ρόλο στο δραματικό Thirteen

    Σε ρόλο 13χρονου κοριτσιού που φεύγει εκτός ελέγχου, έλαβε πολύ καλά σχόλια για την ερμηνεία της.

    Η ταινία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ, συγκέντρωσε θετικές κριτικές και η κινηματογραφική της μητέρα, Holly Hunter βρέθηκε υποψήφια στα Oscar.

    Σίγουρα αυτή η ερμηνεία, αποτέλεσε τον breakthrough ρόλο της, την έκανε περισσότερο γνωστή και τσίμπησε επίσης και μια υποψηφιότητα στις Χρυσές σφαίρες.

    Το 2005 στην κωμωδία Pretty Persuasion, διαθέτει μια εξωφρενική συμπεριφορά, προκαλεί την κοινή γνώμη όταν κατηγορεί τον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση. 

    Την ίδια χρονιά είναι μια από τις τέσσερις κόρες της Joan Allen (η οποία είναι απίστευτα αστεία στο ρόλο της μάνας που'χει κλατάρει) στο The Upside of Anger, ενώ στο Down in the Valley, ο έρωτάς της με τον cowboy Edward Norton, θα συναντήσει πολλά εμπόδια. 

    Μετά ακολούθησε το Running with Scissors με την Annette Bening
    Το 2007 είναι η χρονιά της, αφού και οι τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, δίνουν περισσότερη ώθηση στην καριέρα της και είναι η χρονιά όπου βραβεύεται στο φεστιβάλ των Καννών με το βραβείο Female Revelation.

    Στο  King of California, μαζί με τον πρώην ψυχικά ασθενή πατέρα της, Michael Douglas, θα αναζητήσει ένα χαμένο θησαυρό που υποτίθεται ότι βρίσκεται θαμμένος κάτω από ένα εμπορικό κέντρο. 

    Η επόμενη καλύτερη στιγμή της μετά το Thirteen, ήρθε με το δραματικό The Life Before Her Eyes, όπου υποδύθηκε το ρόλο της Uma Thurman στην εφηβική της ηλικία. 

    Η ταινία παρουσιάζει μέσω flashbacks μια ημέρα που έμελε να σημαδέψει για πάντα την Diana (Thurman/Wood) λόγω ενός τραγικού συμβάντος. 
    Η Evan Rachel Wood έδειχνε απλά τέλεια και πραγματικά δεν μπορούσες να ξεκολλήσεις τα ματιά σου από πάνω της.

    Επίσης, στο πρωτοποριακό Across the Universe, παρουσιάζεται η ιστορία αγάπης μιας κοπέλας με οικονομική άνεση και ενός φτωχού καλλιτέχνη, με φόντο τα τραγούδια των Beatles και τον πόλεμο του Βιετνάμ. 

    Το 2008 ο Darren Aronofsky  την επιλέγει για το The Wrestler, μια ταινία που αποτέλεσε το ερμηνευτικό comeback του Mickey Rourke και εκείνη έπαιξε την κόρη του που έχει σοβαρά προβλήματα απέναντί του. 

    Οι συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες δείχνουν να την ενδιαφέρουν περισσότερο και για αυτό την βλέπουμε στο Whatever Works (2009) του Woody Allen, αλλά και το The Conspirator του Robert Redford

    Η τελευταία ήταν ένα δράμα εποχής που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, στο οποίο ο James McAvoy πασχίζει να αποδείξει την αθωότητα της Robin Wright σε μια δυνατή ταινία όπου το cast συμπληρώνουν οι Kevin Kline, Tom Wilkinson και Alexis Bledel

    Παράλληλα συνεχίζει και με τηλεοπτικές παραγωγές, με σημαντικότερες  όλων την συμμετοχή της στο True Blood, όπου έβγαλε κυνόδοντες ως Vampire Queen.

    Πέρσι την είδαμε στο The Ides of March του George Clooney και επόμενες δουλειές της θα είναι η ρομαντική κομεντί A Case of You μαζί με Sienna Miller και το The Necessary Death of Charlie Countryman, δίπλα σε Shia LaBeouf και  Melissa Leo

    Δέκα χρόνια μετά την συνεργασία της με την Hardwicke στο Thirteen, θα συναντηθούν και πάλι στο ερωτικό θρίλερ, Plush (2013).

    Η αύρα της Evan Rachel Wood που εκπνέει έλξη και η πηγαία σεξουαλικότητά της, μεταφέρονται σε υπερθετικό βαθμό στην μεγάλη οθόνη. 

    Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ξεχωρίσει περισσότερο, καθώς μέχρι και σήμερα, δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία στην οποία να είναι στο επίκεντρο και να κάνει την top  επιτυχία. 

    Έχει όλο τον καιρό μπροστά της για να το κάνει, σίγουρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Δείτε όλες τις 15 Rising Starlets ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Evan Rachel Wood Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top