F Το Δέντρο της Ζωής - The Tree of Life - FilmBoy Το Δέντρο της Ζωής - The Tree of Life - FilmBoy
  • Latest News

    Το Δέντρο της Ζωής - The Tree of Life

    Εύκολα η πιο αναμενόμενη ταινία στο φεστιβάλ των Κανών ήταν το The Tree of Life - η 5η μόλις ταινία στην εκκεντρική 40χρονη καριέρα του Terrence Malick, ενός σκηνοθέτη που ‘δεν βιάζεται καθόλου’ - και ο Χρυσός Φοίνικας ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό το buzz.

    Το φιλμ αναλογίζεται τους αστάθμητους παράγοντες, κάνει ερωτήσεις που απασχολούν τη θρησκεία και τους σκεπτόμενους ανθρώπους εδώ και αιώνες και προκαλεί φιλοσοφικές αναζητήσεις,  και σε πολλούς μια έντονη προσωπική ενδοσκόπηση.

    Ήδη, θα έχετε καταλάβει ότι το Tree of Life δεν είναι μια ταινία για τη μάζα.

    Η ιδέα της ταινίας γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν ο Malick τελείωνε το Days of Heaven και είχε ένα προσχέδιο για την επόμενη δουλειά του με τίτλο ‘Q’ η οποία θα εξερευνούσε την προέλευση της ζωής στη Γη.

    Το εγκατέλειψε γρήγορα, όμως το Tree of Life περιέχει πολλά στοιχεία από εκείνο...



    ...το φιλμ.

    Τα πρώτα 40 λεπτά είναι τα πιο δύσκολα να παρακολουθήσεις, επειδή μας φέρνουν πίσω στη γέννηση του σύμπαντος και βλέπουμε την εξέλιξη της πανίδας, μια διασταύρωση του Animal Planet με μια βραδιά στο Πλανητάριο!

    Δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία ότι οπτικά θα είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, αφού παρακολουθούμε από εικόνες τηλεσκοπίου μέχρι δεινόσαυρους στο φυσικό τους περιβάλλον.

    Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας όμως (138 λεπτά είναι αυτά) λαμβάνει χώρα σε ένα νότιο προάστιο στη δεκαετία του 60, όπου ο κύριος και η κυρία O’Brien (Brad Pitt και Jessica Chastain) μεγαλώνουν τα τρία παιδιά τους.

    Αποσπασματικές εικόνες που δείχνουν την οικογένεια να αντιμετωπίζει το θάνατο ενός από τα αγόρια τους, με τη μητέρα να προσεύχεται στο Θεό και να εναποθέτει όλα της τα έργα στο θέλημα του. 


    Στη συνέχεια, μας πηγαίνει στις πρώτες ημέρες του γάμου τους, όταν γεννιέται το πρώτο τους παιδί, ο Jack, και μετά τα άλλα δυο αδέλφια του.

    Στην επόμενη ώρα βλέπουμε τον Jack (Sean Penn) να μεγαλώνει μέσα από σημαδιακές στιγμές της ζωής του, τη σχέση του με τον τυραννικό πατέρα του και το πώς ο νεαρός ταλαντούχος μουσικός εγκατέλειψε το όνειρο του για να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο για να βοηθήσει τους γονείς του.

    Ο Malick μας υπόσχεται ότι τα πρώτα 40 λεπτά της γέννησης της ζωής συνδέονται με την ιστορία του Jack και ότι όλα φαίνονται να βγάζουν νόημα στο τέλος.

    Οι κριτικές είναι πάρα πολύ καλές στο σύνολο τους, κάτι για το οποίο δεν είχα καμία αμφιβολία αφού ο Terrence Malick είναι ένας καταπληκτικός δημιουργός και η ταινίες του είναι πάντα το γεγονός της δεκαετίας.

    Το The Tree of Life προβλήθηκε στις Κάννες πριν λίγες ημέρες και τη Πέμπτη 26 Μαΐου κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, ταυτόχρονα με την Αμερική.



    Tree Of Life trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Δέντρο της Ζωής - The Tree of Life Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top