F Comic Con 2011: Η Charlize Theron και ο Ridley Scott μιλάνε για το Prometheus - FilmBoy Comic Con 2011: Η Charlize Theron και ο Ridley Scott μιλάνε για το Prometheus - FilmBoy
  • Latest News

    Comic Con 2011: Η Charlize Theron και ο Ridley Scott μιλάνε για το Prometheus

    Γράφει ο Bustart.

    Δεν θα μπορούσε να λείπει από την Comic-Con, το ξεκίνησα-για-prequel-και-έγινα κανονική ταινία Prometheus

    Θα θυμάστε φυσικά πως εδώ στο FilmBoy σας ενημερώναμε τακτικά για την πορεία της καινούργιας ταινίας του Ridley Scott, η οποία εν τέλει θα έχει κάποια σχέση με το σύμπαν των ταινιών Alien, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακριβής λεπτομέρειες. 
     
    Στο panel λοιπόν του Prometheus στο Comic Con βρέθηκαν ο σεναριογράφος Damon Lindelof και η Charlize Theron (άρε Κωνσταντίνε ορίστε τι χάνω που δε με έστειλες στο San Diego, σιγά την απόσταση, δυο τσιγάρα δρόμος!), καθώς ο Ridley Scott και η έτερη συμπρωταγωνίστρια Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) βρίσκονται στην Ισλανδία όπου γυρίζουν τις εναρκτήριες σκηνές.


    Βέβαια κατά τη διάρκεια του event, με δορυφορική σύνδεση έδωσαν και αυτοί «εικονικά» το παρόν συνομιλώντας με τον Lindelof
     
    Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.



    Σαν μια πρώτη γεύση, πριν οι Lindelof και Charlize «παραδοθούν» στους δημοσιογράφους, οι άνθρωποι της Fox έδωσαν στην δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα, την οποία μπορείτε να την δείτε αμέσως παρακάτω. 


    Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε και πολλά καθώς η εικόνα είναι λίγο θολή και σκοτεινή.

    Στη συνέχεια μίλησε η Charlize σχετικά με τον ρόλο της στο “Prometheus”. 

    Μας ενημέρωσε πως παίζει το ρόλο μιας στολής-πανοπλίας (“suit” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στα αγγλικά) με το όνομα Vickers, η οποία είναι υπεύθυνη της κεντρικής αποστολής που διαδραματίζεται στην ταινία. 

    Θα έχουμε στην ουσία μια μηχανή να ελέγχει μια άλλη μηχανή!
     
    Στη συνέχεια και μέσω της δορυφορικής σύνδεσης το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης της ταινίας ο οποίος όμως δεν αποκάλυψε και πολλές λεπτομέρειες. 


    Αρκέστηκε να αναφέρει πως από τη στιγμή που τα robot, τα cyborg και τα replicants έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων sci-fi ταινιών, ίσως στο Prometheus να δούμε και ένα δεύτερο (πέρα από τη Vickers). 

    Τόνισε όμως πως ο σκοπός τους είναι να μας παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό και φρέσκο σε ότι θα έχει να κάνει με τα robot και τα cyborg.
     
    Τέλος μας έδωσε, επιτέλους, μια πρώτη ένδειξη για το ποια θα είναι η σχέση των δύο ταινιών (Prometheus και Alien). 


    Αποκάλυψε πως μια «ιδέα» που δεν εξερευνήθηκε ιδιαίτερα στις original ταινίες θα εξεταστεί εδώ με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και πως η «σύνδεση» μεταξύ των δύο δεν θα αποκαλυφθεί στους θεατές παρά μόνο στα τελευταία λεπτά της ταινίας!

    Οκ, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τις αποκαλύψεις των στελεχών του Prometheus, οι όποιοι ήταν προφανές πως δεν ήθελαν να δώσουν σοβαρές λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη ταινία, οπότε βαδίζουμε ακόμα σχετικά στο σκοτάδι. 


    Να φανταστείτε πως ακόμα και η επίσημη σύνοψη που έδωσε η Fox κινείται στο ίδιο πνεύμα!
     
    «Ο οραματιστής σκηνοθέτης Ridley Scott επιστρέφει στο ίδιος που ίδιος βοήθησε τα μέγιστα για να καθοριστεί, δημιουργώντας μια καινούργια επιστημονικής φαντασίας επική ιστορία  που διαδραματίζεται στις πιο επικίνδυνες γωνιές του διαστήματος. 


    Η ταινία θέλει μια ομάδα επιστημών και εξερευνητών σε ένα άκρως συναρπαστικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο ταξίδι που θα δοκιμάσει τα σωματικά και ψυχολογικά τους όρια σε ένα μακρινό κόσμο, όπου όμως θα πάρουν απαντήσεις για τις πιο σημαντικές ερωτήσεις μας σχετικά με την ύπαρξη και δημιουργία της ζωής.»
     
    Ελπίζω και εύχομαι ο μεγάλος αυτός σκηνοθέτης να μας εκπλήξει μια και καλή όταν θα κάνει πρεμιέρα η ταινία, η οποία βγαίνει στις 8 Ιουνίου 2012.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Comic Con 2011: Η Charlize Theron και ο Ridley Scott μιλάνε για το Prometheus Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top