F Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - REVOLUTIONARY ROAD - FilmBoy Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - REVOLUTIONARY ROAD - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - REVOLUTIONARY ROAD


    **********   10/10
    Εντάξει, ίσως είμαι λίγο προκατειλημμένος. Το American Beauty είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες. Και ο Τιτανικός ήταν η πρώτη και μοναδική ταινία που αγόρασα ποτέ, πιτσιρικάς τότε. Τα λέω αυτά γιατί το ζευγος-και-στη-ζωη Μέντες – Γουινσλετ είναι για μένα συνταγή για αριστουργήματα. Ο Δρόμος της Επανάστασης είναι άλλη μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ταινία .

    Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα Richard Yates , που γράφτηκε το 1961 και τα δικαιώματα του για ταινία αγοράστηκαν το 1967! Δυστυχώς , ο συγγραφέας δεν έζησε τόσο για να προλάβει να τη δει στο πανί. Πέθανε το 92.

    Είναι η ιστορία του Frank ( Leonardo Di Caprio) και της April (Kate Winslet) , ένα αντρόγυνο που βαριέται τη ζωή του, σε ένα προάστιο της Αμερικής στα μέσα του 50. Μόνο που όταν ο ένας βαριέται, ο άλλος βρίσκει κάτι ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι μια απελπισία σε πιάνει, όταν βλέπεις μεγάλα σπίτια με κήπους, γκαζόν, δυο παρκινγκ και άνθρωπο κανέναν! Ζωή μηδέν. Σε κάτι τέτοια μέρη, εκείνες τις εποχές , ένοιωθες ότι η ζωή περνάει κάπου στο βάθος κι εσύ ούτε καν την παρακολουθείς. Έχω ζήσει στην Αμερική και ξέρω, αν και όχι τη δεκαετία του 50! Ήμουν μικρός τότε.

    Τώρα, πώς αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει καλή ταινία, ρωτήστε τον Λεο και την Κεητ . Δε λέω το σκηνοθέτη, γιατί όλη η ταινία είναι οι ερμηνείες. Όλα τα λεφτά ! Άσε που και οι δυο συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο χαρακτήρας με τα πιο πολλά ελαττώματα. Η αρχική συμπάθεια στην April , κάπου στη μέση χάνεται. Και στο τέλος, ο σπαστικός γκομενιαρης σύζυγος κερδίζει τη μάχη και κλέβει κι ένα δάκρυ μας. Να το δείτε.

    Στα δικά μας , μικρά κι ωραία τώρα.

    - Στη ταινία εμφανίζεται μια Μπιουικ του 1957 , αλλά η ταινία υποτίθεται ότι συμβαίνει το 1955.

    - Αν προσέξετε καλά, στο σπίτι φαίνονται καλώδια από smoke detectors.

    - H April καπνίζει Marlboro Lights, που πρωτοεμφανίστηκαν το 1977.

    - Το τρίγωνο Winslet-Di Caprio-Kathy Bates σας θυμίζει τίποτα? Μήπως Τιτανικό?

    - Η ταινία στοίχισε 35 εκατ. δολάρια και γυρίστηκε σε 3 μήνες, το καλοκαίρι του 2007.

    - Στην ερωτική σκηνή της Winslet με τον Leo , ο άντρας της και σκηνοθέτης Sam Mentes ήταν σε άλλο δωμάτιο και έβλεπε από οθόνη.

    - Η ερωτική σκηνή στο αυτοκίνητο-αντίκα δε σας θυμίζει την ίδια σκηνή στο Τιτανικό , με τη παλάμη ιδρωμένη στο τζάμι?

    Τα δικά μου Oscar φέτος πάνε εκεί. Δείτε το trailer .
     

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - REVOLUTIONARY ROAD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top