F Τα Alien επιστρέφουν όπως τα ξέραμε στο Prometheus του Ridley Scott - FilmBoy Τα Alien επιστρέφουν όπως τα ξέραμε στο Prometheus του Ridley Scott - FilmBoy
  • Latest News

    Τα Alien επιστρέφουν όπως τα ξέραμε στο Prometheus του Ridley Scott

    Γράφει ο Bustart.

    Το συγκεκριμένο  post πρέπει να «έφαγε» πολύ σκόνη (να έγραφα και σε χαρτί τουλάχιστον) και μου ξέφυγε!
    Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί έκανα τόσο καιρό να το στείλω στον Κωνσταντίνο!

    Θυμάστε  τι γράφαμε για το Prometheus του Ridley Scott, το παρά λίγο prequel του Alien;
    Αν όχι και έχετε χρόνο, ρίξτε ένα βλέφαρο εδώ για να μπείτε στο θέμα.

    Ελάχιστες λεπτομέρειες λοιπόν έχουν βγει στη δημοσιότητα μέχρι τώρα σχετικά με το τι μας ετοιμάζει ο Ridley Scott στο Prometheus.

    Σίγουρα η ταινία θα είναι κάτι καινούργιο και διαφορετικό σε σχέση με το Alien – άλλωστε και ο ίδιος ο Scott δήλωσε πως
    «...το Prometheus θα έχει μια καινούργια και μεγάλη μυθολογία σε ένα δικό του σύμπαν, όπου θα εξελιχθεί και η ιστορία της ταινίας».

    Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει καμιά σχέση με τον κόσμο του Alien;

    Όχι ακριβώς, καθώς ...




    ...(πάλι) ο Scott σε μια συνέντευξη του είχε αναφέρει πως θα υπάρχει “Alien DNA” στη νέα ταινία, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί με αυτό.

    Σύμφωνα με το Sky.movies.com το Prometheus θα έχει δύο πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κόσμου του Alien.

    Πρόκειται για τον Space Jockey (φωτό) την εξωγήινη φυλή πιλότων που είδαμε στις original ταινίες, και φυσικά για τα ίδια και πολυαγαπημένα μας aliens!  


    Σίγουρα η είδηση αυτή θα ικανοποιήσει ως ένα βαθμό τους φανατικούς φίλους των ταινιών Alien, οι οποίοι περίμεναν τόσο καιρό για μια καινούργια ταινία.

    Μάλιστα το Skymovies το προχωράει και λίγο παραπέρα, αναφέροντας πως ήδη ο Space Jockey έχει φτιαχτεί στα Pinewood studios, ενώ για τη παρουσία aliens στην ταινία υποστηρίζει πως:
    «...η κλασσική δημιουργία του HR Giger (εμπνευστή και δημιουργού της original μορφής των alien όπως τα είδαμε στην 1η ταινία) θα εμφανιστεί στη ταινία.
    Μάλιστα το κύριο διαστημόπλοιο θα πιλοτάρεται από ένα τεράστιο κεφάλι (προφανώς δημιουργία CGI).
    Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αυτό αλλά κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους οι δημιουργοί του Prometheus!».

    Αν ευσταθούν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε η δήλωση που έκανε ο Scott περί “Alien DNA” στην ταινία ίσως να είναι κυριολεκτική.

    Δηλαδή το DNA των ξενιστών (που μετατρέπονται μετά σε alien) με κάποιο τρόπο είχε αποθηκευτεί κάπου στον πλανήτη Γη, συγκεκριμένα στο Μαρόκο (αφού κάποιες σκηνές γυρίστηκαν εκεί).
     

    Όταν ανακαλύπτεται, αποκωδικοποιείται και δίνει πληροφορίες και συντεταγμένες (προφανώς στους ανθρώπους) για έναν άλλο (εξωγήινο) κόσμο.

    Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ακόμα μια σύγχυση για το τι ακριβώς θα δούμε στο Prometheus.
     

    Και το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την επιλογή του Scott να μην σκηνοθετήσει ένα prequel στο Alien (όπως αρχικά σχεδίαζε) αλλά μια καινούργια ταινία που θα έχει(;) κάποια στοιχεία από τη μυθολογία των Alien ταινιών.

    Μια επιλογή που οδήγησε φυσικά να ξαναγραφεί το  αρχικό σενάριο του Jon Spaihts από τον David Lindelof (του LOST) και τον ίδιο τον Ridley.

    Παίρνοντας ιδέες όμως και από ένα άλλο σενάριο του Spaihts (το Shadow 19) στο οποίο υπάρχει ένα terraforming διαστημόπλοιο που ονομάζεται Prometheus!  

    Η ταινία φαντάζει αρκετά ενδιαφέρουσα και ο Ridley Scott όπως και ο σεναριογράφος David Lindelof  φαίνεται να πιστεύουν πολύ στην ιδέα αυτή.

    Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το Prometheus για να πάρουμε και εμείς μια καλύτερη ιδέα για την επιστροφή του Ridley Scott στις sci-fi ταινίες μετά το Blade Runner του 1982!


    Update: ...Και όσο το κείμενο έτρωγε σκόνη στα αχανή υπόγεια αρχεία της FilmBoy Pictures, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα ονόματα από το cast της ταινίας, πέρα από αυτά για τα οποία σας είχαμε ενημερώσει το Φεβρουάριο.
    Ορίστε λοιπόν:
     

    Noomi Rapace – Elizabeth Shaw
    Michael Fassbender - David
    Charlize Theron - Vickers
    Idris Elba - Janek
    Emun Elliot - Chance
    Benedict Wong - Ravel

    Η προσθήκη του Emum Elliot (φώτο) δεν έγινε γνωστή με κάποια ανακοίνωση νωρίτερα.
    Το όνομα του εμφανίστηκε 1η φορά όταν δημοσιοποιήθηκε η παραπάνω λίστα.  


    Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός μέσα από τις σειρές Paradox και Lip Service για την αγγλική τηλεόραση, ενώ ο 2ος καινούργιος του cast, ο Benedict Wong, ο οποίος γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του twitter τη συμμετοχή στο Prometheus, έχει πρωταγωνιστήσει στο Sunshine του Danny Boyle.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα Alien επιστρέφουν όπως τα ξέραμε στο Prometheus του Ridley Scott Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top