F Οι Υπηρέτριες - The Help - FilmBoy Οι Υπηρέτριες - The Help - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Υπηρέτριες - The Help

    Ταινίες που λαμβάνουν χώρα στην εποχή του Αμερικανικού εμφυλίου και της μάχης των Δικαιωμάτων μεταξύ λευκών και μαύρων, αποτελούν σχεδόν ξεχωριστό είδος.
    Τόσες πολλές είναι.

    Το The Help όμως κάνει κάτι διαφορετικό.
    Προσπαθεί να θυμίσει σε όλο τον κόσμο ότι τη δεκαετία του '60 δεν ήταν όλοι οι λευκοί του Αμερικανικού Νότου χυδαίοι ρατσιστές, αλλά ούτε και όλοι οι μαύροι γεννήθηκαν θαραλλέοι ακτιβιστές κι επαναστάτες.

    Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς χρειάστηκαν μεγάλη εσωτερική αναζήτηση για να βρουν σε ποιο στρατόπεδο βρίσκονταν.

    The Help λέγεται η μεταφορά του πρόσφατου best-seller της Kathryn Stockett και είναι μια ιστορία φιλίας, άμιλλας, φυλετικών αδικιών και ενδυνάμωσης των γυναικών, με φόντο μία από τις πιο άσχημες περιόδους στην αμερικανική ιστορία.


    Αλλά όχι, δεν είναι μια καθαρά γυναικεία ταινία.

    Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '60 στο Jackson του Mississippi, στη μέση της έξαρσης του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων.

    Είναι η ιστορία της Aibileen (Viola Davis, It's Kind of a Funny Story) και της Minny (Octavia Spencer, Peep World), δύο γυναίκών αφρικανικής καταγωγής οι οποίες εργάζονται ως υπηρέτριες σε νοικοκυριά λευκών σε όλη τους τη ζωή, αλλά και της Skeeter (Emma Stone, Crazy Stupid Love), μιας νεαρής λευκής γυναίκας με ηθικές αρχές.

    Αποφοιτήσασα από το κολλέγιο και έχοντας στόχο ζωής να κάνει καριέρα στη δημοσιογραφία, ρίχνει την ιδέα σε έναν εκδοτικό οίκο για ένα βιβλίο ειπωμένο από τη πλευρά των μαύρων γυναικών.

    Των γυναικών που περνούν τη ζωή τους μεγαλώνοντας λευκά μωρά μόνο και μόνο για να μεγαλώσουν και να γίνουν τα μελλοντικά τους αφεντικά, ή σε πολλές περιπτώσεις οι βασανιστές τους.


    Μόλις παίρνει το πράσινο φως, η Skeeter πείθει την Aibileen και τη Minny να συναντιόνται κρυφά και να της λένε ιστορίες που βίωσαν εκείνες με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους.

    Αυτό, παρά τους σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια και την επιβίωσή τους.

    Το cast συμπληρώνουν η Bryce Dallas Howard (Hereafter), η Jessica Chastain (The Tree of Life), η Sissy Spacek (Get Low) και πολλές ακόμη νεαρές γυναίκες ηθοποιοί.

    Η σκηνοθεσία είναι του ηθοποιού Tate Taylor και αυτή είναι η 2η σκηνοθετική του δουλειά.
    Το The Help έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 12 Αυγούστου και μέχρι και χθες είχε μαζέψει ...κρατηθείτε, $163 εκατομμύρια στα ταμεία!

    Οι Αμερικανοί αγαπούν την ιστορία, ειδικά τα δικά τους άσχημα χρόνια.

    Το The Help έχει καλές κριτικές συνολικά, αν και 'κατηγορείται' πως είναι ακριβής μεταφορά του βιβλίου και επομένως λιγότερο κινηματογραφική.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 24 Νοεμβρίου από τη Feelgood Entertainment.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Υπηρέτριες - The Help Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top