F Review: Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five - FilmBoy Review: Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five



    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Μια του κλέφτη,δυό του κλέφτη,στην ...πέμπτη και η καλύτερη!
     

    Και φυσικά μιλάμε για το 5ο μέρος του franchise The Fast and The Furious, το οποίο είναι το πιο fun και πλήρες της σειράς μέχρι στιγμής!

    Έχοντας δει για 'ζέσταμα' μόνο το Thor, περίμενα να δω και τους Πειρατές,για να γράψω την κριτική μου.

    Μπορώ να πω ότι μέχρι να βγουν και τα υπόλοιπα blockbuster το Fast Five ίσως είναι και το καλύτερο απ'όσα έχουν βγει!

    Ποιος περίμενε όταν κυκλοφορούσε το The Fast and The Furious του Rob Cohen ότι μια ταινία για street racing, με ξεκάθαρες b-movie προθέσεις (άγνωστοι ηθοποιοί, υποτυπώδης πλοκή) θα έκανε επιτυχία και θα εξελισσόταν σε...




    ...franchise/χρηματομηχανή;

    Και όμως,στην Αμερική ήταν το sleeper hit του καλοκαιριού του 2001 και απέκτησε και τα αναμενόμενα sequel/αρπαχτές του.
    (Εδώ παίχτηκε μόνο για κανά δυο βδομάδες στα multiplex, άρα έπρεπε να βγει σε dvd για να διαδοθεί).

    Μετά την παρολίγον καταστροφή του franchise απ'τις εισπράξεις του Tokyo Drift, ήρθε η ανέλπιστη επιτυχία του 4oυ film (Fast and Furious) με την επαναφορά του αρχικού cast  (Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez) και κάνοντας τις μεγαλύτερες εισπράξεις απ'όλα τα προηγούμενα film, δόθηκε το πράσινο φως και για το 5ο.

    Διατηρώντας στη καρέκλα του σκηνοθέτη για τρίτη σερί φορά τον Justin Lin (Fast & Furious και Tokyo Drift), η ταινία ξεκινάει ακριβώς από κει που τελείωνε η προηγούμενη (πολύ Saw μου θύμισε αυτό!).

    Με την απόδραση του Dominic Toretto (Vin Diesel) και έχοντας τη βοήθεια των φίλων του, δίνεται η εκκίνηση για την πλοκή της ταινίας. 


    Όπου πλοκή βάλτε το κλασικό στόρι του ''πάμε για το τελευταίο κόλπο'' και να η αφορμή για μάζωξη διαφόρων τυπάκων και γκομενακίων απ'τα προηγούμενα.

    Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται σαν εξόφθαλμη αντιγραφή από heist movies και ιδιαίτερα Ocean's 11, αλλά είναι μια έξυπνη ιδέα που 'γεμίζει' την ταινία και την εκτοξεύει στα επίπεδα μιας γενικότερα καλής περιπέτειας,που δεν θα αρέσει μόνο σε αυτούς που γουστάρουν αμάξια.

    Η συνοχή της ταινίας δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς, παρότι διαρκεί φουλ 2ωρο.
    Ίσα ίσα που της δίνει και πιο 'επική' αίσθηση.

    Για κάθε τρελή κασκάντα, υπάρχει μια κλισέ δραματική στιγμή.
    Και για κάθε δραματική, σου πετάγεται και το χιουμοράκι.
    Και δως του ξανά δράση.
    Και κάπως έτσι πάει σε όλο το έργο.

    Όλα όμως είναι σωστά ανεπτυγμένα και δίνουν απίστευτο fun στην ταινία.

    Οι σκηνές δράσης ας πούμε.
    Και τι δεν έχει ετούτο δω.

    Μέσα σε ένα 2ωρο είχες δει τα πάντα.
    Καταδιώξεις με αμάξια, κυνηγητό με τρένο, βουτιά αλλά ΧΧΧ (αυτό που'χε παίξει ο Diesel το 2002), σύγκρουση μουσκουλοτιτάνων στη σκηνή που πλακώνονται Diesel και Τhe Rock,  κυνηγητά στις σκεπές των σπιτιών του Ρίο, πυροβολισμοί και μια επική καταδίωξη οπου δύο αμάξια σέρνουν χρηματοκιβώτιο και αυτό σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.

    Οι ερμηνείες πάλι, αν σκεφτείς ότι είναι και περιπέτεια, παλεύονται.

