F ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ - EDGE OF DARKNESS - FilmBoy ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ - EDGE OF DARKNESS - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ - EDGE OF DARKNESS

    ********** 6/10

    Mel Gibson is back!
    Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια αποκλεισμού (8 για πρώτο ρόλο) λόγω της άτυπης balcklist της βιομηχανίας – οδηγούσε μεθυσμένος, τον έπιασαν και άρχισε να βρίζει όλους τους Εβραίους, κάτι που φαίνεται το Hollywood δε συγχωρεί – ο πολύς Mel Gibson επιστρέφει με μια ταινία που φαινομενικά μοιάζει με το Payback.

    Ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ γίνεται μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας της κόρης του (Bojana Novakovic) στα σκαλιά του σπιτιού του, και αρχικά νομίζει ότι οι σφαίρες πήγαιναν για εκείνον.

    Αυτός έχει πάρε δώσε με τον υπόκοσμο, η κόρη του ήταν εντελώς αθώα, επιστήμονας σε μια ερευνητική εταιρεία, και δεν έφταιγε σε τίποτα.

    Γυρεύοντας εκδίκηση ξετυλίγει όλα τα στοιχεία, ψάχνει, δέρνει, ξεσκεπάζει συνομωσίες μεγαλύτερες από το Watergate, κι ανακαλύπτει ότι η κόρη του τελικά ήταν μπλεγμένη σε κάτι μεγάλο.

    Το σενάριο των William Monahan και Andrew Bovell περιλαμβάνει πυρηνικές έρευνες, βρώμικες βόμβες, κυβερνητικά σκάνδαλα και γενικά ο,τι θα περίμενες από τους σεναριογράφους των Body of Lies και The Departed.

    Ο σκηνοθέτης Martin Campbell, γνωστός ως ο άνθρωπος που αναζωογόνησε τον Τζεημς Μποντ με το Casino Royale, εδώ βασίστηκε στην ομώνυμη Βρετανική τηλεοπτική σειρά του 1985, την οποία και ξέρει πολύ καλά αφού σκηνοθέτησε τότε 6 επεισόδια.

    Το φιλμ δυσκολεύτηκε να βρει διανομή λόγω της παρουσίας του ανεπιθύμητου Mel Gibson και η Warner Bros προσφέρθηκε μόνο όταν συμφώνησε να συμπρωταγωνιστήσει ο Robert De Niro στο ρόλο ενός επαγγελματία εκτελεστή, που μπορεί να είναι στο πλευρό του πατέρα που ψάχνει για εκδίκηση, μπορεί και να μην είναι.

    Η πλάκα είναι ότι ο De Niro εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως το φιλμ και αντικαταστάθηκε από τον Ray Winstone.

    Οι καλές κριτικές είναι περισσότερες από τις κακές (αν και οριακά) και μια ένσταση στην οποία συμφωνούν πολλές από αυτές είναι για τα flashback του τραγικού πατέρα.

    Από τη μια, έχει ακόμα το πρόσωπο του βαμμένο με το αίμα της κόρης του και οι εφιάλτες είναι αναπόφευκτοι, από την άλλη όμως η συχνή επανάληψη πλατειάζει το έργο και μοιάζει σαν να είναι επιτηδευμένο διάλειμμα από τα κυνηγητά και τους σκοτωμούς.

    Μια κλασική ταινία δράσης που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ μας έλειψε ο Mel Gibson.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 29 Γενάρη με 17 εκατομμύρια στο τριήμερο, και στην Ελλάδα η Σπεντζος Φιλμ θα το φέρει στις 18 Φεβρουαρίου.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ - EDGE OF DARKNESS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top