F Άλλος για να σκηνοθετήσει το Die Hard 5; - FilmBoy Άλλος για να σκηνοθετήσει το Die Hard 5; - FilmBoy
  • Latest News

    Άλλος για να σκηνοθετήσει το Die Hard 5;

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Ο John McClane ετοιμάζεται να μας αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

    Πολύ σκληρή για να πεθάνει όμως αποδεικνύεται και η επιλογή του σκηνοθέτη.
    Η αρχική επιλογή του Noam Murro (Smart People) δεν ευδοκίμησε και εκείνος τελικά οδεύει ολοταχώς για το 300: Battle of Artemisia.

    Ύστερα ακούστηκε ότι η θέση ήταν καπαρωμένη από τον John Moore (Behind Enemy Lines, The Omen, Flight of The Phoenix, Max Payne) αλλά τελικά αυτό ήταν η μισή αλήθεια.

     
    Στην πραγματικότητα ο Moore είναι απλά ...



    ...συνυποψήφιος μαζί με τους Justin Lin (Fast Five), Nicholas Winding Refn (Drive) και Joe Cornish (Attack the Block), οπότε αναμένονται τα σχετικά meetings απ'τα οποία θα προκύψει η επιλογή του σκηνοθέτη.

    Λιγο δύσκολο βέβαια καθώς σχεδόν όλοι τους είναι φορτωμένοι.
    Ο Justin Lin μετά και την κολοσιαία επιτυχία του Fast Five είναι το πιο hot όνομα πλέον για ταινίες δράσης.

    Έχει στα σκαριά το 6ο Fast and Furious, θα είναι executive producer στο reboot του Highlander και μάλλον θα αναλάβει και το Terminator 5!
    Μεγάλο σουξέ ο ασιάτης και όχι άδικα, καθώς τo Fast Five ήταν απ'τα πιο πορωτικά και με ανόθευτο fun, blockbuster του περασμένου καλοκαιριού.
     

    Απ'ότι μάθαμε όμως δεν προλαβαίνει να αναλάβει και άλλο πρότζεκτ και θα αφήσει το Die Hard.

    Μένει ο Winding Refn που και αυτός έχει στα υπόψιν του το Only God Forgives και το remake του Logan's Run, στα οποία μάλλον θα ξανασυνεργαστεί με τον Ryan Gosling.

    Οπότε μας μένουν ο Moore και ο Cornish. 


    Το Attack The Block του δεύτερου δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά ακούγονται πολύ καλά λόγια απ'την άλλη μεριά του Ατλαντικού, για μια sci-fi κωμωδία δράσης, που έχει ήδη αποκτήσει το δικό της φανατικό cult κοινό. 

    Αν θέλετε τη γνώμη μας, θα προτιμούσαμε οποιονδήποτε εκτός του Moore, ο οποίος όσες ταινίες και αν έχει γυρίσει παραμένουν στα πλαίσια του αναλώσιμου θρίλερ ή περιπέτειας που την επόμενη μέρα τα'χεις ξεχάσει.

    Με τις πιθανότητες να παίζουν πιο πολύ ανάμεσα σε Winding Refn και Cornish, αναρωτιόμαστε τι καινούριο μπορούν να προσφέρουν σε ένα ήρωα που όσο πάει και γερνάει (και ας μας έδειξε ο Willis ότι κρατιέται καλά στο Red).

    Και αναλόγως με την επιλογή, θα φανεί αν θα δούμε μια απλώς ψυχαγωγική PG-13 αρπαχτή με τον Bruce να πηδάει πάνω σε αεροπλάνα ή μια πιο προσγειωμένη hardcore περιπέτεια.

    Σενάριο ολοκληρωμένο δεν υπάρχει ακόμα πάντως οπότε δεν γνωρίζουμε για ενδεχόμενες επιστροφές της κόρης (Mary Elizabeth Winstead) και του νεαρού βοηθού/κομπιουτερά (Justin Long).

    Παρότι δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι αναγκαία μια ακόμα Die Hard συνέχεια, τα meetings θα αποφανθούν γι'αυτό προσεχώς.

    ...Τα οποία σίγουρα αποδεικνύονται ...πολύ σκληρά για να πεθάνουν!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Άλλος για να σκηνοθετήσει το Die Hard 5; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top