F Peep World - FilmBoy Peep World - FilmBoy
  • Latest News

    Peep World

    Όταν μία ανεξάρτητη κομεντί με ταλαντούχους – αν και τηλεοπτικούς - ηθοποιούς και διανομή από κοτζάμ IFC Films προβάλλεται στο φεστιβάλ του Toronto, το κοινό του οποίου λατρεύει τις indie comedies, και δεν ακούγεται καθόλου αργότερα, δεν είναι καλό σημάδι.

    Το Peep World του Barry W.Blaustein είναι μια κωμωδία για μια προβληματική οικογένεια από ώριμους συγγενείς και με έναν απόμακρο πατέρα, ένα θέμα που στην Αμερική συνηθίζουν να κάνουν ...σήριαλ (Arrested Development).

    Ο μικρότερος της οικογένειας Nathan (Ben Schwartz από το The Other Guys) έχει κάνει επιτυχία με το βιβλίο του ‘Peep World’, στο οποίο δεν κάνει τίποτε άλλο από το να βγάλει όλα τα άπλυτα της οικογένειας του στη φορά.

    Πιο συγκεκριμένα, του αρχιτέκτονα/τσοντάκια Jack (Michael C.Hall του Gamer), της ηθοποιού/μοντέλου/τραγουδίστριας/loser Cheri (Sarah Silverman του Saint John of Las Vegas) και του χαμένου κορμιού Joel (Rainn Wilson του Transformers: Revenge of the Fallen).

    Τα γενέθλια του πατέρα τους (Ron Rifkin) έρχονται και ...



    ...στο ετήσιο δείπνο θα υπάρξουν οι αντιδράσεις όλων για το βιβλίο και το πώς επηρέασε τη ζωή τους.

    Αν και το trailer μας δίνει να καταλάβουμε ότι όλη η ταινία σχεδόν είναι στο δείπνο, στη πραγματικότητα αυτό είναι μόνο στην αρχή της ταινίας. 

    Οι ιστορίες των τεσσάρων παιδιών εξελίσσονται λίγες ώρες μετά το δείπνο και ουσιαστικά είναι μια περίληψη των πόσο μεγάλη επιρροή είχε στη ζωή τους η δημοσιοποίηση των βρώμικων μυστικών τους στο best seller του μικρού αδερφού τους.

    Όσοι γνωρίζετε από indie κωμωδίες θα ξέρετε τι να περιμένετε:
    Κοφτερούς διαλόγους, αστεία περιστατικά (προσπάθεια τουλάχιστον για τέτοια) και ένα χάος από τη μέση και μετά.

    Οι κακές κριτικές που έχει το Peep World καταδεικνύουν το πόσο δύσκολο είναι το είδος της κωμωδίας που κινείται στα όρια του κινηματογραφικού σύμπαντος ενός Woody Allen και με πιο έντονη στη μνήμη μου επιτυχημένη ταινία το The Royal Tenenbaums του Wes Anderson το 2001.

    Το Peep World προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 25 Μαρτίου.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Peep World Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top