F Comic Con 2011: Θα έπρεπε να είναι το Twilight στο Comic Con; - FilmBoy Comic Con 2011: Θα έπρεπε να είναι το Twilight στο Comic Con; - FilmBoy
  • Latest News

    Comic Con 2011: Θα έπρεπε να είναι το Twilight στο Comic Con;

    Αν και ξεκίνησε πριν 40 χρόνια σαν ένα αυστηρά comic συνέδριο, το Comic Con είναι πια κάτι πολύ μεγαλύτερο – όχι μόνο για comic book fans αλλά και για fans όλων των δημοφιλή pop culture ταινιών και TV shows.

    Τα τελευταία χρόνια το Twilight, ταινίες βασισμένες στα best seller βιβλία της Stephenie Meyer, προκάλεσε διαμάχες στο Comic Con.

    Από τη μία έχουμε τους Twihards – σκληροπυρηνικούς fans του Twilight που θα κάνουν τα πάντα για τη σειρά (όπως το να στρατοπεδεύσουν έξω για μέρες προκειμένου να δουν τους αγαπημένους τους stars, όπως έγινε και φέτος).

    Από την άλλη έχουμε τους comic fans – εκείνους που ...



    ...παρακολουθούν το Comic Con επί χρόνια και δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με το Twilight, απορρίπτοντας το ως άλλη μια νέο-μανία.

    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς χαλάνε τη διάθεση των comic fans οι παρουσία των twihards στο Comic Con συνέβη πέρυσι, στο panel του Alice in Wonderland.

    Επί 3 ώρες περίμεναν οι fans στην ουρά για να δούνε τον Johnny Depp και τους άλλους συντελεστές της ταινίας στην αίθουσα Hall H του συνεδριακού κέντρου, αλλά η παρουσίαση ματαιώθηκε επειδή στην ίδια αίθουσα υπήρχε το Twilight panel που …αρνιόταν να τελειώσει λόγω των θερμόαιμων fan και των ηθοποιών που δε λέγανε να φύγουν!

    Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί εντελώς το panel του Alice In Wonderland με τους εκατοντάδες επισκέπτες να φεύγουν εξαντλημένοι κι εξοργισμένοι. 


    Ένα άλλο παράδειγμα της διαμάχης αυτής συνέβη και στο FilmBoy, σε μικρότερο βαθμό φυσικά.

    Όταν ανέθεσα στον Αργύρη – έναν κατεξοχήν comic book συντάκτη - να κάνει το θέμα του Twilight panel, προς τιμήν του το έκανε χωρίς αντιρρήσεις.

    Αφού το έστειλε όμως, άκουγα τα σχολιανά μου επί 2 μέρες.

    Και δεν είχε τελείως άδικο.
    Τον κατανοώ απόλυτα.

    Από την άλλη βέβαια, φαντάζεστε να τον είχα στείλει στο San Diego να καλύψει το Comic Con και να αρνιόταν να καλύψει το Twilight panel;

    Όλα αυτά τα γράφω για να ζητήσω τη γνώμη σας για το θέμα αλλά και για να σας δείξω ότι εδώ στο FilmBoy λειτουργούμε σαν ένας ζωντανός οργανισμός με άποψη, με διαφωνίες, με εντάσεις ενίοτε αλλά και με την υψηλή αίσθηση ευθύνης στο να είμαστε αυθεντικοί και συνεπής σε αυτά που γράφουμε.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Comic Con 2011: Θα έπρεπε να είναι το Twilight στο Comic Con; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top