F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 9/9/2010 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 9/9/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 9/9/2010

    Πολλές επιλογές έχουν όσοι αποφασίσουν να πάνε σινεμά αυτή την εβδομάδα, και μάλιστα όλες οι ταινίες είναι για διαφορετικό κοινό. 


    Οι Κυνηγοί (Predators), του Nimrod Antal.
    Το 3ο sequel (και όχι remake ή reboot που θα δείτε κάποιους να γράφουν) του μεγάλου franchise σε παραγωγή Robert Rodriguez και τον Adrian Brody σε ρόλο μάτσο-action-kick-ass- hero (...σκέφτεστε ότι σκέφτομαι;). 


    Μαζί του ο Lawrence Fishburne, ο Danny Trejo, η Alice Braga και άλλοι τέσσερις – όλοι μαζί είναι οι 8 πιο επικίνδυνοι άνθρωποι, λέει, του πλανήτη που προσγειώνονται σε αυτόν των Predators. 

    Κρατήστε μικρό καλάθι. 


    Από Μακριά και Αγαπημένοι (Going the Distance), της Nanette Burstein.
    Ρομαντική κομεντί για τις σχέσεις από απόσταση, με τη Drew Barrymore και τον Justin Long (ζευγάρι και στη ζωή αν και πρόσφατα έμαθα ότι προσπαθούν να το διαψεύσουν). 


    Το παρασκήνιο εδώ είναι ότι ένας εκ των παραγωγών του φιλμ είχε παρόμοια εμπειρία και αποφάσισε να την κάνει ταινία. 

    Είμαι σίγουρος ότι η δική μου ιστορία είναι καλύτερη. 



    The Karate Kid, του Harald Zwalt.
    Remake της θρυλικής ταινίας του 1984 με τον Jackie Chan στο ρόλο του Mr. Miyagi, με την ατάκα ‘Jacket On, Jacket Off’ να αντικαθιστά το ‘Wax On, Wax Off’  και με έναν μικρότερο σε ηλικία και ...λίγο πιο σκούρο νεαρό (Jaden Smith) στο ρόλο του Ralph Machio. 


    Nαι μεν τα remakes αγαπημένων ταινιών δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στα γνήσια ούτε κατά διάνοια, το The Karate Kid όμως έδειξε ότι μπορούν τουλάχιστον να μην προσβάλουν τη μνήμη τους. 

    Γενικά είναι μια μέτρια ταινία αλλά ...δε θα εξαγριωθείτε κιόλας. 


    Ondine, του Neil Jordan.
    Χαριτωμένη, γοητευτική κι ευχάριστη ταινία, η ιστορία - αναφορά στο Ιρλανδικό μύθο της Σελκι, μισής γοργόνας μισής γυναίκας, μία παραμυθένια ρομαντική ιστορία για έναν ψαρά που ψαρεύει με τα δίχτυα του μια μυστήρια αλλά και πολύ όμορφη κοπέλα.   


    Το Ondine αρχίζει να κινείται όταν ο μακρυμάλλης, χωρισμένος και ξεκάθαρα παρεξηγημένος ως ηλίθιος στο χωριό, ψαράς (Colin Farrell) πηγαίνει τη νεαρή κοπέλα (η Πολωνέζα Alicja Bachleda, ένα φρέσκο πρόσωπο όπως ήθελε ο Neil Jordan) στο μικρό παραθαλάσσιο σπίτι του. 

    Η κοπέλα φέρνει καλές ψαριές τραγουδώντας στα ψάρια, είναι το αντικείμενο κουτσομπολιού στο χωριό και το περίεργο πλάσμα στα μάτια της μικρής και άρρωστης κόρης (Alison Barry) του ψαρά.   

    Η μικρή είναι αυτή που θα αρχίσει να υποψιάζεται – μετά τα βραδινά παραμύθια που της αφηγείται ο πατέρας της - ότι η κοπέλα είναι μία  Selkie, η μίση γοργόνα στην Ιρλανδέζικη μυθολογία.   

    Όταν ένας άντρας θα αρχίσει να την αναζητά, το μυστήριο γίνεται μεγαλύτερο. 


    Winx Club: Το Μυστικό του Χαμένου Βασιλείου (Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom), του Iginio Straffi.
    Βασισμένο σε μια ιταλική σειρά περιπέτειας κινουμένων σχεδίων του 2004, αυτή η CGI μεταγλωττισμένη στα ελληνικά εκδοχή διαδραματίζεται από την τρίτη σεζόν της σειράς (τέσσερις σεζόν μέχρι στιγμής).  


    Η πρωταγωνίστρια είναι η Bloom και μαζί με τις άλλες πέντε νεράιδες φίλες της είναι σε μια αποστολή για να αποκαλύψουν το μυστικό του χαμένου βασιλείου (εξού και ο τίτλος).  

    Επίσης ψάχνει να βρει και του γονείς της τους οποίους έχει χάσει από μικρή.  

    Παίζονται ακόμη:
    Η Έλενα και οι Άντρες της (Elena et les Hommes), του Ζαν Ρενουαρ.
    Γαλλοιταλική ρομαντική κομεντί του 1956 με την Ινγκριντ Μπεργκμαν και Ζαν Μαρέ. 


    Η Ηδονή (Le Plaisir), του Μαξ Οφιλς.
    Γαλλικό ασπρόμαυρο σπονδυλωτό δράμα του 1952 με τρεις διαφορετικές ιστορίες για τη σωματική ευχαρίστηση. 


    Καλό Σινεμά.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 9/9/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top