    Εντάξει, ο Diesel είναι λίγο ...αμόλυβδος και θυμίζει υπερφουσκωμένο μπέμπη όταν πάει να το παίξει σοβαρός.

    Ερμηνευτικά, ο The Rock στο ρόλο του μπάτσου Luke Hobbs που κυνηγάει την ομάδα (new character!), είναι πιστεύω λίγο καλύτερος.
    Αλλά ο Toretto, όπως και να χει είναι η μορφή της ταινίας.

    Ο Paul Walker εξακολουθεί να παίζει πολύ flat.
    Όπως και στο 4ο, φαίνεται πιο ψόφιος σε σχέση με τα πρώτα δύο φιλμ.

    Η Jordana Brewster είναι πολύ καλή.
    Γλυκιά αλλά έτοιμη να ΄καθαρίσει' και να ηρεμήσει τα πνεύματα όποτε χρειάζεται. 


    Οι Tyrese Gibson και Ludacris (μα που πήγε η αφάνα του;) 2 χαρακτήρες απ΄το 2Fast 2Furious, έχουν τον κλασικό ρόλο των αστείων έγχρωμων (για να το πω κομψά!), αλλά το interaction μεταξύ τους έχει γέλιο και ειδικά ο Tyrese (Roman Pearce) κλέβει άνετα την παράσταση με το στυλάκι του και μου φάνηκε πιο ...likable απ'ότι στο Fast 2.

    Θα ήθελα όμως περισσότερο Han (Sung Kang).'
    Ηταν ο μόνος που είχα συμπαθήσει στο Tokyo Drift.
    Έχει ένα κάπως ήρεμο ψύχραιμο στυλάκι που τον κάνει πολύ κουλ.

    Οι Gal Gadot (η γκόμενα στο προηγούμενο), Tego Calderon και Don Omar (και αυτοί απ'το 4ο), μοιράζονται λίγες στιγμές αλλά όπως και στο στυλ του Ocean's 11, απλώς υπάρχουν για να συμπληρώνουν το ρόστερ και τις λίγες ακόμα στιγμές χιούμορ (απ'τις οποίες, η ...στρινγκιά της Gal, βοήθησε ...κάπως την πλοκή!).

    Γενικά, οι β' χαρακτήρες απλά συμπληρώνουν το παζλ του πως θα γίνει το κόλπο και δίνουν κάποιες κουλ και fun σκηνές χιούμορ.
    Καλό και αυτό!

    Και ο σκηνοθέτης Justin Lin, αν του δώσεις ένα σενάριο που δίνει επικές διαστάσεις στα stunts και δεν τα κάνει να φαίνονται μικρά, γρήγορα και κοφτά (χμ χμ, σε σας μιλάω Tokyo Drift και Fast 4), αποδεικνύεται μάστορας στα action movies!

    Συμπέρασμα: μια ταινία που αποδεικνύεται μια πολύ καλή περιπέτεια, όχι μόνο για τους φαν των Fast and Furious και δανειζόμενη στοιχεία από άλλες ταινίες καταλήγει να μην είναι μια φτηνή κόπια αυτών, αλλά να τα χρησιμοποιεί για να ανεβάσει το ίδιο το franchise της.

    Έχει τα πάντα που θα θελε να δει κανείς από χιούμορ και action, έναν ...τούμπανο νέο χαρακτήρα (The Rock) και γενικά πολύ καλή και χορταστική εναλλαγή δράσης/ήρεμων στιγμών.

    Και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό.
    Όταν άλλα franchise, στο 4ο έχουν τσουρουφλιστεί και στο 5ο μαζεύουν ήδη αποκαϊδια, εδώ βλέπουμε το πόσο βελτιωμένο είναι σε σχέση με τα προηγούμενα (καλώς τους και ας άργησαν).

    Σαν να χει πάρει δηλαδή τα καλύτερα στοιχεία αυτών και τα χει boost-άρει στο maximum!

    Το μόνο που απαιτεί από σένα είναι λίγο-έως πολύ θα έλεγα-suspension of disbelief στις σκηνές δράσης και να μην δώσεις πολύ βάση στις ερμηνείες.
    Στην τελική για Fast and Furious μιλάμε πάντα...

    Προσωπικά το καταευχαριστήθηκα και βγήκα απ'την αίθουσα χορτασμένος και με πολύ fun διάθεση!



    Fast Five trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top