F Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012 - Blockbusters - FilmBoy Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012 - Blockbusters - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012 - Blockbusters

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Δεν γνωρίζω αν θα καταστραφεί ο κόσμος το 2012.

    Πάντως σίγουρα θα καταστραφεί το πορτοφόλι μας αν θέλουμε να δούμε όλα αυτά που θα κυκλοφορήσουν και αυτή τη χρονιά (φυσικά υπάρχουν πάντα και άλλες λύσεις...)

    Λεφτά υπάρχουν;
    Για τους περισσότερους δεν νομίζω.
    Ταινίες όμως σίγουρα θα υπάρχουν!


    Αυτές είναι οι πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα ολοκληρωθεί σε ...κάμποσα μέρη.
    Πάρτε ανάσα και κανάν καφέ και...φύγαμε!


    BLOCKBUSTER

    Τώρα τι blockbuster, τι περιπέτειες ένα και το αυτό θα πείτε.

    Κάποιες ταινίες όμως αποτελούν συνέχειες προηγούμενων επιτυχιών ή μεταφορές από βιντεοπαιχνίδια, βιβλία, παιχνίδια, καρτούν κλπ και έχουν το δικό τους στάνταρ κοινό που θα τρέξει μονομιάς στα ταμεία.

    Ιδού λοιπόν ποιες είναι ταινίες που θα τρέξουμε όλοι για μια βραδιά διασκέδασης, πόρωσης, καψίματος τελοσπάντων:


    The Hobbit: An Unexpected Journey
     

    Ο Guillermo Del Toro μπορεί να αποχώρησε αλλά ο Peter Jackson είναι σίγουρο ότι θα κάνει πάλι το θαύμα του.
    Βέβαια το γεγονός ότι είναι prequel αφαιρεί λίγο απ'το σασπένς, μιας και ξέρουμε απ'την τριλογία του Άρχοντα τί θα επακολουθήσει.

    Αλλά τα πρώτα trailer, εικόνες, η διατήρηση του Ian McKellen στον ρόλο του Gandalf όπως και του υπόλοιπου καστ (Hugo Weaving, Cate Blanchett κ.α.) συν την απόλυτα ταιριαστή επιλογή του Martin Freeman ως νεαρού Bilbo Baggins, μας δίνουν ελπίδες για κάτι εξίσου επικό.

    Και να μην ξεχνάμε τον εκπληκτικό, συναισθηματικό και φρικαλέο μαζί, Gollum του Andy Serkis ε;



    The Hunger Games

    Βασισμένο σε μια απ'τις πιο δημοφιλείς και μοσχοπουλημένες σειρές βιβλίων, με μια απ'τις καλύτερες νέες ηθοποιούς (Jennifer Lawrence), οι... Αγώνες Πείνας φιλοδοξούν να αποτελέσουν το επόμενο μεγάλο franchise μετά τα Harry Potter, Twilight.

    Ριάλιτι με παιδιά που παλεύουν με διαφόρων ειδών όπλα και ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα.
    Το trailer υπόσχεται κάτι ψυχολογικό και αγωνιώδες παρά κλισεδιάρικο και cheesy.

    O σκηνοθέτης Gary Ross απ'την άλλη έχει κάνει το ...νεοασπρόμαυρο Pleasantville (1998) που ήταν μια μικρή πρωτότυπη έκπληξη και το καλό αλλά τυπικά οσκαρικό Seabiscuit.

    Για να δούμε...


    John Carter 


    Βασισμένος στις κλασικές sci fi νουβέλες του Edgar Rice Burroughs (Tarzan), ο John Carter της Disney φέρνει σε διαστημικό ...Prince of Persia, με τους Taylor Kitsch και Lynn Collins να ξανασυναντιούνται μετά το X-men Origins: Wolverine αλλά και με εκλεκτό καστ στους υπόλοιπους ρόλους (Mark Strong, Willem Dafoe, Ciaran Hinds, Bryan Cranston, Thomas Haden Church)

    Ας ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί δεν μαζεύτηκαν για να πάρουν το κασέ τους και να φύγουν και ότι ο σκηνοθέτης Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E) θα τα καταφέρει εξίσου καλά, στην πρώτη του live action προσπάθεια.

    Απ'το trailer φαίνεται αν μη τι άλλο, αξιοπρεπές συνδυάζοντας ερήμους, stunts και εξωγήινους.


