F Ανώνυμος - Anonymous - FilmBoy Ανώνυμος - Anonymous - FilmBoy
  • Latest News

    Ανώνυμος - Anonymous

    Η Οξφορδιανή Θεωρία για την γνησιότητα των έργων του Shakespeare υποστηρίζει ότι ο Edward de Vere, 17ος Κόμης της Οξφόρδης, ήταν αυτός που έγραψε τα θεατρικά και τα ποιήματα που αποδίδονται στον William Shakespeare.

    Η θεωρία αυτή έχει αποκτήσει οπαδούς τα τελευταία 10 χρόνια, ειδικά στους λόγιους και τους θεωρητικούς των Σεξπηρικών έργων.

    Την αλήθεια φαντάζομαι δεν θα τη μάθουμε ποτέ, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι μια καλή ιδέα για ένα δράμα εποχής ...αλλά όχι από τον Roland Emmerich!

    Μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε και πώς ο Γερμανός σκηνοθέτης έφτασε να κάνει το Anonymous από εκεί που βάλθηκε να τελειώσει τον κόσμο με τα 2012, The Day After Tomorrow και το Independence Day, κάνοντας πρώτα το πέρασμα του στη φαντασία με 'κάποια' Stargate και Godgilla!

    Θα είδε ότι αυτός ο κόσμος ...



    ...δεν είναι άξιος για να ασχολείται και πολύ κανείς μαζί του.

    Ο Κόμης Edward de Vere (Rhys Ifans, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1), πέραν του ότι είναι ένας υπερήφανος υποστηρικτής της 'Εξέγερσης του Essex' και ένας πρώην εραστής της Βασίλισσας Ελισάβετ Α' (Vanessa Redgrave, The Whistleblower), είναι κρυφά και ένας θεατρικός συγγραφέας.

    Τα έργα του είναι ιδιαίτερα σατιρικά, σκανδαλώδη και κριτικάρουν ανοιχτά τη μοναρχία.

    Μη θέλοντας να εκθέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο, μισθώνει έναν αλκοολικό ηθοποιό με το όνομα William Shakespeare (Rafe Spall, One Day) για να υποστηρίξει ότι τα έργα είναι δικά του.


    Παίζουν ακόμα ο Sebastian Armesto (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), ο David Thewlis (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2), ο Xavier Samuel (Eclipse) και άλλοι.

    Το Anonymous έχει ένα φανταστικό σενάριο γεμάτο ανακρίβειες και βασίζεται σε διάφορα βιβλία που αναπτύσουν τη θεωρία αυτή.

    Όταν ένας δημοσιογράφος ανέφερε στον σεναριογράφο John Orloff ότι η ταινία είναι γεμάτη ανακρίβειες - για παράδειγμα, ο θεατρικός συγγραφέας Christopher Marlowe που εμφανίζεται ως χαρακτήρας στη ταινία, στη πραγματικότητα είοχε πεθάνει πριν την εποχή όπου εξελισσόταν η ταινία - ο Orloff απάντησε ότι το έκανε αυτό '...ως φόρο τιμής προς τις ανακρίβειες που έγραφε ο ίδιος ο Shakespeare.'

    To Anonymous έχει μικτές κριτικές και έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 28 Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από 17 Νοεμβρίου.


    Anonymous trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ανώνυμος - Anonymous Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top