F Get Low - FilmBoy Get Low - FilmBoy
  • Latest News

    Get Low

    Πραγματικά δεν ξέρεις από που θα σου έρθει ένα πολύ καλό φιλμ, ειδικά αν παρακολουθείς στενά (όσο στενά μπορούμε αφού μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα) φεστιβάλ όπως το Sundance, Toronto και Tribeca και νομίζω ότι στο FilmBoy έχουμε χτίσει μια τέτοια παράδοση 18 μήνες τώρα. 

    Πολλές φορές διαβάζεις για μια ταινία για την οποία δε γνωρίζεις τίποτε αλλά όταν τη δεις βρίσκεσαι μπροστά σε μια πολύ καλή επιλογή. 

    Όχι, το Get Low δεν το είδαμε ακόμα αλλά 85% στο RottenTomatoes σε συνολικά πάνω από 100 δημοσιευμένες κριτικές δεν το αποκτάς αν δε το αξίζεις. 

    Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά ήξερα κάποια πράγματα για τη δραματική μαύρη κωμωδία του βραβευμένου με Όσκαρ το 2004 για τη ταινία μικρού μήκους Two Soldiers, σκηνοθέτη Aaron Schneider, κι αυτό ήταν το cast. 

    Κι αυτό γιατί είμαι από αυτούς τους movie fans που βλέπουν και ασχολούνται με κάθε ταινία στην οποία παίζει ο Bill Murray.
    Ο,τιδηποτε! 


    Η ταινία μιλάει για έναν γερο ερημίτη με ...θαμνέ μούσι, από αυτούς που βλέπουν τα μικρά παιδιά και χέζονται απ’το φόβο τους (ερμηνευμένο από τον ...Hollywood-σεβούμενο Robert Duvall) ο οποίος ...



    ...έχει ζήσει τα τελευταία 38 χρόνια της ζωής του σε ένα ερημικό σπίτι έξω από τη πόλη. 

    Στις σπάνιες περιπτώσεις που επισκέπτεται τη πόλη για προμήθειες γίνεται αντικείμενο κοροϊδίας από τους ντόπιους, παρενοχλείται ή στη καλύτερη περίπτωση τον αγνοούν. 

    Όταν όμως μαθαίνει ότι ένας παλιός φίλος του πέθανε, έχει ένα σχέδιο:
    Σχεδιάζει να προπληρώσει την κηδεία του αλλά και να διοργανώσει ένα funeral party στο οποίο θα παρευρεθεί ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η πόλη για να μάθουν ποιος επιτέλους είναι ‘αυτός ο γερο-τρελός’. 


    Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Bill Murray (ο οποίος δε μπορεί να θεωρηθεί κωμικός ηθοποιός αλλά είναι ξεκαρδιστικός ο,τι κι αν παίζει), ιδιοκτήτης γραφείου Τελετών, ο οποίος αναλαμβάνει να διοργανώσει το πάρτι, μαζί με τον βοηθό του (Lucas Black). 

    Παίζει ακόμη η 61χρονη πλέον Sissy Spacek στο ρόλο της μόνης πιστής φίλης του γερο παράξενου. 

    Να μη ξεχάσω να πω ότι η αναβίωση της επαρχίας του Tennessee του 1930 από το trailer φαίνονται υπέροχα, ότι το Get Low είναι εμφανώς ένα one man show movie για τον Robert Duvall και ότι έπαιξε φέτος σε όλα τα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Αμερικής. 

    Έκανε πρεμιέρα σε 4 μόνο αίθουσες στις 30 Ιουλίου στην Αμερική αλλά προβάλλεται σε 500 ακόμα, μέχρι και τώρα που μιλάμε. 

    Για την Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει ακουστεί τίποτα. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Get Low Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top