    Men In Black 3 


    Και 3 και 3D!
    10 χρόνια μετά το απλώς διασκεδαστικό και forgettable MIB 2, θυμήθηκαν και το franchise των Αντρών με τα Μαύρα.

    Υπάρχουν όμως λόγοι για να μην τρελαθούμε από καμιά αρπαχτή και μας πάρουν οι άντρες με τα ...άσπρα, σηκωτούς απ'τις αίθουσες;

    Οι επιστροφές φυσικά των Tommy Lee Jones, Will Smith, η προσθήκη του Josh Brolin ως νεαρού Agent K αλλά και η Emma Thompson, που μας κάνουν να ευελπιστούμε για κάτι καλό.

    Όμως το χιλιοειπωμένο στόρι του πισωγυρίσματος στο χρόνο και η επιστροφή του χαμένου Barry Sonenfeld στη σκηνοθεσία δεν υπόσχονται και πολλά κι ας μένει σταθερός ο σκηνοθέτης για 3η φορά.

    Το teaser φαίνονταν να έχει πλάκα πάντως, με τις γνωστές b-movie sci-fi παραπομπές και με έναν Will Smith σε φόρμα.
    Ας είναι τουλάχιστον καλύτερο απ΄το 2ο...


    Skyfall 


    Επιτέλους και αφού ξεμπέρδεψαν με τις χρεωκοπίες της MGM πήρε μπρος ο νέος James Bond, εκεί που νομίζαμε ότι μας τελείωσε για τα καλά!
    Δύο Craig όμως δεν ήταν αρκετοί φαίνεται και καλύτερα που δεν μας άφησαν τελικά στο Quantum of Solace.

    Με σκηνοθέτη Sam Mendes (American Beauty, Road To Perdition, Revolutionary Road) και συμπρωταγωνιστές τους Ralph Fiennes, Javier Bardem, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι αυτό είναι το καλύτερο καστ που έχουμε δει σε ταινία της σειράς.

    Επίσης, επιστρέφουν λογικά και τα γκάτζετς, με ανανεωμένο Q στο πρόσωπο του νεαρού Ben Whisaw (Perfume: The Story of a Murderer) και ας ελπίζουμε ο Mendes να μας κάνει να κλάνουμε μέντες, γνωρίζοντας πως να σκηνοθετήσει τη δράση (γκουχ γκουχ Μarc Forster)

    Δεν θέλουμε άλλη μια κόπια από Jason Bourne στυλάκι, όσο κι αν αυτό ήταν πιο κοντά στο πνεύμα του Flemming.
    Αλλά ούτε και την κατάντια των τελευταίων ταινιών του Brosnan ή αηδίες τύπου Moonraker, Octopussy.

    Το ιδανικότερο;
    Να αποδειχτεί ο ιδανικός συνδυασμός του σοβαρού και αμείλικτου Bond της μετά-Bourne εποχής, με αυτόν του γυναικόβιου, γκατζετόβιου και ..."Shaken not Stirred".

    Λέτε να έχουμε ...οσκαρικό Μποντ;


    Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 


    Η Πατινσονιάδα φτάνει στο τέλος της και δεν ξέρω τι θα κάνουν τόσα κοριτσόπουλα και twilight moms ανά τον κόσμο.
    Λογικά και για να μην υπάρξουν μαζικές αυτοκτονίες, το Χόλιγουντ θα ψάχνει ήδη τα επόμενα είδωλα και franchise.

    Στα της ταινίας τώρα, πολύ κουβεντολόι το πρώτο μέρος αλλά παραδόξως κάτι λειτούργησε καλά την ώρα που το είδα (όχι δεν είχα μαζί μου γκόμενα, τότε ίσως να έκραζα περισσότερο, απλά για σπάσιμο).

    Έτσι δεν βαρέθηκα καθόλου και καταδιασκέδασα με το όλο γλυκανάλατο και σαπουνοπεροειδές της υπόθεσης.
    Μακάρι το 2ο μέρος να έχει τουλάχιστον καλύτερο cgi και περισσότερη δράση, με την είσοδο των Volturi στο σκηνικό.

    Αν δεν αρέσει έστω στους φαν, θα πέσουν ..δαγκωματιές.
    Αλλά έτσι και αλλιώς Τwilight είναι οπότε ...σιγά τα αίματα!


    Wrath of The Titans 


    Αν το trailer του πρώτου το έκανε να φαίνεται καλό και βγήκε μετριότητα, τότε ετούτο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον καλό.
    Και αυτό γιατί το trailer ήταν φοβερό, με καλύτερο cgi, πιο επική δράση και απ'ότι μάς επιβεβαιώνουν συνεχώς, αυθεντικό 3D.

