F Κριτικοί: Οι Σπεσιαλίστες - The Misfits (2021) - FilmBoy Κριτικοί: Οι Σπεσιαλίστες - The Misfits (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτικοί: Οι Σπεσιαλίστες - The Misfits (2021)



    Σε όλους μας έχει τύχει να βλέπουμε μια παλιά ταινία και να αναρωτιόμαστε τί απέγινε αυτός ο σκηνοθέτης και γιατί εξαφανίστηκε.
    Για τη γενιά μου που μεγάλωσε στα 90s, ο Renny Harlin ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα της δεκαετίας, αφού μας είχε δώσει “κλασσικές” περιπέτειες δράσης όπως το Die Hard 2, το Cliffhanger και το The Long Kiss Goodnight.
    Με την αλλαγή της χιλιετίας ο Φινλανδός πήρε τη κάτω βόλτα και παρότι παρέμεινε τυπικά ενεργός, τα ίχνη του χάθηκαν κάπου μεταξύ Ρωσίας, Φινλανδίας και Κίνας.
    Τελευταία απόπειρά του για comeback ήταν το The Legend of Hercules και όλοι θυμόμαστε πως κατέληξε αυτό!
    Για κάποιο λόγο όμως, φαίνεται πως υπάρχουν παραγωγοί που ακόμα τον εμπιστεύονται και ελπίζουν πως μπορεί να ξανακάνει το θαύμα του. Όπως αποδεικνύεται και με το The Misfits κάνουν μεγάλο λάθος…

    Η ιστορία μας συστήνει μια ομάδα κλεφτών που σαν άλλοι Ρομπέν των Δασών κλέβουν από τους διεφθαρμένους και τους εγκληματίες και προσφέρουν τα λάφυρα για καλό σκοπό.
    Αρχηγός τους είναι ένας μυστηριώδης Άραβας πρίγκιπας και μέλη ο μάστερ των μεταμφιέσεων Ringo, η μαχήτρια Violet και ο ειδικός στα εκρηκτικά Wick.
    Νέος τους στόχος είναι ο Schultz, ένας διεφθαρμένος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης φυλακών που ετοιμάζει μια μεγάλη μπίζνα με μια τρομοκρατική οργάνωση μιας μεσανατολικής χώρας.
    Για να τη χτυπήσουν, να κλέψουν το χρυσό τους και να σταματήσουν τη δράση τους, στρατολογούν τον Richard Pace, έναν βετεράνο κλέφτη και ειδικό στις αποδράσεις και βάζουν μπροστά το σχέδιο.


    Η παρουσία του έμπειρου Kurt Wimmer (Salt, Law Abiding Citizen) στο σενάριο θεωρητικά θα έπρεπε να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο ποιοτικό στάνταρ, όμως αυτό δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο με την αφάνταστα ρηχή κεντρική ιστορία να προσπαθεί να γεμίσει τα κενά ρίχνοντας στο κάδρο άσχετους (και άχρηστους) χαρακτήρες που μοιάζουν περισσότερο με props, αραδιάζοντας αφόρητα μεγάλους και κακογραμμένους διαλόγους που προκαλούν μικρούς ενδοστοματικούς εμετούς όταν νομίζουν πως είναι και αστείοι, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ίχνος εξυπνάδας.

    Όσοι ελπίζατε πως ο Renny Harlin θα μπορούσε κάπως να αξιοποιήσει αυτό το χάλι, δυστυχώς πρέπει να σας ενημερώσω πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με τον σκηνοθέτη να μοιάζει σε βαθύ ύπνο αφού ακόμα και οι σκηνές δράσης είναι αδιανόητα κακογυρισμένες, με το αποτέλεσμα να μην είναι απλά βαρετό αλλά ενοχλητικό.

    Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο βάζει το cast και για να είμαι πιο συγκεκριμένος ο ανυπόφορος Nick Cannon (Chi-Raq), που ως συμπαραγωγός έχει φροντίσει να είναι ουσιαστικά και συμπρωταγωνιστής της ταινίας, αφήνοντας την υπόλοιπη παρέα των Jamie Chung (Sin City: A Dame to Kill For), Hermione Corfield (Sea Fever), Mike Angelo και Rami Jaber με ελάχιστη συμμετοχή.
    Tim Roth (The Song of Names) και Pierce Brosnan (Eurovision Song Contest) ομολογουμένως προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, όμως πραγματικά σε αυτό το χάος δεν είχαν καμιά ελπίδα.

    Αν θέλετε τόσο πολύ να μάθετε τι κάνει ο Renny Harlin και πού χάθηκε, ξαναδείτε κάποια από τις παλιές του ταινίες και προσποιηθείτε πως βγήκε σε πρόωρη σύνταξη και φτιάχνει χιονάνθρωπους στα βουνά της χώρας του γιατί αν δείτε το The Misfits θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που ρωτήσατε.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτικοί: Οι Σπεσιαλίστες - The Misfits (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top