F Kaboom - FilmBoy Kaboom - FilmBoy
  • Latest News

    Kaboom

    Ο Αμερικανός indie gay σκηνοθέτης Gregg Araki αποτίνει φόρο τιμής στην εφηβική τριλογία του τη δεκαετία του 90 (Totally F***ed Up, The Doom Generation και Nowhere).

    Οι πιθανότητες λένε ότι όσοι το δείτε θα αναρωτηθείτε ‘Τι στο καλό είδα;’ αλλά οι υποψιασμένοι που έχετε δει το Mysterious Skin πριν 5 χρόνια και αυτοί που αγαπούν τη low budget ανεξάρτητη ατμόσφαιρα (αλλά πολύ low budget), μπορεί και να το πείτε ‘καλό’.

    Το Kaboom βρήκε μεγάλη απήχηση στο κοινό των Καννών και είναι ένα τριπάκι με κ....μένους φοιτητές που ...μισό, θέλει μεγάλη προσπάθεια να καταλάβεις τι γίνεται μόνο από το trailer – εδώ άνθρωποι που το είδαν και δυσκολεύονται.

    Η ιστορία επικεντρώνεται στον Σμιθ (Thomas Dekker από το All About Evil και το Nightmare On Elm Street), έναν πρωτοετή φοιτητή με το επαναλαμβανόμενο όνειρο ότι περιπατάει σε ένα διάδρομο που οδηγεί στο πεπρωμένο του.
    Φυσικά γυμνός.

    Όταν δε κοιμάται, έχει φαντασιώσεις με τον ωραιοπαθή surfer συγκάτοικό του (Chris Zylka).

    Όχι όμως ότι η κλίση του προς τα αγόρια εμποδίζει τον ήσυχο κατά τα άλλα φοιτητή από το να ...




    ...κοιμάται με τη Λοντον (Juno Temple από το Greenberg και Year One) – ο ίδιος άλλωστε δηλώνει ‘αναποφάσιστος’ ως προς τη σεξουαλικότητα του.

    Η καλύτερη του φίλη, η Στέλλα (Haley Bennett από το Marley and Me) είναι πάντα τσαντισμένη, περιφρονεί τους πάντες και έχει μια ομοφυλοφιλική σχέση με μια που λατρεύει να ελέγχει τα πάντα και έχει υπερφυσικές δυνάμεις. 


    Ο Araki μετακινείται από πάρτι σε κρεβάτια και καφετέριες με γρήγορους ρυθμούς, σκηνές που τελειώνουν με δράμα και χρησιμοποιεί transition εφέ στις αλλαγές τους, τεχνική που είναι πολύ φτηνή και κωμική.

    Βεβαίως, το Kaboom δεν είναι όλο σεξ ή ατάκες περί σεξ.

    Ο Σμιθ αρχίζει και λαμβάνει κωδικοποιημένα μηνύματα ότι ‘Είναι ο Εκλεκτός’ και τέτοια ...Wachowski-ακά και ο ίδιος νοιώθει ότι βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο να μάθει τη πραγματική θέση του στον κόσμο.

    Οι θεατές πάλι, είναι αμφίβολο αν μάθουν ποτέ ποια είναι η θέση τους στην αίθουσα που προβάλλεται το Kaboom, αν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα (εδω κι αν έχουμε gay και Doom Generation).

    Κι όμως, οι περισσότερες κριτικές είναι καλές και στην Αμερική βρήκε διανομή από τη παμπόνηρη IFC Films που το έβγαλε σε ελάχιστες αίθουσες συγχρόνως με το Video On Demand στις 28 Ιανουαρίου.

    Αν θα το δούμε στην Ελλάδα;
    Τι να σας πω κι εγώ...


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Kaboom Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top