    Ο Άδης για μια ακόμη φορά στήνει την πλεκτάνη του στον Δία και μεις θα στηθούμε στις αίθουσες για να τον δούμε να ανακατεύει και τους Τιτάνες, ενώ ο Sam Worthington θα ξανακαθαρίσει.

    Προσωπικά μου έρχεται στο μυαλό, κάτι σαν τον Ηρακλή της Disney.

    Σαν κλασικοί Ελληνάρες, οτιδήποτε θυμίζει ελληνικό αλλά δεν είναι, σίγουρα θα το δούμε μόνο και μόνο για να καθόμαστε μετά να κράζουμε.

    Εγώ περιμένω αυτό που δεν ήταν το Clash of the Titans.
    Ένα καυλοπορωτικό και cgi έπος χλαμύδας με στοιχεία καλογυαλισμένης μπιμουβιάς.

    Οι υπόλοιποι να περιμένετε κριτική από Λιακόπουλο και Άδωνη...

     
    Django Unchained 

    Το Django Unchained του Τarantino δικαιολογημένα μπαίνει εδώ καθώς ότι είδος ταινιών και αν γουστάρουμε, όλοι θα τρέξουμε να δούμε Tarantino στις αίθουσες.

    Μετά το διαφορετικό για τα δεδομένα του, περισσότερο βασισμένο στους διαλόγους αλλά υπερεπιτυχημένο Inglorious Basterds και με εξίσου θεσπέσιο καστ (Di Caprio, Gordon-Levitt, Samuel Jackson, Christoph Waltz, Jamie Fox, Kurt Russel, Don Johnson) περιμένουμε μια ανάλογη συνέχεια.

    Έτσι μετά τις επιρροές από ασιατικό κινηματογράφο (Kill Bill) και b-movies (Death Proof) αναμένουμε ένα άναρχο western με πολύ εκδίκηση και βία.



    Battleship

    Το Battleship φαίνεται σαν ...Battle: L.A. αλλά με ναύτες αντί για πεζικό.

    Δηλαδή πολύ αμερικανιά, πολύ αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπινων χαρακτήρων, οι οποίοι θα μοιάζουν αφόρητα κλισέ (δηλαδή έτσι κι αλλιώς ...χεστήκαμε) και το sci-fi στοιχείο έτσι για γέμισμα.



    G.I. Joe: Retaliation

    Οι Joes υπόσχονται να είναι πιο πολεμικοί και hardcore, απ'ότι παιδικοί και cheesy στο G.I. Joe: Rise of the Cobra ειδικά με προσθήκες σαν των The Rock και Bruce Willis ενώ διατηρούν στις τάξεις Snake Eyes, Storm Shadow αλλά δυστυχώς και το μεγαλύτερο αγγούρι μετά τον Keanu Reeves, ονόματι Channing Tatum.

    Αντίο από Stephen Sommers (The Mummy, Van Helsing) και μακάρι ο Jonh M. Chu των Step Up 2, 3 να κάνει step up και στην δράση, κάνοντας τα όπλα να χορεύουν!

     

    Resident Evil: Retribution

    Καλό 3D, σάπια ταινία είδαμε στο τέταρτο Resident Evil που περισσότερο θύμιζε ή μάλλον ξεπατίκωνε Matrix και με εξαίρεση τη μουσική του Tomandandy, ήταν τεράστια αρπαχτή.
    Κρίμα γιατί με την επιστροφή του Paul W.S Anderson στο franchise νόμιζα προς στιγμήν ότι θα βλέπαμε κάτι κοντινότερο στο κλειστοφοβικό πρώτο φιλμ.

    Μια απ΄τα ίδια προβλέπεται το Resident Evil: Retribution, με Anderson και Μilla ξανά στις επάλξεις, επιστροφή από την Jill Valentine της Sienna Guillory αλλά και από ...Michelle Rodriguez, Oded Fehr! (σ.σ.:WHAT THE FUCK@! δεν είχαν ψοφήσει αυτοί;).

    Λογικά κάτι με κλώνους θα παίξει πάλι.
    Το teaser έχει επικές μεταποκαλυπτικές σκηνές αλλά ...να μυριστώ από τώρα ταινία/filler και άντε φύγαμε για το επόμενο;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012 - Blockbusters Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top