F Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές - How I Spent My Summer Vacation - FilmBoy Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές - How I Spent My Summer Vacation - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές - How I Spent My Summer Vacation

    Η ιστορία του ηθοποιού Mel Gibson - γιατί υπάρχει και αυτή του ανθρώπου Mel Gibson, με εκκοφαντικά διαζύγια, απειλές και φασαρίες - έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

    Αν το δεις με καλή διάθεση, ο Mel Gibson του Payback είναι αυτός που θέλουμε να βλέπουμε και μάλλον το κατάλαβε και ο ίδιος και ξαναγύρισε στα badass action φιλμς.

    Με όλα όσα έχουν προηγηθεί όμως, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι ο συμπαθέστατος Mel (και μετά από τα Αντισημιτικά του σχόλια το 2005 μου έγινε ακόμα πιο συμπαθής) είδε κι απόειδε από το μπλοκάρισμα του Hollywood προς το πρόσωπό του και αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα δικά του χέρια.

    Θυμίζω ότι ο αμερικανός ηθοποιός, κάτοχος δύο Oscar, έκανε 5 χρόνια να κάνει ταινία λόγω του εμπάργκο της (εβραικών συμφερόντων) βιομηχανίας προς το πρόσωπο του, αλλά ακόμα και με την επιστροφή του (το 2010 με το Edge of Darkness και το 2011 με το The Beaver) δε φαίνεται να τον παίζουν δίκαια.

    Έγραψε και χρηματοδότησε ο ίδιος το Get the Gringo (το οποίο άλλαξε αργότερα σε How I Spent My Summer Vacation) ...



    ...και βοήθησε τον πρωτάρη Adrian Grunberg στη σκηνοθεσία, χωρίς καμία στήριξη από τα studio - γι'αυτό και η ταινία δεν θα προβληθεί καν στις αμερικάνικες αίθουσες παρά μόνο σε VoD το Μάιο.

    Ο Gibson φαίνεται να γράφει το Hollywood εκεί που ...έχει πολύ χώρο, και αρχίζει να χρηματοδοτεί ο ίδιος τις ταινίες του!
    Αυτό όμως έχει και τα καλά του.

    Το How I Spent My Summer Vacation είναι πολύ σκληρό φιλμ, αν έπαιζε στις αίθουσες θα είχε rated-R τουλάχιστον, αν φυσικά τα studio δεχόταν τόσο hardcore action.

    Μην έχοντας καμία πίεση, ο Gibson έφτιαξε την ταινία που ήθελε, όσο βίαιη και σκληρή την ήθελε, χωρίς τις έγνοιες των συντηρητικών studios.

    Αφού σπάει (κυριολεκτικά) τα σύνορα με το Μεξικό και προσγειώνεται στα χέρια της συνοριακής αστυνομίας, που φυσικά είναι διεφθαρμένη, ο ανώνυμος ήρωας οδηγείται στη φυλακή - μια φυλακή όλα τα λεφτά.


    Είναι βασισμένη σε μια πραγματική Μεξικάνικη φυλακή, στην οποία μπορείς να ζήσεις μαζί με την οικογένεια σου, οι φυλακισμένοι φτιάχνουν επιχειρήσεις μέσα σε αυτή, διακινούν ναρκωτικά, έχουν μέχρι και αφεντικό μαφιόζο!

    Πάνω απ'όλα, είναι μια φυλακή που, αν έχεις χρήματα περνάς καλά.
    Ο ήρωας μας όμως μπαίνει άφραγκος - αλλά είναι τύπος που δεν μασάει κι ας πιέζεται από πολλές πλευρές.

    Είναι θέμα χρόνου μέχρι η μαφία των ΗΠΑ τον ανακαλύψει, υπάρχει ένας γλοιώδης Αμερικανός δημοσιογράφος που προσπαθεί να τον ταρακουνήσει, ένα παιδί που προσπαθεί να μάθει πώς να σκοτώνει έναν άνθρωπο και φυσικά μια γυναίκα - πάντα υπάρχει μία γυναίκα.

    Οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτή τη φυλακή έχουν ο καθένας την ιστορία του.

    Μαζί με τον Mel Gibson παίζουν οι Peter Stormare (Dylan Dog: Dead of Night), Dean Norris (Prom), Bob Gunton (The Lincoln Lawyer) και άλλοι.

    Όπως είπα, η ταινία δεν θα προβληθεί στις αμερικάνικες αίθουσες παρά μόνο στο VoD την 1η Μαίου, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από 15 Απριλίου.



    Get the Gringo trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές - How I Spent My Summer Vacation Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top